Το θέμα δεν είναι ο Πρίγιοβιτς!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για το κενό που αφήνει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ και για το μεγάλο θέμα της αντικατάστασής του.

Θα ήταν ψέματα αν υποστηρίζαμε ότι οι εξελίξεις στην περίπτωση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, δεν ήταν αναμενόμενες. Η εκπληκτική πορεία του Σέρβου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τα εντυπωσιακά του στατιστικά, ήταν σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα προσέλκυαν ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Αλήθεια επίσης είναι ότι, η πρότασης από τους Σαουδάραβες ήρθε σε κακό timing για τον ΠΑΟΚ. Αν είχε ολοκληρωθεί η χρονιά και ο Δικέφαλος είχε πετύχει τους στόχους του, η πώληση θα είχε ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Μεσούσης της περιόδου όμως, η αποχώρηση του Σέρβου είναι πρόβλημα.

Έχει πετύχει τα 9 από τα 24 γκολ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να αντιληφθούμε το κενό που θα δημιουργηθεί από την απουσία του. Το πάθος του, η φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο, η επαγγελματική του νοοτροπία, το αγωνιστικό και ψυχολογικό «δέσιμο» με την ομάδα, είναι στοιχεία που δεν θα βρει εύκολα ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του παίκτη που θα επιλέξει για να τον αντικαταστήσει.

Ο Πρίγιοβιτς είναι μια μηχανή για γκολ. Θεωρώ περιττό να περιγράψω το μέγεθος της προσφοράς του στα δυο χρόνια που βρίσκεται στην Τούμπα. Θεωρώ επίσης δεδομένο ότι, η αντικατάσταση του δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγει στην αγορά με γεμάτο το… πορτοφόλι, αυτό όμως δεν είναι αρκετό για μια πετυχημένη κίνηση.

Γνωρίζουμε καλά, τον υψηλό βαθμό δυσκολίας, στον τομέα της προσαρμογής ενός παίκτη στα δεδομένα μιας ομάδας τον Ιανουάριο. Να σημειώσουμε βέβαια ότι και ο Πρίγιοβιτς, χειμώνα ήρθε στον ΠΑΟΚ από την Λέγκια και δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί. Ωστόσο η εύκολη προσαρμογή παικτών που αποκτώνται στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δεν είναι ο κανόνας.

Θεωρώ λοιπόν δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ρίξει όλο το βάρος, στην επιλογή του παίκτη που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Πρίγιοβιτς. Καλώς ή κακώς, δεν μπορεί σε μια χρονιά πρωταθλητισμού ο Λουτσέσκου να στηριχθεί στους Ακπόμ και Καρέλη. Θεωρητικά θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό. Πρακτικά όμως αποτελεί τεράστιο ρίσκο. Και δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους ρίσκα στη φετινή περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!