Ο Μπεργκ είναι η λύση του ΠΑΟΚ

Θεωρούσα δεδομένο ότι ο Πρίγιοβιτς δεν θα έλεγε όχι, στην μυθική πρόταση που δέχθηκε από την Αλ Ιτιχάντ και το ανέφερα στο τελευταίο μου blog. Είτε μας αρέσει είτε όχι, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ένα συμβόλαιο 25.000.000 ευρώ που υπό προϋποθέσεις, μπορεί να ξεπεράσει και τα 30.000.000 ευρώ.

Εδώ, μιλάμε για χρήματα που εξασφαλίζουν όχι μόνο τον Πρίγιοβιτς και την οικογένεια του, αλλά και τους απογόνους του. Ο επαγγελματίας σε κάθε τομέα κοιτάζει το συμφέρον του. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Πρίγιοβιτς που τα επόμενα 4 χρόνια θα εισπράξει χρήματα που δεν εισέπραξε σε όλη την προηγούμενη καριέρα του και δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα εισπράξει.

Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές, λαμβάνοντας υπόψιν μας και τι συμβαίνει γύρω μας. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί σε ένα παζάρι. Το πάρε – δώσε είναι μια καθημερινότητα που μπορεί να μην αρέσει στους παραδοσιακούς ποδοσφαιρόφιλους, είναι όμως κατεστημένο.

Η συναλλαγή ήταν άκρως συμφέρουσα και για τον ΠΑΟΚ. Βάζει στα ταμεία του 10.000.000 ευρώ (1.000.000 ευρώ είναι τα χρήματα που θα αποδώσει στην Λέγκια που είχε διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης), για ένα παίκτη που δαπάνησε προ διετίας, 1.700.000 ευρώ για να αποκτήσει. Αν υπολογίσουμε την προσφορά του στον Δικέφαλο σε αυτά τα δυο χρόνια, θα διαπιστώσουμε ότι ήταν η πιο πετυχημένη συναλλαγή (αγοράς και πώλησης), στην ιστορία του Δικεφάλου.

Τέτοιου είδους deal, δεν τα έχει συνηθίσει ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, οφείλει όμως σιγά – σιγά να προσαρμόζεται καθώς ίσως ο Πρίγιοβιτς δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που θα αποχωρήσει από το ρόστερ της ομάδας τον φετινό Ιανουάριο. Οι εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει.

Ο Πρίγιοβιτς είναι το χθες. Αυτό που απασχολεί έντονα τον ΠΑΟΚ, είναι το αύριο. Και το αύριο μεταφράζεται με σωστή επιλογή παίκτη για να αντικατασταθεί ο Σέρβος φορ. Με αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι επιτακτική ανάγκη να πάει σε σίγουρη επιλογή, όπως επίσης τόνισα στο τελευταίο μου blog.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!