«Θα αρπάξω την ευκαιρία!»

Αποφασισμένος να φτάσει ψηλά με τον ΠΑΟΚ ο Ενρίκε

Ο Πέντρο Ενρίκε βρίσκεται για πρώτη φορά στην αποστολή του Δικεφάλου μετά την επιστροφή του και μίλησε στην κάμερα του Novasports για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Για την επιστροφή του στον Δικέφαλο:

«Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στον ΠΑΟΚ. Βέβαια δεν έχω την ίδια φυσική κατάσταση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου αλλά ξεκίνησα προπονήσεις πριν από δυο εβδομάδες. Η πρώτη ήταν στη Βραζιλία και η δεύτερη στην προετοιμασία με την Αστάνα στο Ντουμπάι. Και τώρα αυτήν την εβδομάδα ανέβασα την πίεση προς τον εαυτό μου, συμμετέχοντας σε κομμάτια της προπόνησης με την ομάδα μου. Η ενέργειά μου είναι σε καλά επίπεδα αλλά όπως είναι φυσιολογικό θα χρειαστώ περισσότερες ημέρες από τους άλλους ποδοσφαιριστές. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι πλέον εδώ» .

Για τους δύο δανεισμούς του:

«Είναι δυο διαφορετικές εμπειρίες. Στο Αζερμπαϊτζάν, στην Καραμπάγκ ήταν εκπληκτικά, φανταστικά. Και το λέω αυτό γιατί έπαιξα στο Champions League, στο πρωτάθλημά τους, ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Στην Αστάνα ήταν διαφορετικά, επειδή είναι μια χαοτική χώρα, αγωνίστηκα κυρίως στους αγώνες του Europa League. Το πρωτάθλημα το έζησα δυο – τρεις μήνες, ξεκινήσαμε Μάρτιο και τελείωσε το Νοέμβριο. Πήρα το πρωτάθλημα βέβαια αλλά δεν αγωνίστηκα πολύ. Η λογική τους σ’ αυτό ήταν να παίζουν κυρίως οι γηγενείς κι εμείς παίζαμε – σχεδόν – μόνο στο Europa League. Ήταν καλή εμπειρία κι αυτήν όμως. Δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση αλλά κάναμε καλά παιχνίδια. Δυο διαφορετικές εμπειρίες αλλά αυτήν του Αζερμπαϊτζάν ήταν πιο ιδιαίτερη» .

Για το αν ήταν ένα στοίχημα η επιστροφή του:

«Ναι, φυσικά και ήταν! Πρώτα από όλα θέλω να πω ‘ευχαριστώ’ στον προπονητή, στον πρόεδρο που με πήραν πίσω και μου δίνουν την ευκαιρία να παίξω στην ομάδα. Πριν από δυο – τρεις μήνες είχα κάποια προσωπικά προβλήματα με την οικογένειά μου στη Βραζιλία. Μίλησα με τη σύζυγό μου, τον εκπρόσωπό μου, προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον ΠΑΟΚ ώστε αν δε με ήθελαν να επιστρέψω στη Βραζιλία. Φυσικά αν με ήθελαν θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Έτσι περίμενα κι είμαι χαρούμενος που γύρισα. Μέσα στον Ιανουάριο τακτοποιήσαμε τα πάντα κι αυτό με κάνει πολύ ευτυχισμένο» .

Για το αν πλέον είναι διαφορετικός:

«Ναι, φυσικά κι είμαι διαφορετικός. Είμαι καλύτερος σε όλα τα θετικά σημεία. Σίγουρα πιο έμπειρος μέσα από τη συμμετοχή μου στο Champions League αλλά και στο Europa League. Τώρα είμαι πιο δυνατός, ίσως με καλύτερη νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο. Δεν άλλαξα φυσικά τον τρόπο παιχνιδιού μου αλλά την ψυχολογία μου κυρίως και την εμπειρία μου» .

Για τις διαφορές που βλέπει στον ΠΑΟΚ:

«Αυτό που βλέπω κατά κύριο λόγο είναι δυο βασικές διαφορές. Σαφώς μια πιο ισχυρή ομάδα, περισσότερη ποιότητα σε όλα. Στις προπονήσεις, στις εγκαταστάσεις αλλά ακόμη κι ο κόσμος είναι χαρούμενος επειδή ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή έχει καλή ομάδα, καλή νοοτροπία. Ο πρόεδρος έχει εφοδιάσει την ομάδα με όλα τα απαραίτητα. Κι αυτό είναι κάτι που το νιώθεις. Το βλέπεις και το εισπράττεις στα πρόσωπα όλων των μελών της ομάδας» .

Για το διάστημα που έλειπε και τη βραζιλιάνικη παροικία του Δικεφάλου:

«Ναι, φυσικά και όταν ήμουν στην Καραμπάγκα αλλά και στην Αστάνα μιλούσα με πολλούς ποδοσφαιριστές. Όμως περισσότερο με τον Μάτος καθώς είναι ο καλύτερός μου φίλος. Ωστόσο, έχω άλλους 25-26-27 καλύτερους φίλους εδώ στην ομάδα μου αλλά επικοινωνούσα περισσότερο με τον Μάτος επειδή είχα περισσότερες σχέσεις μαζί του. Είναι ωραίο που έχουμε πολλούς βραζιλιάνους, διαθέτουμε επίσης και Πορτογάλους, Ισπανούς. Η λατινική γλώσσα στην ομάδα κυριαρχεί. Η παρουσία πολλών Βραζιλιάνων μου προσδίδει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θέλω μαζί μ’ αυτούς να πανηγυρίσουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο» .

Για το παιχνίδι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ:

«Μου είναι λίγο δύσκολο να τοποθετηθώ επ’ αυτού καθώς δεν ήμουν εδώ το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αλλά είδα όλα όσα έχουν γίνει. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Μπορεί και είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένας μικρός συσχετισμός. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν, βρίσκεται σε αντίστοιχη κατάσταση και γι’ αυτό το ματς κι εκεί επικεντρωνόμαστε» .

Για τις διαφορές που έχουν οι δύο ομάδες σε σχέση με πέρυσι αλλά και με το παιχνίδι του πρώτου γύρου:

«Ο ΠΑΟΚ γενικώς δεν έχει αλλάξει πολλούς ποδοσφαιριστές τις τελευταίες δυο περιόδους, έχει μια σταθερή βάση γι’ αυτήν την ομάδα. Η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή, έκανε περισσότερες προσθαφαιρέσεις ποδοσφαιριστών. Όταν έχεις μια ομάδα που δεν κάνει πολλές αλλαγές κι ακολουθεί ένα σταθερό πλάνο δυο – τριών ετών αυτό την κάνει πιο δυνατή και νομίζω πως αυτή η διαφορά είναι υπέρ του ΠΑΟΚ» .

Για το αν το παιχνίδι κρίνει περισσότερο από τρεις βαθμούς:

«Είναι μόνον τρεις … ‘βαθμοί’ αλλά σημαντικοί βαθμοί. Είναι σ’ ένα ντέρμπι, μια απευθείας σύγκρουση δυο εκ των κορυφαίων ομάδων με πολύ μεγάλη σημασία για το πρωτάθλημα. Φυσικά θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι αγώνες όμως η συγκέντρωσή μας είναι σ’ αυτόν τον αγώνα» .

Για το αν η έδρα παίζει ρόλο στα ντέρμπι:

«Φυσικά κι η έδρα δίνει πλεονέκτημα στην ΑΕΚ. Όμως θυμάμαι πως την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο εκεί. Κατά συνέπεια όλα είναι πιθανά για τον ΠΑΟΚ και νομίζω πως είναι ένας δύσκολος αγώνας και για τις δυο ομάδες όμως ο ΠΑΟΚ απέδειξε πέρσι πως μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς κι εκεί» .

Για την παράδοση που είναι υπέρ της ΑΕΚ:

«Το ποδόσφαιρο έχει έναν βασικό κανόνα: Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει ν’ αποδεικνύεις ποιός είσαι κάθε μέρα. Κι αυτό ισχύει και για μένα. Γύρισα εδώ αλλά πρέπει ν’ αποδείξω τώρα. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές που πρέπει ν’ αποδεικνύεις και θα δούμε τη συνέχεια. Είμαστε δυνατοί» .

Για το τι ξεχωρίζει στον αντίπαλο και αν θα ήθελε κάποιον από την ΑΕΚ για συμπαίκτη:

«Έχουν ορισμένους καλούς παίκτες, κάποιους τους γνωρίζω αλλά κι εδώ έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές. Και για μένα η καλύτερη ομάδα είναι εδώ. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Το μόνο που … ξεχωρίζω είναι πως παίζει στην έδρα της. Θα επαναλάβω όμως πως αποδείξαμε και πέρσι ότι μπορούμε να πάμε να πάρουμε τη νίκη, το κάναμε σε τελικό. Και θα ξαναπώ πως διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες όμως εγώ προτιμώ τους δικούς μου» .

Για το πόσο πολύ θα ήθελε να αγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι:

«Θα ήθελα να παίξω και σήμερα αν είχαμε ματς, όμως ο προπονητής έχει άλλες καλές επιλογές στη θέση που αγωνίζομαι, εγώ ήρθα τώρα. Θα περιμένω την ευκαιρία μου. Δουλεύω σκληρά περιμένοντάς την, οπότε θα δούμε» .

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Γκράφιτι του Μαραντόνα στην Τούμπα

Το Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ δωρεάν

Ύμνοι Ρέμπε για το… νέο αίμα του ΠΑΟΚ

Τρομερή γκολάρα του Σικαμπάλα (video)

Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους 32

Οι Σ.Φ. ΠΑΟΚ αποχαιρέτησαν τον Μαραντόνα

Aγωνίστηκαν επτά του ΠΑΟΚ στην Εθνική!

«Αισιόδοξος για Γκαρσία γιατί γνωρίζει»

Ένα Λαμία-ΠΑΟΚ που τα είχε όλα (video)

Θέμα με Μποτεάκ στην Ομόνοια

Το backstage του PSV-ΠΑΟΚ (video)

Οι απόφοιτοι της εποχής Γκαρσία

To ξεχωριστό thanksgiving του ΠΑΟΚ (pic)

Επιστροφή στη βάση και test για ΠΑΟΚ

Βαρέλα: «Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας»

H ευχή ΠΑΟΚ σε Μαργαρίτη-Κακλαμανάκη (pic)

Αποθέωση Κερμανίδη σε Τσιγγάρα

Προβληματισμός για Άκπομ στην Μίντλεσμπρο

Ξεφτίλισε τον Αρβανίτη ο Α.Σ. ΠΑΟΚ!

Υποκλίθηκε στον Γκαρσία ο Α. Ζίβκοβιτς

H συγκίνηση Γκαρσία για Μαραντόνα

To δώρο του Μαραντόνα στους παίκτες του ΠΑΟΚ

Απλά μαθηματικά είναι…

Οι δοκιμές του Γκαρσία για PSV

Η απόδοση των παικτών

Παραμένει «ζωντανός» ο ΠΑΟΚ

Γκαρσία: «Κάναμε λάθη και φταίω εγώ»

«Βόμβες» ΠΑΟΚ για ΕΡΤ και Ολυμπιακό!

Όλη η δράση του Champions League

Τα γκολ του Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ (video)

Βγάζουν κόμπλεξ για τη νέα Τούμπα!

Το τούνελ με τις φάπες πήγε Ολλανδία (video)

Η Νάπολη αποχαιρετά τον Θεό της (video)

Γκαρσία: «Πρέπει να δουλέψω περισσότερο»

Live: Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ

Η διάθεση στα ύψη πριν την PSV (video)

«Δεν είναι εύκολο να είσαι ποδοσφαιριστής»

Όταν ο Μαραντόνα αποθέωσε την Τούμπα

Όταν ο Ντιέγκο «έκλεισε» όροφο του Makedonia Palace! (pic)

To πανόραμα του Europa League

Το Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ δωρεάν

Ύμνοι Ρέμπε για το… νέο αίμα του ΠΑΟΚ

«Έχει όραμα για τον ΠΑΟΚ η οικογένεια Σαββίδη»

Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους 32

«Αισιόδοξος για Γκαρσία γιατί γνωρίζει»

Ένα Λαμία-ΠΑΟΚ που τα είχε όλα (video)

Το backstage του PSV-ΠΑΟΚ (video)

To ξεχωριστό thanksgiving του ΠΑΟΚ (pic)

H ευχή ΠΑΟΚ σε Μαργαρίτη-Κακλαμανάκη (pic)

Λοβ: «Nα θυσιαστούμε ο ένας για τον άλλο»

Στην αγορά για ψηλό ο ΠΑΟΚ

«Καλή επιτυχία ΠΑΟΚΑΡΑ» (pic)

Τσαλμπούρης: «Είμαι αισιόδοξος για τον ΠΑΟΚ»

«Βόμβες» ΠΑΟΚ για ΕΡΤ και Ολυμπιακό!

Θέμα με Μποτεάκ στην Ομόνοια

«Οι τρεις που… έσωσαν τον Σμιντ»

Μάλεν: «Περήφανοι για την ανατροπή»

Σμιντ: «Αξίζαμε τη νίκη»

Η Ομόνοια έβαλε δύσκολα στην Γρανάδα αλλά…

Τρίμπαλο… η ΑΕΚ από τη Ζόρια