Έτσι μένει ο Μουρίνιο εκτός φυλακής

«Ωσότου επιστρέψω στο ποδόσφαιρο, έχω το δικαίωμα να ζήσω τη φυσιολογική ζωή μου, όπως κάνω τώρα. Πηγαίνω για ψώνια, βγαίνω για περιπάτους. Αυτό είναι που θέλω να κάνω».

Είναι μια δήλωση που έγινε πριν από περίπου 1 μήνα, με λίγο από αέρα Χόλιγουντ και λίγο από αθλητισμό. Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα μπορέσει ίσως να ζήσει αυτή τη φυσιολογική ζωή, καθώς σύμφωνα με το BBC, κατόρθωσε να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή που του είχε επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, ο Μουρίνιο καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, ποινή για την οποία θα καταβάλλει το ποσό των 182.500 ευρώ, ώστε να παραμείνει ελεύθερος. Επιπλέον, ο Πορτογάλος προπονητής θα καταβάλλει και ένα ξεχωριστό πρόστιμο, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ
Πρόκειται βέβαια για μια υπόθεση ρουτίνας για το ισπανικό δικαστικό σύστημα, καθώς κατά κανόνα, ποινές κάθειρξης ως δυο έτη σπανίως εκτελούνται από τον εκάστοτε υπόδικο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Πορτογάλος προπονητής όφειλε 3.3 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στις ισπανικό δημόσιο, από τη σεζόν 2011-12, όταν και βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας ανέφερε πως ο Μουρίνιο είχε καταφέρει να αποκρύψει εισοδήματα από τις ελεγκτικές αρχές, τα οποία προέκυπταν από εταιρείες offshore που είχε δημιουργήσει για τη διαχείριση των δικαιωμάτων της χρήσης της εικόνας και του ονόματος του.

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!