«Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ήδη τον στόχο του»

Ο Θανάσης Παπάζογλου, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται το εξωτερικό και τώρα βρίσκεται στη Ρουμανία, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το πρόσφατο παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη και την ζωή του στο εξωτερικό.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το πώς είναι στη Ρουμανία:

«Καλά είναι στη Ρουμανία μέχρι στιγμής».

Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο, ΙΣραήλ ή Ρουμανία: Πού ήταν καλύτερα για τον ίδιο: «Επαγγελματικά το Βέλγιο ήταν μία χώρα που σου τα προσφέρει όλα και ένα πρωτάθλημα σχετικά καλό. Είναι και η χώρα τέτοια που σου τα προσφέρει όλα. Τα πάντα ήταν άψογα. Ίδια χώρα πάνω-κάτω είναι και η Ολλανδία».

Για το πού αντιμετώπισε τις πιο μεγάλες δυσκολίες:

«Η Ελλάδα έχει πολλά να δώσει ακόμα σ’ ένα ποδοσφαιριστή. Το Ισραήλ είναι μία ανερχόμενη δύναμη. Αρχικά δεν ενθουσιάστηκα, αλλά όταν πήγα αντίκρισα κάτι καλό, οργανωμένο. Δεν θεωρώ ότι έπαιξα σ’ ένα πρωτάθλημα που ήταν κακό».

Για τη Δυναμό Βουκουρεστίου:

«Τα τελευταία χρόνια δεν είναι στα καλύτερά της. Με τον ερχομό του νέου προπονητή, όλοι πιστεύουν ότι η ομάδα θα πάει καλύτερα».

Για το πώς βλέπει το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Δεν έχουμε συνηθίσει ΄ειδικά τον ΠΑΟΚ σε τέτοια ρεκόρ. Παρ’ όλα που για μένα ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις ομάδες που δικαιούται να διεκδικεί πρωτάθλημα κάθε χρόνια. Τα νούμερα φέτος είναι πολύ καλά και δικαίως θα πάρει το πρωτάθλημα».

Για το αν το θεωρεί δεδομένο:

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, αλλά όπως βλέπω τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ έχει 80% πιθανότητες να το πάρει».

Για το ποιο είναι το κύριο προτέρημα της ομάδας:

«Πολλά είναι, αλλά το κύριο είναι ότι από τους ποδοσφαιριστές που παίζουν και τη δεδομένη ποιότητα, ο προπονητής έχει καταφέρει να παίρνει το 100% σχεδόν απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές».

Για το ΠΑΟΚ-Άρης και τι θυμάται ο ίδιος:

«Είναι αξέχαστα αυτά τα παιχνίδια, ακόμα και φιλικό να είναι. Ένα τέτοιο ντέρμπι είναι μοναδικό. Κάθε φορά θα έχει αυτή την άγρια ομορφιά».

Για το ότι ήρθε ισοπαλία:

«Δεν είναι έκπληξη, γιατί σε τέτοια ντέρμπι παίζει η καρδιά και η ψυχή. Ο Άρης ήταν πιο αποφασισμένος και διαβασμένος για το παιχνίδι και το έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ΄απόλυτα λογικό ότι ο Άρης πάτησε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, γιατί είναι σε καλή κατάσταση. Είναι ένα ντέρμπι, το οποίο ξέρουν όλοι οι ποδοσφαιριστές τη σημασία του και ο καθένας θα δώσει το 100%. Αν και είδαμε ότι η ποιότητα του Βιερίνια μίλησε κόντρα στη ροή του αγώνα».

Για το αν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα επηρεάζει:

«Επηρεάζει αλλά ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θα καθίσει να ακούσει τι γίνεται. Επηρεάζει το πόσο αποφασιστικός θα μπεις στο ματς, όχι στο πώς θα το προσεγγίσεις».

Για το πώς βλέπεις τους ΠΑΟΚ και Άρη φέτος και αν θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους:

«Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει ήδη τον στόχο του. Θέλει λίγη προσοχή σε κάποια ματς που έμειναν. Ο Άρης θέλει προσοχή να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να μπορέσει να πάρει κάποια αποτέλεσμα. Έχει δύσκολα παιχνίδια, αλλά νομίζω ότι μπορεί να χτυπήσει τα ματς μέσα στην έδρα του και θα χτυπήσει τον στόχο του, που είναι η έξοδος στην Ευρώπη».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!