«Έχουμε… δεθεί με τον ΠΑΟΚ!»

Το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ κατέκτησε το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όμως για να διατηρηθεί αυτή η…. αυτοκρατορία του Δικεφάλου στο άθλημα, θα πρέπει να υπάρχει και καλές ακαδημίες, με τα αδέρφια Ξούρα να είναι από τα παιδιά, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον.

Ο Αρχοντής, ο Παύλος και η Ειρήνη μίλησαν στο πλαίσιο της media day του ΑΣ ΠΑΟΚ, για το τμήμα την καθημερινότητά τους, αλλά και το πως συνδυάζουν το σχολείο με τον πρωταθλητισμό.

Η Ειρήνη Ξούρα ανήκει στον ΠΑΟΚ, όμως στους αγώνες κατέβηκε με την ομάδα των Μακεδόνων Ευόσμου, καθώς ο Δικέφαλος δεν διαθέτει (ακόμη) γυναικείο τμήμα.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Αρχοντής Ξούρας:

«Αναδείχτηκα πρώτος στα 92 κιλά και είμαι πολύ χαρούμενος που για τρίτη σερί χρονιά κατάφερε να βγω πρωταθλητής (τη μία χρονιά στους παμπαίδες και δύο συνεχόμενες στους παίδες). Επόμενος στόχος είναι η παρουσία μου στις διεθνείς διοργανώσεις, εάν φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να με στείλουν. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους κυρίους Σισμανίδη και Τσεκερίδη με τους οποίους δουλεύω τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά και ο κ. Χεριστανίδης με τη συνεργασία που υπάρχει και με τους Μακεδόνες Ευόσμου. Πολύτιμη είναι η βοήθεια και του κ. Παγκαλίδη ως ομοσπονδιακού τεχνικού. Σε ομαδικό επίπεδο πιστεύω πως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, αλλά δεν πρέπει να απελπιζόμαστε και του χρόνου να γίνουμε ακόμη καλύτεροι».

Για τον συνδυασμό πρωταθλητισμού και σχολείου:

«Δεν είναι τόσο εύκολο να τα συνδυάσεις, αλλά πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να τα προλάβεις. Εάν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις πρέπει να δώσεις μεγάλη βάση στην προπόνηση σου, αλλά παράλληλα κοιτάζω και το μέλλον μου. Είμαι στη Β’ λυκείου, του χρόνου δίνω πανελλήνιες και θέλω να περάσω σε μία καλή σχολή, αλλά ταυτόχρονα να φέρνω διακρίσεις στον ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις».

Για την Εθνική ομάδα:

«Με πήραν πέρσι στην εθνική ομάδα, και έκανα και προετοιμασία, πριν λάβω μέρος στο ευρωπαϊκό παίδων, χωρίς όμως να καταφέρω να φέρω κάποια διάκριση. Ελπίζω φέτος εάν είμαι ξανά στις κλήσεις να κατακτήσω ένα μετάλλιο».

Για το τμήμα της πάλης:

«Ασχολούμαστε όλοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την πάλη. Ο πατέρας μα συνεργάζεται με τον προπονητή κ. Σισμανίδη ο οποίος μας πρότεινε να κάνουμε πάλη, κάτι το οποίο δεχτήκαμε και μας άρεσε! Έχουμε δεθεί με το άθλημα, με τους υπόλοιπους συναθλητές μας στο τμήμα και μας αρέσει η εξαιρετική ατμόσφαιρα που υπάρχει μέσα στο τμήμα».

Ειρήνη Ξούρα:

«Βγήκα δεύτερη στις κορασίδες στα 73 κιλά και είναι μια βελτίωση για εμένα, από την τρίτη θέση που έπαιρνα τις προηγούμενες χρονιές. Στόχος μου είναι να φτάσω στην κορυφή, ενώ τον Απρίλιο θα συμμετέχω και στο πανελλήνιο στις παγκορασίδες».

Παύλος Ξούρας:

«Βγήκα τρίτος στην κατηγορία των 110 κιλών στους παίδες. Ήλπιζα να τα πάω καλύτερα, αλλά θα στοχεύσουμε του χρόνου για την πρωτιά».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!