«Περηφάνια να είσαι πρωταθλητής»

Ο Ηλίας Παγκαλίδης μίλησε για όλα στην συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο της media day του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα μίλησε για το τουρνουά που συμμετείχε στην Γεωργία, για την Εθνική και τον στόχο του στο Ευρωπαϊκό, για το αν τον δυσκολεύει πιο πολύ η ιατρική ή η πάλη, για τις υποδομές, για τον κύριο Αμοιρίδη, για την «φωλιά» στην Πάφο, αλλά και για τις υποδομές εκγύμνασής του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τουρνουά στην Γεωργία:

«Τώρα έχω γυρίσει από το τουρνουά που συμμετείχα στην Γεωργία είναι όντως ένα τουρνουά με χώρες που κυριαρχούν στην Ελληνορωμαϊκή πάλη και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ναι μεν είναι δύσκολο το τουρνουά αλλά αντιμετωπίσαμε αντιπάλους που θα έχουμε στα Ευρωπαϊκά και στα Παγκόσμια τουρνουά. Το σημαντικό είναι ότι αντιμετωπίσαμε αυτούς τους αντιπάλους και κάποιους καταφέραμε να τους κερδίσουμε κιόλας και στο τέλος μπορέσαμε να πάρουμε και την τρίτη θέση σαν εθνική ομάδα. Ήταν ένα καλό δείγμα γι’ αυτά που μπορούν να ακολουθήσουν αν γίνει καλή δουλειά».

Για την περηφάνια που νιώθει όταν η επιτυχία έρχεται με τα χρώματα της εθνικής:

«Όπως είμαστε περήφανοι όταν κατακτάμε τα πρωταθλήματα με τον ΠΑΟΚ και τον Δικέφαλο στο στήθος έτσι είναι και όταν έχεις διακρίσεις με το εθνόσημο. Γιατί όσο οπαδοί και να είμαστε αυτό το συναίσθημα να εκπροσωπείς την χώρα σου δεν συγκρίνεται με τίποτα».

Για τον στόχο τον Πανευρωπαϊκό:

«Η προετοιμασία μου αυτό το χρονικό διάστημα  αφορά τον Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού που θέλω να κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση. Θα είμαι και του χρόνου σε αυτή την κατηγορία και μπορώ να πω πως δεν βιάζομαι να πω πως βιάζομαι να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Αυτό που θέλω είναι να κάνω μια καλή εμφάνιση και να δείξω πως είμαι σε ένα πολύ καλό δρόμο και ότι ξεπερνάω αυτή την κοιλιά που έκανα κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν λόγω των εξετάσεων».

Για το αν είναι η πάλη ή ιατρική πιο δύσκολη από την πάλη:

«Για εμένα που τα έχω κάνει και τα δύο θεωρώ πως η πάλη είναι πιο δύσκολη».

Για το πως είναι να έχεις τον πατέρα σου προπονητή:

«H αλήθεια είναι πως πάντα ένιωθα τυχερός που είχα τον πατέρα μου γιατί ασχολήθηκε πολύ μαζί μου όχι σαν προπονητής της εθνικής. Στον πατέρα μου χρωστάω αυτό που είμαι και του είμαι ευγνώμων για αυτό. Είναι λίγο  περίεργο να έχεις τον πατέρα σου προπονητή. Αλλά όλο αυτό έχει πλάκα γιατί και μέσα στο σπίτι τον φωνάζω μερικές φορές κόουτς. Αλλά διαφορετικά είμαστε στην προπόνηση της εθνική και διαφορετικά όταν είμαστε σπίτι».

Για το αν βοηθάνε οι κατακτήσεις του ΠΑΟΚ να… ανέβει το άθλημα στην πόλη:

«Τα τελευταία χρόνια  ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στην Θεσσαλονίκη και είναι μικρό το επίπεδο στην πόλη αλλά και γενικά πανελλαδικά μπορείς να δεις πως πράγματα τα οποία κάνει ο  ΠΑΟΚ είχε καιρό να τα δει αυτή η χώρα. Έχει μια οργάνωση με τα δεδομένα της Ελλάδος είναι πολύ σημαντική και ανεβάζει το άθλημα και βοηθάει και αθλητές που δεν είναι στον σύλλογο. Φυσικά βοηθάει και το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι στον σύλλογο που προσφέρουν και ανεβάζουν το επίπεδο την Ελληνορωμαϊκή  πάλη στην Ελλάδα. Γι αυτό καλό θα είναι να στηρίζεται αυτός ο σύλλογος από όλους και όχι μόνο από ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αλλά γενικά από αυτούς που θέλουν το καλό της Ελληνορωμαϊκής πάλης».

Για την βοήθεια από τον κύριο Αμοιρίδη:

«Ο κύριος Αμοιρίδης με την βοήθεια που έχει δώσει στο τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ ουσιαστικά έχει στηρίξει όλη την Ελληνική πάλη γιατί είναι μεγάλη βοήθεια για τα δεδομένα μας. Μας δίνει κουράγιο η παρουσία του από μόνη της. Είναι αλλιώς να βλέπεις ανθρώπους που σε στηρίζουν και νοιάζονται γι αυτό. Η παρουσία του κυρίου Αμοιρίδη έχει αλλάξει όλη τη νοοτροπία. Μακάρι να συνεχίσει να μας στηρίζει γιατί και εμείς όταν βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους να μας στηρίζουν  χωρίς να έχουν κάτι να κερδίσου  νιώθουμε ότι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε ότι και αν κάνουμε».

Για την χαλάρωση ενός αθλητή από την πίεση των αγώνων και τον προπονήσεων:

«Είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή και δεν πρέπει να καταπιέζονται με τρόπους. Θα πρέπει ο αθλητής να έχει την δικιά του  ζωή και να μην απορροφάτε μόνο από το άθλημα. Θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να ασχολείται με τις σπουδές του για παράδειγμα, τους φίλους του κτλ. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για να μην καταστραφεί σαν άνθρωπος και σαν αθλητής».

Για τις υποδομές:

«Αυτό που κρατάει την ομάδα στο να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τους χώρους. Γιατί μια τόσο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα να μην έχει έναν καθαρά δικό της χώρο ή έναν αρκετά μεγάλο χώρο που να μπορεί να χωρέσει αυτή την ομάδα; Είναι πραγματικά πολύ κρίμα. Γιατί  όπως γνωρίζουμε αναγκαζόμαστε να σπάμε σαν ομάδα. Άλλοι πάνε στο Κολχικό, άλλοι σε σχολεία. Τον χειμώνα με τα κρύα αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα και ήταν σε μια περίοδο πριν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα και ίσως υπήρξαν και τραυματισμοί γι’ αυτό.  Αυτό το οποίο λείπει από τον σύλλογο είναι οι υποδομές και μιλάω για το γήπεδο ή για έναν μεγάλο χώρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει όλο το  τμήμα. Γιατί  από ανθρώπινο δυναμικό ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ καλά καθώς έχει το καλύτερο προπονητικό επιτελείο και ανθρώπους όπως ο  Μάλλιος και ο Αμοιρίδης που τρέχουν και βοηθούν το τμήμα καθημερινά».

Για την Πάφο:

«H Πάφος είναι μια ευλογία για τον σύλλογο. Στην Κύπρο  πριν από αυτή την ακαδημία το  άθλημα ουσιαστικά δεν υπήρχε, ακόμη δεν κατεβάζουν αθλητές σαν εθνική ομάδα. Το θέμα είναι πως ο προπονητής ο Ντένης ο Τερσενίδης κάνει μια τεράστια προσπάθεια εκεί. Έχει φέρει παιδιά στον σύλλογο και στο  άθλημα και μακάρι αυτά τα παιδιά να τα είχαμε εδώ πιο συχνά γιατί μερικά από αυτά είναι κορυφαίοι αθλητές που μπορούν να σταθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο χωρίς ουσιαστική στήριξη γιατί όπως σας είπα το άθλημα στην Κύπρο δεν υπάρχει».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!