Είμαστε οι πρωταθλητές, φίλοι μου…

Οι εικόνες είναι τόσο δυνατές για όλους. Οι χτύποι της καρδιάς. Τα δάκρυα στα μάτια, οι τρίχες που σηκώνονται στα χέρια σου, τα δεκάδες συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Δεν μπορείς να αναγνωρίσεις τι από όλα όσα βλέπεις και ακούς σε κάνει να χαίρεσαι, να συγκίνησε, να αισθάνεσαι περήφανος.

Τόσο έντονες στιγμές που σε χτυπούν, σου αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια πάνω σου, μέσα σου. Ένα απλό κύπελλο 62 εκατοστών και 6 κιλών, φτιαγμένο από επαργυρωμένο κράμα ορείχαλκου και το χάρτη της Ελλάδας πάνω του. Μια απλή φράση: “ΠΑΟΚ Πρωταθλητής Ελλάδας 2018-19”. Κανείς δεν ξέρει όμως πόσα έγιναν για να φτάσουμε σε αυτό, να ζήσουμε όσα ζήσαμε στην Τούμπα. Κανείς δεν ξέρει πόσα σημαίνει για τον καθένα μας.

Ένα απλό τρόπαιο, μια απλή φράση, χιλιάδες σκέψεις. Μέχρι να ακούσεις από τα ηχεία τον απόλυτο ύμνο. Αυτόν που κάθε καλοκαίρι ονειρευόμασταν ότι θα τραγουδάμε μερικούς μήνες μετά. Κι από τότε πέρασαν 34 καλοκαίρια… Και το τραγούδι το ακούγαμε μόνο στα ραδιόφωνα. Ή σε γιορτές άλλων. Κι όμως, το “We are the Champions” δεν μπορεί να γράφτηκε για καμιά άλλη ομάδα, περισσότερο από αυτόν τον ΠΑΟΚ…

Εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 70′, ο Φρέντι Μέρκιουρι συνδεόταν με το μέλλον συνθέτοντας ένα τραγούδι που εκφράζει τον Δικέφαλο από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στίχο. Ακόμα και στο επίσημο video clip φοράει ασπρόμαυρα… Το κομμάτι κυκλοφόρησε ως single στις 7 Οκτωβρίου του 1977 και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ των Queen που βγήκε στις 28 Οκτωβρίου, με τίτλο “News of the world”. Δηλαδή, “τα νέα του κόσμου”, αυτά που σήμερα αναγράφουν τον ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή Ελλάδας.

Έχω πληρώσει τα χρέη μου, επαναλαμβανόμενα.
Εξέτισα την ποινή μου, αλλά δεν διέπραξα κανένα έγκλημα.
Και άσχημα λάθη, έχω κάνει πολλά.
Μου πέταξαν άμμο στο πρόσωπο, αλλά το ξεπέρασα.

Και χρειάζεται να προχωρώ συνεχώς και συνεχώς και συνεχώς.

Είμαστε οι πρωταθλητές, φίλοι μου. Και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι το τέλος.
Είμαστε οι πρωταθλητές. Είμαστε οι πρωταθλητές. Καθόλου χρόνος για ηττημένους,
γιατί είμαστε πρωταθλητές.

Υποκλίθηκα και η κουρτίνα έκλεισε. Μου έφερες φήμη και περιουσία και ότι έρχεται μαζί με αυτά . Σας ευχαριστώ για όλα!
Αλλά δεν ήταν ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, όχι μια ευχάριστη κρουαζιέρα.
Εγώ το θεωρώ μία πρόκληση, ενώπιον ολόκληρης της ανθρωπότητας, στην οποία δεν πρόκειται να χάσω.

Και χρειάζεται να προχωρώ συνεχώς και συνεχώς και συνεχώς.

Είμαστε οι πρωταθλητές, φίλοι μου…

FACEBOOK PAGE: Thodoros Hastas


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!