Νέα ταινία για Μαραντόνα

«Μαραντόνα μονομάχος; Όχι, Ντιέγκο Μαραντόνα από τον Ασίφ Καπάντια. Προσεχώς. Σύντομα στους κινηματογράφους!»

Με αυτά τα λόγια στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, αναφέρθηκε στο νέο ντοκιμαντέρ για την ζωή του, που θα παρουσιαστεί στην πρεμιέρα του φεστιβάλ των Καννών και η προβολή του στις αίθουσες θα αρχίσει από τον Ιούνιο.

Ήδη έχουν αποκαλυφθεί οι πρώτες εικόνες από το ντοκιμαντέρ του Βρετανού σκηνοθέτη Ασίφ Καπάντια, που επεξεργάστηκε περισσότερες από 500 ώρες ακυκλοφόρητο υλικό του διάσημου Αργεντινού κυρίως στη Νάπολη, με στιγμές από την επιτυχημένη αλλά και ταραγμένη περίοδό του στην Ιταλία και στην δεκαετία του ’80.

Η πρώτη σκηνή, μεταφέρει τον θεατή στις 5 Ιουλίου του 1985, όταν ο Μαραντόνα, παρουσιάστηκε στο κατάμεστο «San Paolo».

«Αυτή είναι η άγρια και αξέχαστη ιστορία ενός θεϊκού ταλέντου, της δόξας, της απελπισίας και την προδοσίας, της διαφθορά και, τέλος, της λύτρωσης» εξηγεί το κείμενο που συνοδεύει την προώθηση της ταινίας.

Με αυτό το ντοκιμαντέρ-ταινία, ο Ασίφ Καπάντια ολοκληρώνει την τριλογία, που άρχισε με τον Άιρτον Σένα και την Έιμι Γουάινχαουζ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μαραντόνα έχει γίνει θέμα ντοκιμαντέρ το 2008 (από τον Εμίρ Κουστουρίτσα), το 2005 (Armando a Maradona) και το 2018 (Maradona Confidential).


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!