«Θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα»

Ο Λέο Μάτος μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, την περσινή κλοπή και την επιθυμία του να παίζει μέχρι τα… 40 του χρόνια στον Δικέφαλο! Σε συνέντευξη σε αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα αναφέρθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου που ακολουθεί με την ΑΕΚ.

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είπε: «Είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα μου αυτός ο τίτλος. Την πρώτη χρονιά χάσαμε το πρωτάθλημα για δύο βαθμούς, πέρσι το χάσαμε με τρόπο που είδαν όλοι και φαινόταν ότι φέτος είμαστε πιο οργανωμένοι, πιο υποψιασμένοι. Αυτή η ομάδα είναι μια συνέχεια από τις δύο προηγούμενες, ήρθαν παίκτες που ανέβασαν το επίπεδο και ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή θα φτάναμε στο στόχο μας. Το περίμενα ότι θα πάρουμε τον τίτλο, γιατί έβλεπα κάθε μέρα τη δουλειά που γίνεται».

Για την απώλεια του τίτλου την περσινή σεζόν: «Παρά όσα έγιναν πέρσι και ότι μας έκλεψαν τον τίτλο στα χαρτιά, εγώ αισθάνομαι μέσα μου πρωταθλητής και για την περσινή σεζόν. Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και δεν μας αγγίζουν οι αποφάσεις εκτός αγωνιστικού χώρου. Με αυτό που συνέβη στον τελικό του Κυπέλλου πέρσι, που κερδίσαμε την ΑΕΚ μέσα στο σπίτι της, αποδείξαμε ότι εμείς είμαστε και κυπελλούχοι και πρωταθλητές».

Για την άποψη κάποιων πως ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο και εκεί φαίνεται ότι είμαστε οι καλύτεροι. Αυτή τη στιγμή είμαστε η καλύτερη ομάδα και δεν υπάρχει αμφισβήτηση από κανέναν γι’ αυτό».

Για τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ: «Θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να γράψουμε ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να κάτσουμε να πανηγυρίζουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ θα τα δώσει όλα στον τελικό για να προσπαθήσει να σώσει τη χρονιά. Πάντα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος».

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Το 2026 ο ΠΑΟΚ γίνεται 100 χρονών κι εγώ τότε θα είμαι 40. Εύχομαι να είμαι ακόμα στον ΠΑΟΚ και να παίζω ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το όνειρό μου. Δεν αισθάνομαι ότι μεγάλωσα, δεν είχα ποτέ μου μυϊκό τραυματισμό κι αυτό μου δίνει το δικαίωμα να πω ότι μπορώ να παίξω μέχρι τα 38 άνετα».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!