«Συνεργαζόμαστε με κλειστά μάτια»

Ο Γιώργος Σκιαθίτης για την συνύπαρξη του με τον Λουτσέσκου και την… νέα τριάδα τερματοφυλάκων

Ο Γιώργος Σκιαθίτης, προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena» για το νταμπλ του ΠΑΟΚ, για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Δικεφάλου αλλά και τους τερματοφύλακες της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα συναισθήματά του μετά το νταμπλ και τη συνταγή επιτυχίας του ΠΑΟΚ:

Αντιλαμβανόμαστε καθημερινά ολοένα και περισσότερο, από τις αντιδράσεις των δικών μας προσώπων, τι καταφέραμε να πετύχουμε. Την σημασία όλου αυτού του επιτεύγματος θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε στο μέλλον νομίζω. Νιώθω ευλογημένος που είμαι στον ΠΑΟΚ, σε αυτή τη συγκυρία μάλιστα που έρχονται τόσο σπουδαία αποτελέσματα. Ένας καθοριστικός παράγοντας για έρθουν αυτά, είναι ότι είμαστε μια οικογένεια. Ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη μεγάλη οικογένεια του καθένα. Περνάμε πάρα πολλές ώρες με τα παιδιά καθημερινά μέσα στο γήπεδο, έξω από το γήπεδο, στις αποστολές και στο ξενοδοχείο, σε συνδυασμό με το ότι υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που έχουν συμπληρώσει μία τριετία στην ομάδα έχοντας δημιουργήσει έναν πολύ δυνατό κορμό πάνω στον οποίο «κούμπωσαν» οι νέοι παίκτες της ομάδας. Οι νέοι με την σειρά τους έφεραν δικά τους στοιχεία-χαρακτηριστικά κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί στενές σχέσεις μεταξύ μας. Η συνοχή της ομάδας, που μπορεί να επιτίθεται και να αμύνεται σε όλο το γήπεδο, παίζει μεγάλο ρόλο».

Για το ταξίδι του στο Λονδίνο και την άδεια τερματοφυλάκων από την Αγγλική ομοσπονδία:

«Όσον αναφορά το δικό μου κομμάτι ως προπονητής τερματοφυλάκων στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, υπήρξε μια μοναδική φορά το 2015 μια σχολή UEFA Goalkeeping για τους προπονητές τερματοφυλάκων. Εκείνη την περίοδο εγώ δεν βρισκόμουν στο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ και τότε είχαν προτεραιότητα κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν και τα προηγούμενα χρόνια εκεί. Αυτή η σχολή δυστυχώς δεν επαναλήφθηκε, όταν λοιπόν εγώ βρισκόμουν σε αναζήτηση μόρφωσης και εκπαίδευσης για να μπορέσω να βελτιωθώ και να προσφέρω, ξεκίνησα την διαδρομή μου ψάχνοντας να βρω μονοπάτια στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχει η υποχρέωση από την Ελληνική Λίγκα όσον αφορά τον προπονητή τερματοφυλάκων να έχει τέτοιο πτυχίο, γιατί ακριβώς η ομοσπονδία δεν έχει ικανό αριθμό ανθρώπων ως UEFA για αδειοδότηση προπονητή τερματοφυλάκων. Ως προπονητής τερματοφυλάκων με τον UEFA τίτλο του κανονικού προπονητή όμως, σαφώς και έχεις δικαίωμα να βρίσκεσαι στον πάγκο και να εκτελείς τα καθήκοντα. Όσον αφορά τα σεμινάρια και όλα αυτά που προσπάθησα να παρακολουθήσω σε διάφορες χώρες στο εξωτερικό, γιατί συνεχώς παρακολουθώ, και πρέπει να επιμορφώνομαι και να παρακολουθώ τις εξελίξεις για να μπορώ να προσφέρω και εγώ το καλύτερο που μπορώ στους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ. Αυτό το δίπλωμα είναι της Αγγλικής ομοσπονδίας. Οι μεγάλες χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία) έχουν τέτοια πτυχία. Μου προσφέρει γνώσεις αυτό το πτυχίο και είμαι επιπλέον έτοιμος και μπορώ να είμαι προπονητής τερματοφυλάκων στην Αγγλία.

Έχουν μια φοβερή πλατφόρμα οι Άγγλοι, και επειδή είχα δουλέψει στην ακαδημία της Άρσεναλ παλαιότερα, και είναι ένα εύρος που πρέπει να υπάρχει προϋπηρεσία. Με δέχθηκαν για να κάνω την τελική αξιολόγηση και τελικά είμαι διπλωματούχος προπονητής».

Για την ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ:

«Θεωρώ ότι όλη η αμυντική συνοχή βοήθησε για να δεχθούμε μόλις 14 γκολ στο πρωτάθλημα. Δεν υπήρξε παιχνίδι που δεχθήκαμε περισσότερα από ένα γκολ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την αμυντική της συμπεριφορά, αλλά και στον Πασχαλάκη για την μεγάλη του προσπάθεια και την επιτυχία του.

Για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη:

«Ο Αλέξανδρος έκανε 49 παιχνίδια φέτος. Τα 30 ήταν στο πρωτάθλημα. Πέρυσι έπαιξε λιγότερο, αν και είχε μεγαλύτερο ρεκόρ παιχνιδιών χωρίς να δεχθεί γκολ. Πρέπει να τον αξιολογήσουμε σε κρίσιμα παιχνίδια, και όντως μπόρεσε να δώσει βαθμούς στην ομάδα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπόρεσε και προσέφερε βαθμούς στην ομάδα. Εμείς έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Σίγουρα ο Αλέξανδρος αναδείχθηκε από τον ΠΑΟΚ, όσον αφορά την υπεράσπιση της ομάδας. Ήταν στιγμές που οι επεμβάσεις του ήταν σε πολύ καίρια σημεία. Πάνω σε αυτό το κομμάτι, ο Αλέξανδρος έχει πλεονέκτημα, γιατί μπόρεσε να υπερασπιστεί την εστία του σε δύσκολες στιγμές.

Από τα δυσκολότερα είναι να μπορέσεις να διαχειριστείς την πίεση όντας κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Ο Αλέξανδρος όμως το έδειξε ότι μπορεί. Όσον αφορά τα μειονεκτήματα του, υπάρχουν, όπως και τα πλεονεκτήματα. Σε όλα τα θέματα ο Αλέξανδρος έχει περιθώρια βελτίωσης και επειδή το ξέρει και ο ίδιος, προσπαθεί καθημερινά να το βελτιώσει. Εκ του αποτελέσματος έγινε αυτό που χρειαζόταν και έπαιξε όποιος έπρεπε να παίξει. Αν σκεφτούμε τον δεύτερο και τον τρίτο τερματοφύλακα, είναι σαφώς σκληρό, αλλά είναι πραγματικότητα. Ο Ρέι έπαιξε τρία παιχνίδια στο κύπελλο και το σημαντικό για εμάς ήταν να δείξει σε αυτά πως ήταν έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Ο Ρέι θα έπρεπε να είναι έτοιμος πάντα, γιατί άνθρωποι είμαστε, μπορεί ο Αλέξανδρος να χτυπούσε ας πούμε. Ο Αλέξανδρος πάντως, έκανε 49 παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ είναι νταμπλούχος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα».

Για την συνεργασία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την τριάδα των τερματοφυλάκων την επόμενη χρονιά:

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα η εμπιστοσύνη του κ. Λουτσέσκου για τη δουλειά μου. Η συνεργασία μας γίνεται με κλειστά μάτια πια. Υπάρχει καθημερινή προπόνηση και δουλειά. Πρέπει όμως να δίνουμε την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση σε όλους, ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Όλα αυτά που έχουμε πετύχει είναι σημαντικά φέτος. Όλοι στάθηκαν κοντά στον Αλέξανδρο (Πασχαλάκη) και είναι φανταστικά παιδιά όλα. Σίγουρα δεν είναι πρόβλημα αν αλλάξουν παίκτες στην ομάδα. Σημαντικό για εμάς είναι να διατηρήσουμε το στυλ παιχνιδιού και την ποδοσφαιρική μας φιλοσοφία. Όποιοι είναι τερματοφύλακες, πρέπει να φέρουν σε πέρας τις δοκιμασίες τους. Σιαμπάνης και Γλύκος περιμένουν να λύσουν το συμβόλαιό τους. Έχουμε τον Αλέξανδρο, τον Ροντρίγκο και τον Μελίσσα που ήταν δανεικός στη Λαμία».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

«Τραγικός και χωρίς σθένος ο Κουμπαράκης!»

«Στη Μαρσέιγ το μέλλον του Μαουρίσιο»

Η βαθμολογία της Super League

Ντέρμπι με πρωταγωνιστή Κομίνη!

«Ευχαριστώ την οικογένεια Σαββίδη»

Επίθεση Παναθηναϊκού σε Κομίνη

Ξεφτίλα Κομίνη στο ΟΑΚΑ (videos)

Η μάχη του ΠΑΟΚ και το πρόγραμμα

Συνεχίζει «ασπρόμαυρη» η Σαμολαδά

«Προτεραιότητα μου ο ΠΑΟΚ!»

Νίκησε η ΑΕΚ, άσχημα μαντάτα για ΠΑΟΚ

Σε πολλά… μπλοκάκια η Κ17 του ΠΑΟΚ

«Πέρασα πολύ όμορφα στον ΠΑΟΚ!»

H καταγγελία του Δεληκώστα

Το… πάλεψε όσο μπορούσε ο ΠΑΟΚ

O Φερέιρα για τους πιτσιρικάδες

Τρομερό στατιστικό για Μιχαηλίδη

«Πρόταση του ΠΑΟΚ στον Τράουκο»

Δίπλα στον ΠΑΟΚ ο Σωτηρίου!

Live Stream: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Έγινε… 95αρης ο Πασχαλάκης

«Δεν πρόκειται να παρατήσουμε καμία μάχη»

Nέος έλεγχος στους παίκτες της Ξάνθης

Μιχαηλίδης ο 17ος!

Το «ευχαριστώ» του Μιχάι (pic)

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του μπασκετικού ΠΑΟΚ

Έμεινε Κρήτη ο ΠΑΟΚ

Σημεία made in Italy

Έφτασε η ώρα του CAS!

Ανακοίνωση CAS για ΠΑΟΚ!

Μια σεζόν στην κεφαλιά του Πασχαλάκη

«Συνεχίζει στον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία!»

Υπέγραψε στην Ίντερ ο Μπότης

«Θέλω παίκτες όπως ο Μιχαηλίδης»

«Τότε θα βγει η απόφαση του CAS για ΠΑΟΚ!»

Η γκολάρα του Μιχαηλίδη (video)

Προβλήματα ενόψει ΟΦΗ για Φερέιρα

«Θέλει… τράμπα Γιαννούλη-Τράουκο η Σεντ Ετιέν»

«Πρόταση του ΠΑΟΚ στον Τράουκο»

«Θα είσαι μέρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ!»

«Θέλω να πρωταγωνιστήσω με τον ΠΑΟΚ»

«Ψήνει» επιστροφή Καπετανίδη ο ΠΑΟΚ!

Όχι των διαιτητών στη Super League

Πρόστιμο λόγω Άκπομ σε Άρσεναλ!

Επίσημο: Κρούσμα κορονοϊού στη Super League

Η απόδοση των παικτών

Θέλει τελικό στην… Τούμπα ο Ολυμπιακός!

«Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν ήταν… ΠΑΟΚ!»

Πρόκληση των διαιτητών κατά ΠΑΟΚ!

Φοβερή στιγμή με Νέιρα-Πασχαλάκη!

Δούκας: «Αυτός ήταν ο Μπράνκο»

H αποθέωση του Κοροβέση στον ΠΑΟΚ

«Δεν πρέπει να… καεί ο Γκαρσία»

Ξεφτίλα Κομίνη στο ΟΑΚΑ (videos)

Xάνει Παναθηναϊκό ο Εσίτι

H αποκάλυψη του Μιχαηλίδη

Η ΕΠΟ απάντησε στον Άρη

Έμεινε Κρήτη ο ΠΑΟΚ

«Τραγικός και χωρίς σθένος ο Κουμπαράκης!»

«Στη Μαρσέιγ το μέλλον του Μαουρίσιο»

Η μάχη του ΠΑΟΚ και το πρόγραμμα

O Φερέιρα για τους πιτσιρικάδες

Τρομερό στατιστικό για Μιχαηλίδη

«Πρόταση του ΠΑΟΚ στον Τράουκο»

Έγινε… 95αρης ο Πασχαλάκης

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του μπασκετικού ΠΑΟΚ

«Σεζόν με επιτυχίες!»

Συνεχίζει στον ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος

«Ακολουθεί δύσκολη χρονιά»

«Πορεία ανάλογη με το όνομα του ΠΑΟΚ»

Συνεχίζει με Μασλαρινό ο ΠΑΟΚ

Μέξας: «Έχουμε ένα βουνό μπροστά μας»

«Θα παίζω τουλάχιστον μέχρι τα 43»

Οπαδός της Νότιγχαμ έπεσε στο ποτάμι!

Κρούσμα κορονοϊού και στο κυπριακό πρωτάθλημα

Ανακοίνωσε τη… βόμβα η Μπάγερν

Ντέρμπι με πρωταγωνιστή Κομίνη!

Επίθεση Παναθηναϊκού σε Κομίνη

Νίκησε η ΑΕΚ, άσχημα μαντάτα για ΠΑΟΚ

Nέος έλεγχος στους παίκτες της Ξάνθης

«Ισχυρή η πίεση που δέχεται ο Αμπέλ»

«Ναυάγιο» για Φετφατζίδη