«Η αλήθεια για ΠΑΟΚ και Καραμάνο»

Οι αποκαλύψεις Κατσαρή για την ΚΑΕ και η αναφορά στη Νέα Τούμπα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης της Τετάρτης (12/6), ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής παραχώρησε δηλώσεις εφ’ όλης της ύλης σχετικά με τις εξελίξεις στο μπάσκετ.

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στα δεδομένα που υπάρχουν για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την πλευρά του Γιώργου Καραμάνου, στις εγγυήσεις που θα ζητήσει, τονίζοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει οριστικά, εάν θα προχωρήσει η υπόθεση.

Ακόμα, ο Κατσαρής μίλησε για το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας και στα βήματα που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, με φόντο την πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ ανέφερε:

Για τις αντοχές του και το θέμα της διαδοχής:

«Οι αντοχές εξαντλούνται, αλλά το ΠΑΟΚτσηδηλίκι μένει. Αυτό είναι που μας κρατάει στις επάλξεις! Έχετε επαφή με πολύ κόσμο. Επαφίεμαι στη δική σας συμμετοχή να βρούμε τον διάδοχο».

Για τα προβλήματα στο μπάσκετ:

«Η Γενική Συνέλευση κινήθηκε σε πολύ καλά πλαίσια, όλα τα τμήματα πηγαίνουν καλά. Ένας πρόβλημα έχουμε οι ΠΑΟΚτσήδες… Δε γίνεται από τη μία η ΠΑΕ να είναι νταμπλούχος και από την άλλη το μπάσκετ όλο και πιο χαμηλά.

Είμαι διατεθειμένος από βδομάδα να συναντηθούμε με κάποιους ανθρώπους, πρώτα όμως πρέπει να έρθει η απάντηση από τον άνθρωπο που εκπροσωπεί όμιλο εταιρειών και από ότι φάνηκε θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Περιμένουμε, λοιπόν, την εξέλιξη αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα υπάρχει η απάντηση. Αν δεν υπάρξει απάντηση, τότε ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τη λύση».

Για τον αν γνωρίζει περισσότερα για τη δράση του Γιώργου Καραμάνου:

«Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω, αυτά που κυκλοφόρησαν. Ο κύριος Καραμάνος δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο, έχει και άλλες δραστηριότητες, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ. Όταν αποφασίσει, αφού δει τα οικονομικά στοιχεία, μάθει τις ανάγκες του ΠΑΟΚ και τις απαιτήσεις του κόσμου, τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Σίγουρα δεν θα κάνουμε κάτι πρόχειρο, ούτε ο ίδιος θέλει κάτι τέτοιο. Όταν μιλήσαμε, μου είπε ότι στόχος του είναι να φτάσει τον ΠΑΟΚ σε τέτοιο επίπεδο που να μπορεί κάθε χρόνο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του χωρίς προβλήματα, όπως αυτά που αντιμετωπίσαμε φέτος. Θέλει τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο να συμμετέχει σαν διοίκηση πρωτοδικείου».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και το μπάσκετ:

«Εμείς δεν κάνουμε τίποτα χωρίς να ενημερώνουμε τον κύριο Σαββίδη. Είναι ενήμερος για τις συναντήσεις που έγιναν και μας είπε «προχωρήστε». Όταν προχωρήσουμε και μπουν τα πράγματα στο τραπέζι, τότε ο νέος επενδυτής πρέπει να μιλήσει με τον κύριο Σαββίδη, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο μεγαλύτερος δανειστής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Πρέπει να μιλήσει και με άλλους ανθρώπους, όπως τον κύριο Γαλατσόπουλο, τον κύριο Βιολίδη, τον κύριο Αμοιρίδη. Αυτά τα έχουμε θέση υπόψιν του κυρίου Καραμάνου και δεν έχει κανένα πρόβλημα».

Για την πρόθεση Καραμάνου να ξεκινήσει με διοίκηση πρωτοδικείου:

«Το πρόγραμμά του είναι να γίνει επενδυτής. Του δίνουμε δίκιο, γιατί τόσα χρόνια που είμαι στον Ερασιτέχνη, γνωρίζω ότι οι κατά καιρούς επενδυτές σε ΠΑΕ ή ΚΑΕ, στην εξέλιξη έβρισκαν οι υποχρεώσεις σε τεφτέρια άγραφα. Γι’ αυτό θα ξεκινήσει με διοίκηση πρωτοδικείου, η ΚΑΕ δεν μπορεί να ξεκινήσει από το μηδέν. Πρέπει να βρεθούν κάποια χρήματα να αντιμετωπιστούν οι άμεσες υποχρεώσεις, να πάρει η ομάδα την έγκριση από την ΕΕΑ. Όλα αυτά τα ξέρει (ο Καραμάνος), πρέπει να μπει ζεστό χρήμα. Από εκεί και πέρα, θα κάνει ένα μπάτζετ ανάλογο του συλλόγου μας και θα δούμε πως θα λειτουργήσει την πρώτη χρονιά. Φυσικά, πάντα με εγγυήσεις! Ξέρετ, ότι όταν ερχόταν κάποιος να αναλάβει, κυρίως την ΠΑΕ, πάντα ζητούσαμε εγγυήσεις».

Για τα χρήματα που έχει δανείσει ο Σαββίδης στην ΚΑΕ:

«Κανένας δεν μπορεί να έχει εικόνα γι’ αυτά τα χρήματα. Τα δανείστηκε η ΚΑΕ από τον κύριο Σαββίδη, είναι κάτι που πιθανόν να αντιμετωπίσει ο νέος μεγαλομέτοχος, αν προκύψει. Πιθανόν να του πει ο κύριος Σαββίδης «τα θέλω» «δεν τα θέλω» «θα τα κάνω μετοχές», κανένας μας δεν μπορεί να το ξέρει και δεν θέλω να αποκαταστήσω τον κύριο Σαββίδη».

Για το αν είναι αισιόδοξος για τις εξελίξεις:

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Είναι η μοναδική λύση που φαίνεται στον ορίζοντα. Αν δεν υπάρχει αυτή η λύση, θα πρέπει να γίνει μια παν-ΠΑΟΚτσήδικη συνάντηση, στην οποία ο καθένας να βάλει τον οβολό του, να βάλει 50-100-1000 και να μαζέψουμε χρήματα, γιατί η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει κάποια στάνταρ έσοδα και να συνεχίσουμε να ψάχνουμε τον επενδυτή. Χωρίς επενδυτή δεν μπορεί να προχωρήσει η ομάδα. Βλέπετε όλες οι ομάδες που βρίσκονται στο επίπεδο του ΠΑΟΚ, κινούνται με επενδυτή, καμία δεν κινείται με ψέματα».

Για το πότε αναμένεται η απάντηση Καραμάνου:

«Η απάντηση θα δοθεί αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πήρε όλα τα οικονομικά στοιχεία για να δει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις για να λειτουργήσει η ομάδα. Πρέπει αυτά να τα ξέρει. Είμαστε διατεθειμένοι να του δώσουμε και τη δυνατότητα της διοίκησης πρωτοδικείου, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος αυτή τη στιγμή που να πει βγαίνω μπροστά και παίρνω στην πλάτη μου τις υποχρεώσεις που έχει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ».

Για τη σύνθεση της νέας διοίκησης πρωτοδικείου που πιθανώς να προκύψει:

«Η καινούργια διοίκηση που θα θελήσει να κάνει ο καινούργιος διαχειριστής, θα έχει και μέλη του ΠΑΟΚ. Έτσι, θα μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στην καθημερινότητα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Θα έχει δικά του άτομα, θα έχει και του ΠΑΟΚ».

Για το αν έχει γίνει έρευνα από πλευράς ΠΑΟΚ:

«Κατ’αρχάς δεν μας έχει πει ακόμα, αν θέλει να αναλάβει. Οι έρευνες άλλα δείχνουν καμιά φορά και άλλα ισχύουν. Όταν αποφασίσει να αναλάβει, θα υπάρχουν εγγυήσεις. Αν μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία της ΚΑΕ με χρήματα, δε νομίζω να χρειαστεί να μάθουμε κάτι άλλο. Αν απορρίψεις τον άλλο πριν τον δεις, ενώ διατεθειμένος να λειτουργήσει την ΚΑΕ για την πρώτη χρονιά και υπάρχουν τα εχέγγυα, δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει στη διάρκεια. Μπορεί να βρει χορηγούς, επενδυτές, αυτά που δεν έχουμε βρει τόσα χρόνια.

Πιστεύω, ότι όλα αυτά τα χρόνια είχαμε την ψευδαίσθηση ότι ο κύριος Σαββίδης θα αναλάβει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Κανένας δεν είχε στραφεί, στο να βρει επενδυτή. Ο κύριος Σαββίδης, όμως ήταν ξεκάθαρος και έλεγε «εγώ θα βοηθάω την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά δεν θα αναλάβω». Σε μένα ποτέ δεν είπε, ότι θα είναι ο επόμενος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, παρ’ όλο που στήριζε με τεράστια ποσά. Εκτός του δανεισμού, ο κύριος Σαββίδης όλα αυτά τα χρόνια δίνει χρήματα για το σήμα, με χορηγίες, είναι πάρα πολλά αυτά που έχει διαθέσει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ».

Για την επικοινωνία με τον Γιώργο Καραμάνο και την επόμενη συνάντηση:

«Τον έχει συναντήσει 2-3 φορές ο κύριος Πρέλεβιτς και μία φορά συναντήθηκε μαζί μου. Η επόμενη συνάντηση εξαρτάται από την απάντησή του. Αν μας πει ότι αναλαμβάνει, τότε πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το πώς θα προχωρήσουμε, στην οποία θα βρίσκομαι κι εγώ».

Τέλος ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα της Νέας Τούμπας

«Είναι ένα θέμα που σε πρώτο στάδιο, έχουμε πάρει τις εγκρίσεις -στα χαρτιά όχι στα λόγια- για αλλαγές χρήσεις, περιβαλλοντικές μελέτες και συμπαράσταση Δήμου και Περιφέρειας. Προχωράει το θέμα από το Τεχνικό Τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά θέλει χρόνο. Ευελπιστούμε ότι πριν το νέο έτος, τα θέματα αυτά θα αντιμετωπιστούν, ούτως ώστε μετά να προχωρήσουμε σε προεδρικά διατάγματα για την αλλαγή χρήσης, τον συντελεστή δόμησης και να καθοριστούν τα ποσοστά για αθλητικές εγκαταστάσεις και εμπορική χρήση. Όλα αυτά, αφού οριστικοποιηθούν οι περιβαλλοντικές μελέτες».

Για την κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία στα θέματα των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού:

«Αυτά που γίνονται με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό γίνονται στο κουβεντιαστό. Εδώ και χρόνια υπάρχει το θέμα του Παναθηναϊκού με τον Βοτανικό αλλά δε γίνεται τίποτα, αυτό θέλουμε να αποφύγουμε. Θέλουμε εφήμερες υποσχέσεις και προχωράμε. Η ΑΕΚ έχει 15 χρόνια που ασχολείται με το θέμα. Εμείς θέλουμε χαρτιά που να μας βεβαιώνουν ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο».

 

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Συνάντηση για τη Νέα Τούμπα

«Κόλλησε» το VAR στη Λαμία!

Κάλυπτα κι εγώ τον Βιεϊρίνια… (video)

Βιεϊρίνια… Μάτος και 0-1! (video)

Ο ΠΑΟΚ… μισού εκατομμυρίου!

Γέμισε η κερκίδα του ΠΑΟΚ! (pics)

Live: Λαμία – ΠΑΟΚ

Η Λαμία ξυπνά μνήμες στον Πασχαλάκη (pics+video)

«Ξαφνικά… κοιτάει ψηλά!»

Ενδεκάδα με Εσίτι- Άκπομ!

Μοίρασε χαρά ο Πασχαλάκης (pics)

Έτοιμοι για το διπλό (pics+videos)

Δέσμευση για την γραμμή του VAR

Ευχαρίστησε Νόουλς-Ουίγκινς ο ΠΑΟΚ (pic)

Νέο κοινό αίτημα ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκού!

Έφτασε Θεσσαλονίκη ο Ρετ! (pic)

«Φαρμακερή» ατάκα Σαββίδη σε Μαρινάκη!

«Σοβαροί από το πρώτο λεπτό»

«Θέλαμε να αποφύγουμε τον ΠΑΟΚ!»

Ξανά MVP ο Λάμπρου!

Δυο ντέρμπι στην σειρά!

Διασύρθηκε η «ερυθρόλευκη» προπαγάνδα!

Συνεδριάζει η Steering Committee (pics)

Να συνεχίσει το «απόλυτο»

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα

Κοινό αίτημα ΠΑΟΚ και ΠΑΟ για VAR

«Ίσως μπει VAR από τους 8 του Κυπέλλου»

Στον ΠΑΟΚ και ο Ρετ!

Για τις παλιές αγάπες… να μιλάς!

Σαραβάκος: «Δε μας φοβίζει ο ΠΑΟΚ»

Αστεία σενάρια για Μίσιτς!

Ο Σεμέδο πέταξε κάτω ball boy! (video)

Ιβάν: «Μαρινάκη σταμάτα να κλαις!»

Ανάκληση άδειας και βαρύ πρόστιμο σε Ξάνθη

«Sportday»: Ζητάει υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

«Είμαι ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ!»

Πάει στα… κρύα ο Αθανασιάδης (pics)

Απειλούν ξανά οι κάφροι!

«Θόρυβος» γύρω από τον Σφιντέρσκι!

Τι φοβούνται οι διαιτητές;

Αναχώρησε από την «Μεγάλη Βρεταννία» ο Ιβάν

Ξεπέρασε ξανά τα όρια ο Θεοδωρίδης!

Αποφασίστηκαν οι αλλαγές στον ΠΑΟΚ!

Έπιασε… δεκάρι ο Μίσιτς

Οι εξελίξεις με Ράφα Σοάρες

Ο Ιβάν τους προκαλεί αβάσταχτο… πόνο

Στην… απομόνωση ο Μαρινάκης!

Live: Η συνάντηση των Big 4

Με απουσία στην Τούμπα ο Βόλος

Ο Λάκοβιτς γνωρίζει τον Μαρινάκη

Χίλιες φορές Grexit, παρά… όμηροι

«Έγκλημα» στον Άρη!

Στο πλευρό του Άρη ο Μαρινάκης

Ξένος ο νέος αρχιδιαιτητής

Συνάντηση για τη Νέα Τούμπα

Κάλυπτα κι εγώ τον Βιεϊρίνια… (video)

Βιεϊρίνια… Μάτος και 0-1! (video)

Ο ΠΑΟΚ… μισού εκατομμυρίου!

Live: Λαμία – ΠΑΟΚ

Η Λαμία ξυπνά μνήμες στον Πασχαλάκη (pics+video)

Ενδεκάδα με Εσίτι- Άκπομ!

Ευχαρίστησε Νόουλς-Ουίγκινς ο ΠΑΟΚ (pic)

Έφτασε Θεσσαλονίκη ο Ρετ! (pic)

Στον ΠΑΟΚ και ο Ρετ!

Ουίλιαμς και επίσημα στον ΠΑΟΚ!

Αποφασίστηκαν οι αλλαγές στον ΠΑΟΚ!

Πάτησε Θεσσαλονίκη ο Ουίλιαμς! (pics)

Έρχονται χωριστά Ουίλιαμς-Ρετ

Υπέγραψαν παίκτη 74 ετών!

Χάλασε του Παπαδόπουλου στην Κίνα

Πάει στα… κρύα ο Αθανασιάδης (pics)

Ο Πόουσον τα (ξανά) έκανε… μαντάρα (video)

«Ξαφνικά… κοιτάει ψηλά!»

«Θέλαμε να αποφύγουμε τον ΠΑΟΚ!»

Διασύρθηκε η «ερυθρόλευκη» προπαγάνδα!

Σαραβάκος: «Δε μας φοβίζει ο ΠΑΟΚ»

Με τις μεταγραφές κόντρα σε ΠΑΟΚ η Λαμία

Ξεπέρασε ξανά τα όρια ο Θεοδωρίδης!