«Σε καλή φάση οι τραυματίες!»

Το INPAOK βρίσκεται στο πρώτο ιατρικό συνέδριο «Groin Pain In Football: From A-Z» που διεξάγεται στο «Βελλίδειο» υπό την αιγίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και μίλησε με τον ιατρό των «ασπρόμαυρων» Μανώλη Παπακώστα, τόσο για αυτή την προσπάθεια, αλλά και για την πορεία της αποκατάστασης των μακροχρόνια τραυματιών του νταμπλούχου, Πόντους Βέρνμπλουμ, Ζοσέ Μαουρίσιο και Αντρέ Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά, τα όσα είπε: 

Για το πρώτο ιατρικό συνέδριο, υπό την αιγίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και του ίδιου: 

«Είναι όντως μια πολύ σημαντική προσπάθεια, με την υποστήριξη σαφώς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το ιατρικό επιτελείο πρότεινε και η ΠΑΕ αποδέχθηκε να ξεκινήσουμε μια διαδικασία επιμόρφωσης στελεχών σε Εθνικό και, ελπίζω σε λίγο καιρό και σε διεθνές επίπεδο, αλλά να επιμορφωθούμε και εμείς, καθώς έχουν έρθει ξένοι ομιλητές για να μεταφέρουν την δική τους γνώση στο αντικείμενο. Πρόκειται για ένα δύσκολο, σύνθετο και δυσεπίλυτο μυικό τραυματισμό, ο οποίος ταλαιπωρεί πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές, ευτυχώς όχι τόσο συχνά στην δική μας ομάδα».

Για την κατάσταση των Πόντους Βέρνμπλουμ, Ζοσέ Μαουρίσιο και Αντελίνο Βιεϊρίνια: 

«Βρίσκονται και οι τρεις σε καλή φάση αποκατάστασης. Ήδη ο Βέρνμπλουμ έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο και πλέον περιμένουμε με την αρχή της προετοιμασίας να ξεκινήσει κανονικά με την ομάδα, έστω και με μια προσαρμογή το πρώτο διάστημα. Ο Μαουρίσιο που είναι χρονικά πιο παλιός, προχωράει πάρα πολύ καλά στην αποκατάσταση του σε ατομικό επίπεδο και έχει μπει σε φάση τρεξίματος, τα πάει καλά και θεωρώ ότι έχει κερδίσει χρόνο. Ο δε Βιεϊρίνια είναι χρονικά ο τελευταίος σοβαρός τραυματισμός. Έχοντας και την εμπειρία του παλιού του τραυματισμού, γνωρίζει καλά τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Δουλεύει συστηματικά με την βοήθεια ολόκληρου του επιτελείου και βρίσκεται σε ένα παρά πολύ καλό επίπεδο, για το χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε».

Δείτε τα όσα είπε, στο παρακάτω video: 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!