«Η ΕΠΟ έδιωξε τον Σάντος!»

Ο Τάκης Φύσσας σε συνέντευξη που έδωσε μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην Εθνική Ελλάδος, όπου συνυπήρξε με τον Φερνάντο Σάντος.

Μάλιστα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σημείωσε πως δεν ήταν επιθυμία του Πορτογάλου τεχνικού να αποχωρήσει από τον πάγκο της «γαλανόλευκης», αλλά της τότε διοίκησης της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε επί τους θέματος:

Ήταν καθαρά και μόνο θέμα της Ομοσπονδίας η αποχώρηση του Σάντος;

«Ήταν καθαρά απόφαση της Ομοσπονδίας η αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος, εκείνος ήθελε να μείνει. Μαζί του έφυγα και εγώ που ήμουν αυτός που τον είχε φέρει στην ομάδα όταν αποχώρησε ο Ότο Ρεχάγκελ.

Μαζί με τον τότε πρόεδρο Σοφοκλή Πιλάβιο κάτσαμε και αποφασίσαμε πως πρέπει να φέρουμε έναν προπονητή που να αφομοιώνει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων και να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων είναι να βρισκόμαστε σε μία σωστή αμυντική λειτουργία και από εκεί και πέρα να προσπαθούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό στο γήπεδο. Πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας.

Η ομάδα από το 2004 και μετά ήταν μία ομάδα που θα ηττηθεί δύσκολα, δεν θα γίνει έρμαιο του αντιπάλου. Αυτό το πετύχαμε με τον Σάντος, ήμασταν στο Ευρωπαϊκό του 2012, στο Παγκόσμιο του 2014.

Γνωρίζω προσωπικά πως ο Φερνάντο Σάντος ήθελε να μείνει στην Εθνική. Όταν φύγαμε εμείς έφυγαν και οι τελευταίοι ποδοσφαιριστές του 2004 που κρατούσαν τα στεγανά στην Εθνική ομάδα.

Πρέπει πάντα στην Εθνική να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε τεχνικό διευθυντή, προπονητή και αρχηγούς. Αυτό γινόταν τότε και διαλύθηκε όταν έφυγαν ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης. Αυτό ήταν καταλυτικός παράγοντας στο να μην υπάρχει συνέχεια στην Εθνική ομάδα».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!