Ζητάει 1,9 εκ. ευρώ ο Ιβάν!

Το ποσό του 1,9 εκ. ευρώ ζητάει ο Ιβάν Σαββίδης από την Ροστόφ, ως αποζημίωση για δάνειο που είχε δοθεί στην ρωσική ομάδα από τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ το 2016, με την εταιρία «Agrocom Holding», η οποία ανήκει στον πρόεδρο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, να ασκεί προσφυγή ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Ροστόφ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «donnews.ru», με πληροφορίες από την υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου, σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στην προσφυγή, τον Σεπτέμβριο του 2016, η ομάδα της Ροστόφ και η «Don Tobacco Enterprise» υπέγραψαν συμφωνία δανείου για 890.000 ευρώ (64 εκατομμύρια ρούβλια).

Ο σύλλογος έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα τον ίδιο χρόνο, αλλά αυτό δεν συνέβη, ενώ η εταιρεία καπνού πριν την πώληση της παραχώρησε αυτό το χρέος στην «Agrokom».

Το συνολικό ποσό των απαιτήσεων ανέρχεται, πλέον, στα 1,870.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 890.000 είναι το κύριο χρέος, 240.000 είναι οι τόκοι δανείου, ενώ 740.000 είναι το πέναλτι για την καθυστέρηση της πληρωμής.

Η αντίδραση του ρωσικού συλλόγου στην απαίτηση από πλευράς της εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη δεν έγινε γνωστή, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες ο πρώην προπονητής της ομάδας, Κούρμπαν Μπερντίεφ, προσέφυγε στα δικαστήρια απαιτώντας αποζημίωση ύψους 520 χιλιάδων ευρώ από την Ροστόφ για πρόωρη καταγγελία της σύμβασης του.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!