Πρόταση για Μουντιάλ σε 10 χώρες!

Η νοτιοανατολική Ασία θα είναι υποψήφια για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2034.

Η ανακοίνωση έγινε στην Μπανγκόκ από τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Πραγιούθ Τσαν-ότσα και σύμφωνα με αυτή, πρόκειται για μια πολλαπλή υποψηφιότητα που περιλαμβάνει δέκα χώρες!

Συγκεκριμένα, εκτός από την Ταϊλάνδη οι αγώνες του Μουντιάλ θα φιλοξενηθούν στο Μπρουνέι, την Καμπότζη, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, το Λάος, τη Μαλαισία, τη Μιανμάρ και το Βιετνάμ.

Αυτή η υποψηφιότητα, σύμφωνα με τον Ταϊλανδό ηγέτη, θα βοηθούσε αυτό το κομμάτι του πλανήτη «να ενοποιηθεί περισσότερο με τον υπόλοιπο κόσμο».

Ωστόσο, η υποψηφιότητα της νοτιοανατολικής Ασίας θα έχει έναν πολύ σκληρό ανταγωνιστή, την Κίνα, που θέλει να φιλοξενήσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιστορία της.

Στην ασιατική ήπειρο φιλοξενήθηκε το Μουντιάλ του 2002, ενώ ακολουθεί το 2022 η διοργάνωση του Κατάρ. Από ‘κει και πέρα, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διεξαχθεί από κοινού σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Καναδά.

Τέλος για τη διοργάνωση του 2030 έχουν προκύψει οι τετραπλές υποψηφιότητες από Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία-Σερβία και Αργεντινή-Ουρουγουάη-Παραγουάη-Χιλή και η τριπλή από Μαρόκο-Αλγερία-Τυνησία.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!