Ο ΠΑΟΚ παίζει τίμια

Ό,τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ στην διάρκεια της 93χρονης ιστορίας του, το κέρδισε με κόπο, ιδρώτα και αίμα. Ποτέ δεν του χαρίστηκε τίποτε. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Ένα πρωτάθλημα καθαρό και τίμιο! Αξία ανεκτίμητη! Όπως έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα (σε κανένα άθλημα) που η τροπαιοθήκη της είναι γεμάτη από κούπες. Αντίθετα, σε σχέση με την πλούσια ιστορία του, είναι ελάχιστοι οι τίτλοι που έχει κατακτήσει.

Όλοι όμως είναι καθαροί και τίμιοι. Λέξεις άγνωστες για ορισμένους που θεωρούν ότι αυξάνοντας τον αριθμό των τίτλων – μαιμού που κατακτούν, πετυχαίνουν τον στόχο τους. Επί της ουσίας ικανοποιούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, χρησιμοποιώντας τις κάλπικες επιτυχίες για να υπνωτίζουν τον κόσμο.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ποτέ σ΄ αυτό το τρυπάκι. Δεν θα το επέτρεπε ο κόσμος του να συλλέγει η ομάδα τίτλους – μαϊμού για να στήνονται πανηγυράκια. Δεν αποτέλεσε ποτέ στόχος του σωματείου αυτή η τακτική. Ότι κέρδισε ο Δικέφαλος στην διάρκεια της 93χρονης ιστορίας του, το κέρδισε με κόπο, ιδρώτα και αίμα. Ποτέ δεν του χαρίστηκε τίποτε. Αντίθετα υπάρχουν πολλά παραδείγματα (σε όλα τα αθλήματα) για τίτλους που του «έκλεψαν».

O ΠΑΟΚ κατέκτησε το πιο ανδρικό πρωτάθλημα της ιστορίας αήττητος και με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζεται να πορευτεί τη νέα περίοδο. Οι αντίπαλοι του διαπιστώνοντας πόσο δύσκολο είναι να τον ανταγωνιστούν, συμμαχούν σε όλα τα επίπεδα σε μια προσπάθεια να στήσουν αναχώματα στην πορεία του Δικεφάλου.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ, επενδύουν στο παρασκήνιο και όχι στην βελτίωση των αγωνιστικών τους τμημάτων. Είναι εμφανές ότι οι δυο μεγαλύτεροι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ εντός συνόρων, δεν έχουν την πρόθεση δημιουργίας ομάδων που θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν τον Δικέφαλο εντός αγωνιστικών χώρων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!