Οι δυο παίκτες που χρειάζεται άμεσα

Βουτιά στα… βαθιά αποτελεί για τον Αμπέλ Φερέιρα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ. Σε διάστημα ενός μήνα, ο Πορτογάλος είναι υποχρεωμένος να ετοιμάσει μια ομάδα για να διεκδικήσει και να κατακτήσει την συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League.

Τίποτα από όσα έγιναν στον ΠΑΟΚ τo τελευταίο διάστημα, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φυσιολογικά. Ο Λουτσέσκου αποχώρησε ενώ είχε ξεκινήσει η προετοιμασία του Δικεφάλου και σε διάστημα 48 ωρών (η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διεκδικεί ΟΣΚΑΡ για τα αντανακλαστικά της), ήρθε ο Φερείρα που είχε ξεκινήσει προετοιμασία με την Μπράγκα.

Η κατάσταση δεν είναι άβολη μόνο για τον νέο τεχνικό, είναι άβολη και για τους παίκτες. Είπαν… καλημέρα στη νέα χρονιά με κόουτς τον Ρουμάνο και… καλησπέρα στην Ολλανδία με προπονητή τον Πορτογάλο. Όπως και να το δεις, φυσιολογικό δεν το λες. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ, οι παίκτες και η νέα τεχνική ηγεσία δηλαδή, έχει την υποχρέωση να μην κοιτά πίσω.

Ούτε κλεφτές ματιές στο παρελθόν δεν επιτρέπονται στην παρούσα φάση. Η ομάδα έχει ένα μεγάλο στόχο να εκπληρώσει και αποτελεί υποχρέωση όλων να καταβάλλον κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει το όνειρο των ομίλων πραγματικότητα. Από εμπειρία καθαρά, θεωρώ ότι κανείς δεν νιώθει βολικά.

Ούτε ο προπονητής και οι συνεργάτες του, ούτε και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ειδικά όσοι έζησαν τον περσινό θρίαμβο του ΝΤΑΜΠΛ και την προπέρσινη κλοπή του αιώνα. Το ποδόσφαιρο όπως και ζωή, εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και όσοι αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ, έχουν την υποχρέωση της άμεσης προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Η επιτυχία τους περιμένει και θα την κατακτήσουν γιατί μπορούν. Το έχουν αποδείξει άλλωστε. Τόσο οι παίκτες που έχει ο Δικέφαλος στο ρόστερ του (και όσοι θα προστεθούν) όσο και ο νέος τεχνικός ηγέτης της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ δίνει πλέον… μάχη με τον χρόνο. Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη. Στις 6 ή 7 Αυγούστου, ο Φερέιρα και οι παίκτες του θα κληθούν να δείξουν τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας. Διόλου εύκολη υπόθεση, για ένα σύνολο που προσπαθεί να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!