Διδακτική ήττα για την Εθνική

Λύγισε στην παράταση η Ελλάδα στο ματς με τη Σερβία

Η Εθνική με μυθική αντεπίθεση στο τέλος της κανονικής διάρκειας έστειλε το ματς με την πανίσχυρη Σερβία στην παράταση, όμως εκεί λύγισε και ήρθε μια διδακτική ήττα (80-85) την πιο κατάλληλη στιγμή.

H τελευταία ημέρα του τουρνουά «Ακρόπολις» επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Αθηναίου. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού χτύπησε στο αριστερό γόνατο και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ρήξη χιαστού. Σε αγωνιστικό επίπεδο, όσοι γέμισαν το ΟΑΚΑ αλλά και ο κόσμος από την τηλεόραση απόλαυσε μία ματσάρα, που κρίθηκε στα 45 λεπτά. Η Ελλάδα αντιμετώπισε έναν ισχυρό αντίπαλο, δεύτερο στην βαθμολογία των Power rankings της FIBA, o oποίος έχει υψηλές βλέψεις στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Σερβία, μπορεί να παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ χωρίς τον Νίκολα Γιόκιτς για λόγους ξεκούρασης παρά με 10 διαθέσιμους παίκτες, ωστόσο στο παρκέ έδειξε το σπουδαίο ταλέντο της, κέρδισε την Ελλάδα και κατέκτησε την πρώτη θέση στην διοργάνωση.

Την ίδια στιγμή και η Ελλάδα είχε διαθέσιμη ενδεκάδα, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να μην υπολογίζει στον τραυματία Σλούκα, αλλά και τους Παπανικολάου, Παπαπέτρου για προληπτικούς λόγους, ενώ στην εξέλιξη του ματς έχασε και τον Γιάννη Αθηναίου. Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι ήταν ένα crash test, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να κάνει δοκιμές σε σχήματα, επιλέγοντας μάλιστα σε ένα διάστημα του αγώνα μοναδικό πλέι μέικερ τον Νικ Καλάθη, με παράλληλη παρουσία Μπουρούση, Βασιλόπουλου, με Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο. Σπουδαία εμφάνιση από το δίδυμο των Γιάννη (20π.) και Θανάση Αντετοκούνμπο (17π., 5/9τρ.), στους 15 πόντους με 7 ασίστ ο Καλάθης. Απολαυστικός για την Σερβία ο Μπογκντάνοβιτς (28π.), πολύτιμες βοήθειες από τους Μπιέλιτσα (18π., 14ριμπ.) και Μιλουτίνοφ (14π., 4ριμπ.)

Η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ ήταν στο ξεκίνημά της, ακριβώς όπως αναμενόταν, εξαιρετικά αμφίρροπη. Το σκορ είχε διαρκείς εναλλαγές, η Ελλάδα έβρισκε πόντους από την περιφέρεια, με τους «πλάβι» να μένουν σε άμεση επαφή. Φυσικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσέφερε θέαμα και ουσία, με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα σε βάρος του Μπογκντάνοβιτς. Το 19-17 της πρώτης περιόδου έδωσε… αέρα στην Ελλάδα, που με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να ευστοχεί ξανά στο 2/2 πήρε φόρα και ανέβηκε στο +8 (25-17). Ο Μπογκντάνοβιτς έδινε λύσεις στους Σέρβους (10π.), Γκούντουριτς και Μίσιτς έδιναν χαρακτήρα ντέρμπι στο ματς, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 38-31, υπό την σκιά του σοβαρού τραυματισμού και πιθανής ρήξης χιαστού του Γιάννη Αθηναίου.

Παρά την «παγωμάρα», οι διεθνείς επέστρεψαν στο παρκέ αγριεμένοι και με γκολ-φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο δημιούργησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφια διαφορά (48-38). Ο Μπογκντάνοβιτς με τον Μπιέλιτσα δεν άφησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ξεφύγει (48-43), ενώ με 2/2 βολές του Ραντούλιτσα βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής (54-52), προτού ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με ένα ακόμη τρίποντο σημειώσει το 57-52 στο 30′.
O αγώνας ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με τον Μιλουτίνοφ να μπαίνει στην εξίσωση του σκορ (61-57) οι Σέρβοι έδειχναν να έχουν το μομέντουμ. Ο περιορισμός του Γιάννη και το ταλέντο των Μπιέλιτσα, Μπογκντάνοβιτς έφεραν τους «πλάβι» στο +4 (63-67 στο 38′). Ο φόργουορντ των Κινγκς με τρίποντο από το… σπίτι του έδωσε πλεονέκτημα επτά πόντων (64-72), η Ελλάδα όμως δεν… πέθανε. Με απίστευτη ανατροπή στο τελευταίο λεπτό και τρίποντο του Θανάση στα 12″, η Εθνική επέστρεψε και έστειλε το ματς στην παράταση (72-72 στο 40).

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι Σέρβοι ξανά πήραν μικρή ανάσα (75-80 στο 43′), με την Ελλάδα να μειώνει στους (80-82) χάρη στην ενέργεια του εντυπωσιακού Θανάση. Σε κρίσιμο σημείο, ωστόσο, ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ και 3/3 βολές του Γκούντουριτς «καθάρισαν» την νίκη και την πρωτιά για την Σερβία (80-85).

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72, 80-85 (παρ.)

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!