Ο ΠΑΟΚ κερδίζει, αλλά…

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τη δεύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα ωστόσο επισημαίνει ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν την τεχνική του ηγεσία κατά τη διάρκεια της διακοπής.

ΠΑΟΚ πέτυχε επί του Πανιωνίου την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, είναι όμως γεγονός ότι δεν ικανοποίησε με την εμφάνιση που πραγματοποίησε απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Η κούραση από τον αγώνα με την Σλόβαν και η απογοήτευση που προκάλεσε ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Europa League, δεν είναι δικαιολογίες που μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης για την εικόνα του ΠΑΟΚ. Σαφώς και λαμβάνω υπόψιν μου τα γεγονότα αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω την εμφάνιση του Δικεφάλου.

Το ζητούμενο στο χθεσινό παιχνίδι ήταν η νίκη και το τρίποντο, ωστόσο οι αδυναμίες της ομάδας δεν μπορεί να μην επισημανθούν. Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, η ευκολία με την οποία ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ σε ένα ακόμα παιχνίδι, η αδυναμία να βρει λύσεις απέναντι σε καλά οργανωμένες άμυνες (κάτι που θα αντιμετωπίσει στα περισσότερα παιχνίδια της φετινής περιόδου) όπως επίσης και η αδυναμία να εκμεταλλευτεί τα επιθετικά στημένα, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα μέρα τους δυο αγώνες με τον Άγιαξ, δείχνει μια αστάθεια (θα πρόσθετα και έλλειψη αυτοπεποίθησης) που προκαλεί προβληματισμό και σίγουρα πρέπει να απασχολήσει την τεχνική ηγεσία στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.

Η λειτουργία τόσο της αμυντικής όσο και της μεσαίας γραμμής, δεν θυμίζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα και είναι γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι απαιτούνται βελτιώσεις στο διάστημα της διακοπής.

Κάτι που παραδέχθηκε στις δηλώσεις του και ο Αμπελ Φερέιρα. Το επισημαίνω διότι θεωρώ πολύ σημαντικό να διαπιστώνει ο προπονητής μιας ομάδας τις αδυναμίες χωρίς εγωισμούς.

Διαβάστε περισσότερα


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!