Τα… black out του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τα μεγάλα κενά διαστήματα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ σημειώνει ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του νταμπλούχου Ελλάδος.

Η πρώτη έξοδος του ΠΑΟΚ για φέτος ήταν επιτυχημένη, αναφορικά με την συγκομιδή βαθμών. Κάθε εμφάνιση μακριά από την Τούμπα έχει τη δική της βαρύτητα, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά καθώς ο αντίπαλος ήταν από τις ελάχιστες ομάδες που κατάφεραν στην διάρκεια της περσινής περιόδου, να κόψουν δυο βαθμούς από τον Δικέφαλο.

Θεωρώ όμως ότι δεν πρέπει να σταθούμε στο εντυπωσιακό ξεκίνημα και το μαχητικό πνεύμα στο φινάλε, που έφερε τη νίκη. Ούτε εμείς ούτε και η τεχνική ηγεσία με τους παίκτες. Η αστάθεια εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Μετά τις δυο εξαιρετικές εμφανίσεις στα παιχνίδια με τον Αγιαξ, ο Δικέφαλος παρουσιάζει μια αγωνιστική αστάθεια που επιτρέπει στους αντιπάλους του, να διεκδικούν, έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, μέχρι το τέλος κάθε αγώνα.

Η ομάδα δεν κατάφερε να επανέλθει μετά τον άδικο αποκλεισμό από τον Άγιαξ και πλέον βρίσκεται σε μια σκληρή φάση επαναπροσδιορισμού. Ο Φερέιρα επιχειρεί να περάσει την δική του φιλοσοφία και οι ποδοσφαιριστές παλεύουν να αφομοιώσουν ό,τι καινούργιο τους σερβίρεται, χωρίς για την ώρα να καταφέρνει ο ΠΑΟΚ να θυμίσει τον περσινό του εαυτό.

Η κριτική μου διάθεση έχει σχέση με τις ανασταλτικές και αμυντικές αδυναμίες που εντοπίσαμε όλοι και στο Περιστέρι. Το να σταθείς στη νίκη είναι το μόνο εύκολο. Το να επισημάνεις τις αδυναμίες είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα για να επανέλθει σε υψηλές πτήσεις ανάλογες με την ποιότητα του υλικού που διαθέτει.

Η συναίσθηση της ευθύνης βαραίνει τις πλάτες και την σκέψη όλων, αλλά κυρίως της τεχνικής ηγεσίας, που δίνει και το στίγμα για ό,τι βλέπουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι 3 νίκες στους 3 αγώνες πρωταθλήματος, είναι ένα γεγονός που το πιστώνονται η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες.

Τα 7 γκολ που πέτυχε ο Δικέφαλος είναι επίσης κάτι που επίσης πιστώνεται στον προπονητή και τους παίκτες. Ωστόσο, τα 4 γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα σε αυτούς τους 3 αγώνες, είναι κάτι που χρεώνεται σε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Δεν ξέρω αν γίνομαι δυσάρεστος αλλά, θεωρώ ότι αυτή η αντιμετώπιση ταιριάζει σε μια ομάδα που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα και φιλοδοξεί να φτάσει και φέτος στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Διαβάστε περισσότερα


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!