«Πόρτα» Περέιρα σε Αυγενάκη

Οι συναντήσεις του νέου υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με φορείς του αθλητισμού σε κάθε πόστο συνεχίζονται.

Ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στην ατζέντα ήταν και ο υπεύθυνος αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Μέλο Περέιρα, όπως τονίζει αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα, χωρίς πάντως η επιθυμία του να γίνει πράξη.

Πιο συγκεκριμένα, η επιθυμία εκφράστηκε από πλευράς Αυγενάκη αλλά δεν υλοποιήθηκε σε κάποια επαφή, καθώς ο Περέιρα λειτουργεί μόνο κατόπιν εντολών των διεθνών αρχών που εποπτεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να τονιστεί, ότι ο υφυπουργός αθλητισμού έχει ήδη συναντηθεί από τα τέλη Ιουλίου με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Πάντως από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο το δημοσίευμα περί άρνησης του αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιρα να συναντηθεί κατ’ ιδίαν μαζί του.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρει:

Σε σημερινό της ρεπορτάζ, που αναπαράγεται ήδη από ιστοσελίδες, η εφημερίδα «Live Sport» καταγράφει υποτιθέμενη επιθυμία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για να έχει τετ α τετ με τον Μέλο Περέιρα και υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι δεν δόθηκε «πράσινο φως» στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή από τις υπερκείμενες αρχές.

Το ρεπορτάζ είναι παντελώς ανυπόστατο. Ο κ. Αυγενάκης ουδέποτε επιχείρησε να μιλήσει ή να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον κ. Περέιρα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ως γνωστόν, συνεργάζεται θεσμικά, στενότατα και επανειλλημένως με τις FIFA/UEFA και τους εγχώριους θεσμικούς παράγοντες για προβλήματα του ποδοσφαίρου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Πολιτείας (ασφάλεια στα γήπεδα, αντιμετώπιση της βίας, προσυνεννοημένοι αγώνες).

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, εντάσσεται και η ήδη δημοσιοποιημένη, για αύριο, ευρεία σύσκεψη στο Υφυπουργείο με θέμα «Εφαρμογή του συστήματος VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Στη σύσκεψη είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των FIFA/UEFA, των ΕΠΟ/ΚΕΔ, της συμβαλλόμενης εταιρίας εγκατάστασης και λειτουργίας του VAR στην Ελλάδα, των 14 ΠΑΕ της Super League 1 καθώς και ο πρόεδρός της, της ΔΕΑΒ, της NOVA, της ΕΡΤ και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μεταξύ αυτών, μάλιστα, συμπεριλαμβάνονται και οι κ. Περέιρα και Μάριν της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΠΟ.

Η ψευδής πληροφορία, λοιπόν, για αποτυχημένη απόπειρα συνάντησης με τον κ. Περέιρα, προφανώς διακινείται από όσους ενοχλούνται με τις έως τώρα επιτυχημένες πρωτοβουλίες, τις ενέργειες και τις δράσεις του κ. Αυγενάκη, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!