«Αυτοκτόνησε» η Τότεναμ

Οι Άγγλοι είχαν σαφές προβάδισμα απέναντι στον ΟΣΦΠ αλλά…

Η Τότεναμ… αυτοκτόνησε απέναντι στον ΟΣΦΠ, αφού οι Άγγλοι είχαν προβάδισμα δύο γκολ απέναντι στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, στη συνέχεια πλήρωσαν τα λάθη στην άμυνα, παραχωρώντας ισοπαλία στον Ολυμπιακό (2-2).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ορμή στο παιχνίδι του, όπως συνηθίζει εντός έδρας, αλλά και με την απαραίτητη σύνεση. Διότι, όπως αποδείχθηκε και στη συνέχεια, κάθε λάθος πληρώνεται ακριβά κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους. Η Τότεναμ από την άλλη έδειξε υπομονή στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και είχε παθητικό ρόλο. Αυτό το… μείγμα έφερε ένα καλό πρώτο εικοσάλεπτο για τους Πειραιώτες, που έβγαλαν ικανοποιητικό αριθμό καλών επιθέσεων (έχοντας υπόψιν το ποιος αντίπαλος βρισκόταν απέναντι) και έφτασαν μια ανάσα από το 1-0 στο 19’.

Όταν ο Τσιμίκας σέντραρε από τ’ αριστερά και ο Ποντένσε έστρωσε ωραία στον Γκερέρο που με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γιορίς. Είχαν προηγηθεί δύο επιθέσεις (6’, 8’) των «ερυθρόλευκων» με καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Ποντένσε δεν έκανε το καλύτερο δυνατό. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, που βρέθηκε με πιο αργό αντίπαλο, αλλά φοβήθηκε τη φάση και κλείστηκε, πριν κάνει ακίνδυνο σουτ με το αριστερό.

Οι «Spurs» άρχισαν να γίνονται πιο επιθετικοί με την πάροδο του χρόνου και ειδικά μετά το δοκάρι των γηπεδούχων, που πιθανόν να τους… τσίτωσε. Στις πρώτες τους πραγματικά καλές επιθέσεις είχαν αυτό που έλειψε από τον Ολυμπιακό, την ουσία και βρέθηκαν με ένα δυνατό πεντάλεπτο να έχουν κάβα το 2-0. Ο Κέιν πήρε το πέναλτι από τον Μεριά, που την πάτησε στη φάση του πέναλτι, το οποίο έκανε γκολ ο Άγγλος φορ (26’) με άνεση. Πριν προλάβει να ανασυνταχθεί η ομάδα του Μαρτίνς, ήρθε και δεύτερο «χτύπημα», με τον Μόουρα (30’) να εκτοξεύει βολίδα εκτός περιοχής.

Οι Πειραιώτες, όπως είναι λογικό, χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να αναδιοργανωθούν και προς το τέλος του β’ μέρους ξεκίνησαν την προσπάθειά τους για αντεπίθεση. Ο Ποντένσε έδωσε το σύνθημα, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Βαλμπουενά στην κόντρα και ωραίο/συρτό τελείωμα με το δεξί από κάπως πλάγια θέση.

Στο β’ μέρος το σενάριο ήταν διαφορετικό. Η Τότεναμ μπήκε πιο καλά σε σχέση με το πρώτο μέρος, αλλά και από τους γηπεδούχους στο δεύτερο, έχοντας και καλύτερη ψυχολογία από τον Ολυμπιακό, που, ωστόσο, δεν έδειξε διάθεση για να… παραδοθεί. Ο Βαλμπουενά φώναξε «παρών» σε ακόμη μια δύσκολη κατάσταση για φέτος και στο 54’ έκανε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμα του Βερτόνχεν.

Πλέον, όχι μόνο ήταν στα ίσα το παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός είχε και πολύ καλή ψυχολογία, αλλά και το «καυτό» Καραϊσκάκη να τον… σπρώχνει, την ώρα που η Τότεναμ προσπαθούσε να καταλάβει πώς τη έπαθε. Αφού δήλωσε και ο Σα «παρών» στο 65’, βγάζοντας σουτ του Ντελέ Άλι από καλή θέση, ο Ολυμπιακός θέλησε να παίξει και για κάτι καλύτερο. Χωρίς να σημαίνει ότι είχε εξασφαλίσει κάτι. Η Τότεναμ, πάντως, άρχισε να πιέζει σε αυτό το διάστημα, ανέβασε στροφές και γι’ αυτό ο Μαρτίνς πέρασε εκτός τον Βαλμπουενά (στη θέση του ο Μπενζιά στο 69’), που άρχισε να μένει από δυνάμεις.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν παιχνίδι για γερά νεύρα, με λίγες και καλές φάσεις και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία του Μπενζιά που αστόχησε στο 75’ από πλεονεκτική θέση και οι Λονδρέζοι το δυνατό σουτ -έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια- του Λαμέλα στην κλειστή γωνία του Σα, που κράτησε το 2-2. Στο φινάλε, η Τότεναμ, έχοντας και τον Σον πλέον στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε και έκλεισε στην περιοχή του τον Ολυμπιακό, που φύλαξε τα νώτα του πόνταρε αρκετά στην κόντρα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (78’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69’ Μπενζιά), Ποντένσε, Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί)

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Γιορίς, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ντέιβις, Εντομπελέ (62’ Σισοκό), Γουίνκς, Έρικσεν, Άλι (73’ Σον), Μόουρα (76’ Λαμέλα), Κέιν.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!