«Με το ποδόσφαιρο να αλλάξουμε τον κόσμο»

Η Μέγκαν Ράπινο αναδείχθηκε σε κορυφαία παίκτρια για το 2018 από την FIFA και δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει ένα υπέροχο μήνυμα για έναν καλύτερο κόσμο.

Η ηγέτιδα της Εθνικής των ΗΠΑ, που κέρδισε την αναγνώριση στο παγκόσμιο στερέωμα, χάρη στη σθεναρή της αντίσταση στη μεγάλη κόντρα με τον πρόεδρο της χώρας της, Ντόναλντ Τραμπ, είχε άλλο ένα μάθημα να δώσει.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως μέσω του ποδοσφαίρου μπορούν οι αθλητές να βοηθήσουν στο να αλλάξει προς το καλύτερο η κοινωνία μας, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή της που κέρδισε το βραβείο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Λιονέλ Μέσι.

Αναλυτικά, ο λόγος της μόλις παρέλαβε το βραβείο ήταν ο εξής: «Δε σου λένε πόσο βαρύ είναι (γέλια). Ο Μέσι μου είπε, βέβαια, γιατί το έχει πάρει τόσες φορές. Έχω χάσει λίγο τα λόγια μου τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου και την οικογένειά μου, όπως και την κοπέλα μου. Ευχαριστώ για τη στήριξη, ειδικά πέρυσι. Όλοι οι προπονητές μου, ειδικά φέτος στο τεχνικό επιτελείο της Τζιλ Έλις, που μας έδωσαν πολλή δύναμη. Για όσους βλέπετε τώρα γυνακείο ποδόσφαιρο, αργήσατε να έρθετε στο πάρτι, αλλά είναι όλα υπέροχα. H FIFA διοργάνωσε ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάποιες από τις ιστορίες που με ενέπνευσαν φέτος, όπως του Ραχίμ Στέρλινγκ και του Κουλιμπαλί, αφορούσαν το ρατσισμό που έχουν βιώσει σε όλη τους τη ζωή. Η γυναίκα στο Ιράν. Αυτοί που παλεύουν κάθε μέρα για το άθλημα που αγαπούν και όσοι παλεύουν την ομοφοβία. Αφήστε χώρο σε άλλους ανθρώπους. Δώστε τους ώθηση. Μοιραστείτε την επιτυχία σας. Έχουμε ευκαιρία μέσα από αυτό το ωραίο παιχνίδι να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!