Αρχίζει ξανά η δίκη της «Συμμορίας»

Η πολύκροτη υπόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου αρχίζει στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Με την κατάθεση των μαρτύρων, αρχίζει, ουσιαστικά, την Τετάρτη 9/10 η πολύκροτη υπόθεση της «Συμμορίας» του ποδοσφαίρου.

Σίγουρα αναμένεται να καταθέσει, το πρώην μέλος της ΕΠΟ, Ιωάννης Καλύβας, ενώ άγνωστο είναι ποιοι από τους 24 μάρτυρες, θα δώσουν το παρών στο δικαστήριο. Ο λόγος γίνεται για μάρτυρες όπως ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης οι οποίοι απουσίασαν στις 29/9 στην έναρξη της δίκης αλλά δήλωσαν μέσω των δικηγόρων τους, διαθέσιμοι να καταθέσουν όταν κληθούν.

Από τους 28 κατηγορούμενους της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, που εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, μόνο οι 10 ήταν παρόντες στο δικαστήριο στις 29/9.

Από την πλευρά των δικηγόρων είχε τεθεί θέμα διακοπής ώστε η δίκη να γίνει σε μεγαλύτερη αίθουσα, αίτημα που είχε γίνει δεκτό,

Οι κατηγορίες είναι «παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξελίξεως και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνος με επίτευξη του στόχου» ή αλλιώς «αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα» για όλους τους κατηγορούμενους σε βαθμό κακουργήματος και της «Συμμορίας» σε βαθμό πλημελλήματος για τους Μαρινάκη, Σαρρή, Κουρίδη, Σταθόπουλο, Παπακωνσταντίνου, Προύντζο, Δούρο, Μπριάκο.

Πηγή: sdna.gr


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!