«Κόουτς στο γήπεδο ο Ίνγκασον»

Ο Όλαφουρ Κρίστιανσον ήταν ο πρώτος προπονητής του Ίνγκι Ίνγκανσον και μιλώντας σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ανέλυσε του αγωνιστικό προφίλ του Ισλανδού αμυντικού του ΠΑΟΚ και την εξέλιξή του από χαφ σε στόπερ.

Για την εποχή που συνεργάστηκε με τον Ίνγκασον είπε: «Τον είχα σε πολύ νεαρή ηλικία. Τον προώθησα στην πρώτη ομάδα καθώς η περίπτωση του ήταν ενδιαφέρουσα».

Για τα χαρακτηριστικά του ως παίκτης: «Όταν προωθήθηκε από τις ακαδημίες έπαιζε ως εξάρι. Του πρότεινα να γίνει αμυντικός καθώς έβλεπα ότι είχε τα χαρακτηριστικά και ήταν θετικός σε αυτό. Είναι πολύ δυνατός τακτικά. Είναι καλός κεντρικός αμυντικός. Την περισσότερη δουλειά την έκανε ο ίδιος που αντιλήφθηκε γρήγορα ότι σε αυτή τη θέση μπορεί να πετύχει περισσότερα πράγματα. Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, στα μαρκαρίσματα. Διαβάσει το παιχνίδι, προβλέπει τις φάσεις, είναι έξυπνος στην τακτική και δε δίσταζε να εκφράσει και την άποψη του πάνω σε αυτή».

Για το εάν λειτουργεί και ως προπονητής μέσα στο χορτάρι: «Η αλήθεια είναι ότι είχε άποψη. Εάν έβλεπε κάτι ασυνήθιστο το έλεγε και προσπαθούσε να προσαρμοστεί. Λειτουργεί έτσι κατά μια έννοια και μέσα στο γήπεδο είναι ένας παίκτης που δείχνει προσωπικότητα».

Για το εάν μπορεί να γίνει αρχηγός: «Ίσως είναι νωρίς για να το πω αυτό. Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά. Είναι μια δυνατή προσωπικότητα και μπορεί να γίνει και αρχηγός μέσα στο γήπεδο».

Για το πως τον βλέπει: «Βλέπω ότι έχει κερδίσει πολλές προκλήσεις. Όσο περισσότερο αγωνίζεται τόσο θα βελτιώνεται. Σίγουρα μπορεί να εξελιχθεί περισσότερο όταν παίζει».

Για το εάν μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους του Champions League στο μέλλον: «Είναι δύσκολο να το πω αυτό. Έχει τις ικανότητες και τα στοιχεία να αγωνιστεί σε ομάδα που είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Έχει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα. Εάν στηριχθεί και παίξει, τότε σίγουρα θα εξελιχθεί σε παίκτη πρώτης γραμμής για τον ΠΑΟΚ».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η Ελλάδα και η Ισλανδία είναι οι δύο άκρες. Η Ελλάδα είχε μεγάλη επιτυχία καθώς κατέκτησε το Euro πριν κάποια χρόνια και υπάρχουν καλοί παίκτες. Δεν το παρακολουθώ πολύ όμως. Σαφέστατα, παρακολουθούσα παίκτες που ήταν στην Ελλάδα όπως ο Φινμπόγκασον και Γκρέταρσον».

Για το μυστικό της επιτυχίας του ισλανδικού ποδοσφαίρου: «Εάν ήταν ένα μυστικό, θα το πουλούσα. Έπαιξε ρόλο η ομοιογένεια, η νοοτροπία καθώς βλέπουν τον εαυτό τους όπως είναι όχι κάτι περισσότερο και κάποιοι άλλοι παράγοντες».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!