«Νταμπλ και ευρωπαϊκή πορεία!»

Για τους στόχους του Δικεφάλου ενόψει της αγωνιστικής σεζόν που έρχεται μίλησε ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Κώστας Δεληκώστας, που τόνισε ότι πιστεύει απόλυτα στο project των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero:

«Ήταν ξαφνική η πρόταση του ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι της ομάδας με κάλεσαν τη Δευτέρα, ήρθα να συζητήσουμε την Τρίτη, συμφωνήσαμε και έκανα και την πρώτη προπόνηση με την ομάδα. Δεν έχω και πολύ χρόνο για να ετοιμάσω κάποια πράγματα σχετικά με την οργάνωση του παιχνιδιού μας, αλλά είναι μία πρόκληση για εμένα η ομάδα του ΠΑΟΚ που τα τελευταία χρόνια κάνει πρωταθλητισμό, βρίσκεται κάθε χρονιά μέσα στους τίτλους και έχει και παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Εάν δεν έβλεπα το ρόστερ και δεν μου άρεσε δε θα ερχόμουν. Θεωρώ πως φέτος η χημεία της ομάδας είναι πολύ καλή και πρέπει να γίνει αρκετή ομαδική δουλειά γιατί οι παίκτες είναι ποιοτικοί σε ατομικό επίπεδο.

Το παζλ του ΠΑΟΚ πάντως ταιριάζει. Όταν επιλέγεις να έρθεις σε μία ομάδα που ήδη υπάρχουν οι παίκτες και είναι επιλογές για παράδειγμα του προηγούμενου προπονητή, πρέπει να τις αντιμετωπίζεις πάντα σαν δικές σου επιλογές. Δεν υπάρχει άλλοθι σε περίπτωση αποτυχίας, ότι δεν τους διάλεξα εγώ. Από τη στιγμή που έρχομαι στον ΠΑΟΚ οι επιλογές είναι σα να είναι δικές μου.

Ήμουν νέος στο πρώτο μου πέρασμα από τον ΠΑΟΚ, με αρκετό ενθουσιασμό, αλλά σίγουρα λιγότερη εμπειρία από αυτήν που έχω τώρα. Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω ότι ξέρω καλά τη δουλειά, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε και γι΄αυτό άλλωστε θα κριθούμε είναι να αναδείξουμε την ομαδική δουλειά, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που δεν περιμένει αποτελέσματα, αλλά το αποτέλεσμα πρέπει να έρθει χτες, όχι σήμερα.

Οι στόχοι και τη φετινή σεζόν είναι υψηλοί. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και μία καλή ευρωπαϊκή πορεία. Όλοι θέλουμε να το πετύχουμε αυτό, αλλά το θέμα είναι πώς θα το καταφέρουμε. Με ποιον τρόπο δηλαδή θα οργανώσουμε την ομάδα για να φτάσουμε στην κατάκτηση των τίτλων. Οι τίτλοι μπορεί να έρθουν μέσα από την καλή οργάνωση μίας ομάδας, αλλά και από την ποιότητα των παικτών. Είναι αυτό που λέμε ο προπονητής κάνει τον παίκτη ή ο παίκτης τον προπονητή; Άλλοι προπονητές εμπνέουν τους παίκτες και έρχονται οι τίτλοι και άλλοι προπονητές μέσα από την ποιότητα των αθλητών γεύονται και αυτοί τις επιτυχίες. Ευελπιστώ να είμαι στην πρώτη κατηγορία και να είμαι ο προπονητής που φτιάχνει τους παίκτες».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!