«Έτοιμη η Νέα Τούμπα έως το 2022»

Μέχρι το τέλος του 2019, θα εγκριθεί το προεδρικό διάταγμα είπε ο Πάρις Μπίλιας

Ο Πάρις Μπίλιας, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για την συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης και όσα συζητήθηκαν για την ανέγερση της «Νέας Τούμπας».

Για την συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους υποψήφιους βουλευτές: «Η άποψη του Πρωθυπουργού, είναι πως πρέπει να γίνονται συχνά τέτοιες συναντήσεις στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να βλέπει την πορεία των έργων που έχει δεσμευτεί αλλά και να δίνει συμβουλές όπου χρειάζεται».

Για το αν βγήκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση από τη συνάντηση: «Αυτό που συζητήθηκε κυρίως ήταν η πορεία της εξέλιξης των έργων που έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός. Πρώτο απ’ όλα ήταν το ζήτημα του μετρό. Έδωσε σαφείς εντολές για να προχωρήσουν οι μελέτες που απαιτούνται για την Βενιζέλου προκειμένου να εισαχθεί το αίτημα της τροποποίησης στο κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο με την μεταφορά των αρχαίων. Η αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής, μια γέφυρα στην περιοχή του Λιμανιού που συνδέει τον 6ο προβλήτα με την εθνική οδό, η πορεία εξέλιξης της ΔΕΘ, καθώς και η Νέα Τούμπα τέθηκαν επί τάπητος».

Για το πως προέκυψε στη συνάντηση το θέμα της Νέας Τούμπας: «Το συγκεκριμένο ζήτημα προέκυψε μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Έγινε μια συζήτηση μεταξύ τους και ο κ. Μητσοτάκης ήθελε και την γνώμη των φορέων σχετικά με το που βρίσκεται η υπόθεση αλλά και τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα».

Για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις: «Έχει συνταχθεί το ειδικό χωρικό σχέδιο και περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου να εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο και να γίνει προεδρικό διάταγμα. Μέχρι στιγμής όλα αυτά ακολουθούν τον χρόνο που απαιτείται, προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες μελέτες και διαβουλεύσεις, από τους αρμόδιους φορείς. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μέχρι τέλους του χρόνου το διάταγμα και αυτό έχει συμφωνηθεί. Μετά από αυτό είναι πολύ δύσκολο να αμφισβητηθεί κάτι από κάποιον».

Για το αν καθοριστεί στο ειδικό χωρικό η χωρητικότητα του γηπέδου: «Το ειδικό χωρικό ρυθμίζει τα μεγέθη, ότι δηλαδή στην συγκεκριμένη περιοχή η προβλεπόμενη χρήση είναι για αθλητικές εγκαταστάσεις. Η χωρητικότητα θα καθοριστεί από τις μελέτες που θα κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αν και από όσο γνωρίζω πρόκειται για ένα γήπεδο 40.000 θέσεων».

Για το τι ειπώθηκε για τον περιβάλλοντα χώρο και την υπογειοποίηση: «Ο Πρωθυπουργός ρώτησε για όλες τις λεπτομέρειες της υπογειοποίησης, για το ποιος έχει αναλάβει το κόστος κτλ. Ειδικότερες αποφάσεις θα ληφθούν και στην επόμενη σύσκεψη γιατί δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάτι συγκεκριμένο. Αυτό χρειάζεται και μια μελετητική τεκμηρίωση για το αν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτό που συζητάμε. Πρέπει να κοιτάξουμε όλες τις παραμέτρους και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν».

Για το αν συζητήθηκε η μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο: «Δεν έπεσε στο τραπέζι καμία τέτοια συζήτηση είναι η αλήθεια».

Για την επόμενη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό: «Πιστεύω πως μέσα στο 2019 θα υπάρξει και άλλη σύσκεψη».

Για την επιτροπή που έχει σταλθεί από την Δήμο και την Περιφέρεια για την εποπτεία του γηπέδου: «Η επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται, να εποπτεύει τις εργασίες και προχωράει».

Για το αν το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού περιορίστηκε μόνο σε επίπεδο μελετών: «Η συγκεκριμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχε κυρίως τεχνικά χαρακτηριστικά. Βλέπαμε ανά θεματική ενότητα την πορεία των έργων και των προβλημάτων που υπάρχουν σε ορισμένα από αυτά».

Για το αν θα γίνει πιο γρήγορα το μετρό ή η Νέα Τούμπα: «Εγώ εύχομαι να είναι και τα δυο έτοιμα στα τέλη το 2022. Ο στόχος όλων πρέπει να είναι να γίνουν και τα δυο όσο πιο ταχύτερα γίνεται. Γενικώς όταν ξεκινάει ένα έργο, ο στόχος όλων πρέπει να είναι η ταχύτερη ολοκλήρωση γιατί μόνο κέρδος θα υπάρξει από την επίσπευση των διαδικασιών. Τα έργα δεν γίνονται για να βγάλουν λεφτά οι εργολάβοι ή η μηχανικοί, αλλά για να εξυπηρετούν τους πολίτες και από αυτό το πρίσμα πρέπει να τα βλέπουμε. Για αυτό όσο λιγότερα προβλήματα υπάρχουν τόσο ευκολότερο γίνεται το έργο υλοποίησης των επιμέρους εργασιών και των μεγάλων έργων.

Τα εμπόδια τα βάζουμε εμείς μόνοι μας. Αν θέλω να κάνω μια αποτίμηση από το 2006 μέχρι το 2019 θα δείτε ότι κυρίως την πρώτη τετραετία, που ήταν μια χρυσή ευκαιρία να ολοκληρωθεί το έργο, οι παράγοντες της πόλης προσπαθώντας να πετύχουν μικροπολιτικά οφέλη, εμπόδιζαν την υλοποίηση του έργου. Έβαζαν θέματα κάθε φορά που έπρεπε να εγκατασταθεί ένα εργοτάξιο σε ένα σταθμό και απαιτούσαν από την κυβέρνηση να τους λύσει προβλήματα που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με το έργο. Ιδίως αυτή την τετραετία 2006-2010 όταν ακόμη δεν είχαν φανεί τα οικονομικά προβλήματα, μπορούσαν να προχωρήσουν τα έργα με ταχύτερους ρυθμούς».

Για το αν βλέπει κάποιο ανυπέρβλητο εμπόδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο μεγάλο εμπόδιο. Είναι γνωστό ότι η περιοχή του γηπέδου του ΠΑΟΚ και η ευρύτερη περιοχή είναι αρχαιολογικός χώρος. Υπάρχει δηλαδή, ενδεχόμενο να βρεθούν κάποιες αρχαιότητες. Έχοντας την εμπειρία και την γνώση από την μελέτη της ανάπλασης της Τούμπας, που ήμουν ένας από τους μελετητές εκείνη την περίοδο, δεν βλέπω πως θα υπάρξουν σημαντικά ευρήματα ώστε να εμποδίσουν την κατασκευή του έργου. Πρέπει να δούμε το κυκλοφοριακό, για το πως θα διοχετεύεται η κίνηση προς και από το γήπεδο του ΠΑΟΚ και το πάρκινγκ».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Η βαθμολογία της Super League

Έπαθε σοκ λόγω Μπράιαντ ο Μπράουν!

Το αντίο Σαββίδη σε Μπράιαντ (pic)

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Οι θρύλοι ζουν για πάντα!»

Το μήνυμα της ΚΑΕ για Μπράιαντ

«Στην εθνική μέσω του ΠΑΟΚ!»

Χαλάει η μεταγραφή του Ποντένσε!

ΤΜΖ: «Νεκρός ο Κόμπι Μπράιαντ!»

Το ντέρμπι έκανε… δώρο σε ΠΑΟΚ

Ο υπεραναλυτικός Αμπέλ Φερέιρα

Μολότοφ και δακρυγόνα στο ΟΑΚΑ! (pics)

«Ο προπονητής γνωρίζει τα πάντα!» (video)

Χάος και επεισόδια στη Νέα Σμύρνη (pics)

Πλησιάζει την… κατοστάρα ο Λημνιός

Μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ!

Στην… αναμονή ο Καντουρί

Γαϊτανίδης η επιστροφή!

«Είμαι… 80% ευχαριστημένος»

«Πάτησε» τον Άρη ο Παναιτωλικός

Ακόμη να πάρει θέση ο Αυγενάκης

Ένας γύρος χωρίς γκολ για τον ΠΑΟΚ

Μίσιτς και Εσίτι… κατέβασαν ρολά (video)

«Καθάρισε» την Ηλιούπολη ο ΠΑΟΚ!

«Ότι καλύτερο μπορούμε με ΠAO και Σαραγόσα»

Live: ΠΑΟΚ-Ηλιούπολη

Μήνυση στον ΟΣΦΠ για το ρατσιστικό παραλήρημα

Μέσα Σμιθ και Μαργαρίτης

«Σίφουνας» ο ΠΑΟΚ και στο Μεσολόγγι!

Έβαλαν «φωτιά» στην Αθήνα οι ΠΑΟΚτσήδες!

Επική απάντηση Δούκα σε Μαρινάκη (pic)

Παγκόσμιος ξεσηκωμός υπέρ Ιβάν!

Πεντακάθαρο το γκολ του Μάτος! (vid)

«Μαρινάκη φύγε πριν σε ξεράσει η πατρίδα»

Ο Κολοσσός βάζει σε περιπέτειες τον ΠΑΟΚ

Στήριξη Πασχαλάκη σε Σαββίδη! (video)

Ατάκες – φωτιά από τον Σαββίδη

Nέο πρόβλημα με Κρέσπο

Ποντιακή συνέντευξη τύπου λόγω Ιβάν!

«Απαιτούμε δημόσια συγνώμη στον Ιβάν Σαββίδη»

Τι εννοεί ο Κούγιας;

Νέα ευκαιρία για Ροντρίγκο

Η μπηχτή ΠΑΟΚ για Ολυμπιακό

«Έπρεπε ήδη ο εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη»

Νταμπλ στην ανάπτυξη o όμιλος Σαββίδη!

Έκαναν τη νύχτα-μέρα οι ΠΑΟΚτσήδες (videos)

«Καρφώνονται» μόνοι τους…

ΟΣΦΠ: Πρωταθλητής στον ρατσισμό!

«Μόνοι εναντίον όλων μέχρι το τέλος»

Χαμός στο Κορδελιό! (videos)

«Απορρίπτουμε κάθε αίτημα παραχώρησης εισιτηρίων»

Συγκινητικό αντίο από Ουίγκινς

Σάλος στην Πορτογαλία με Σεμέδο!

Για αυτό… πονάει με Ιβάν ο Μαρινάκης!

Το αντίο Σαββίδη σε Μπράιαντ (pic)

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Οι θρύλοι ζουν για πάντα!»

«Στην εθνική μέσω του ΠΑΟΚ!»

Ο υπεραναλυτικός Αμπέλ Φερέιρα

«Ο προπονητής γνωρίζει τα πάντα!» (video)

Πλησιάζει την… κατοστάρα ο Λημνιός

Στην… αναμονή ο Καντουρί

Έπαθε σοκ λόγω Μπράιαντ ο Μπράουν!

Το μήνυμα της ΚΑΕ για Μπράιαντ

«Ότι καλύτερο μπορούμε με ΠAO και Σαραγόσα»

Μέσα Σμιθ και Μαργαρίτης

«Ο στόχος παραμένει ο ίδιος»

«Κρίθηκε στην λεπτομέρεια»

Όχι έτσι ρε ΠΑΟΚ…

ΤΜΖ: «Νεκρός ο Κόμπι Μπράιαντ!»

Έκαναν περιγραφή γυμνοί λόγω ζέστης (video)

Άγρια επεισόδια στο Βαλένθια-Μπαρτσελόνα

Μαζική αποχώρηση οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ!

Χαλάει η μεταγραφή του Ποντένσε!

Το ντέρμπι έκανε… δώρο σε ΠΑΟΚ

Μολότοφ και δακρυγόνα στο ΟΑΚΑ! (pics)

Χάος και επεισόδια στη Νέα Σμύρνη (pics)

«Πάτησε» τον Άρη ο Παναιτωλικός

Μήνυση στον ΟΣΦΠ για το ρατσιστικό παραλήρημα