«Ποταμός» ο Πάμπλο Γκαρσία (video)

Μίλησε για… όλα ο Ουρουγουανός, στην κάμερα του PAOK TV

Συνέντευξη- ποταμό παραχώρησε στο PAOK TV ο Πάμπλο Γκαρσία, με αφορμή την συμπλήρωση δυο ετών… αήττητου της ομάδας του, Κ19.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός μίλησε για την Κ19, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, την συνεργασία του με τον Αμπέλ Φερέιρα αλλά και τον πόλεμο που δέχεται ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την συμπλήρωση δυο ετών από την τελευταία ήττα του της Κ19 του ΠΑΟΚ:

«Θυμάμαι αυτό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το θυμάμαι πολύ καλά. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει, αλλά στο ποδόσφαιρο δε νικάει πάντα ο καλύτερος. Χάσαμε και είπαμε τότε, δεν πειράζει, συνεχίζουμε την δουλειά μας. Τα παιδιά είχαν όρεξη για δουλειά. Με πειθαρχία και με σεβασμό προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, δεν υπάρχει κάποιο άλλο μυστικό».

Για το αν είναι τόσο σημαντική οι πειθαρχεία:

«Ναι, είναι σημαντικό. Πρέπει να έχεις σεβασμό, πειθαρχία και να δουλεύεις σωστά. Θυμάμαι είχα ένα προπονητή στην Κ19 που μου έμαθε πολλά πράγματα. Εκεί έγινα άνδρας. Έκανε πολύ καλή δουλειά, και όλα τα παιδιά πήγαν σε μεγάλες ομάδες, όλοι έκαναν καριέρα. Για αυτό τον θυμάμαι ακόμα και από δουλεύω με τον ίδιο τρόπο. Είχαμε πολύ πειθαρχία».

Για την δουλειά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε:

«Στην αρχή είχα πρόβλημα. Όταν ξεκινάς μια δουλειά, έχεις στο μυαλό σου τι θέλεις να κάνεις αλλά δεν έχεις την απαραίτητη εμπειρία. Είχα και έχω βοήθεια από τους συνεργάτες μου, τον Σνάουτσερ που παίζαμε χρόνια μαζί, τον κύριο Ιωσηφίδη. Έχουμε ένα δυνατό τιμ που δουλεύουμε συνεχώς. Δεν επιτρέπετε να μην κάνουμε καλή δουλειά. Λάθη μπορεί να κάνουμε, αλλά δουλεύουμε».

Για την φύση των ομάδων Κ19, που φέρνουν τις συχνές αλλαγές στο ρόστερ:

«Όταν φεύγουν κάποια παιδιά και έρχονται άλλα από τις μικρότερες ομάδες, θέλει παραπάνω δουλειά, λίγο υπομονή, αλλά αυτό που λέω πάντα είναι πως το σημαντικότερο είναι η πειθαρχεία και ο σεβασμός. Αυτοί είναι οι πρώτοι κανόνες που πρέπει να περάσουν στα παιδιά».

Για το αν η νίκη πρέπει να είναι ο στόχος στις «μικρές» ομάδες: 

«Στις μικρές ηλικίες πιστεύω ότι πρέπει να παίζουν τα παιδιά μπάλα χωρίς την πίεση των στόχων. Χάνουν, κερδίσουν δεν είναι το σημαντικότερο το αποτέλεσμα στις Κ11, Κ12, πρέπει να παίζουν ελεύθερα. Να κάνουν ντρίμπλες, εκεί την μαθαίνουν. Στην Κ19 αλλάζουν τα πράγματα, εμείς δεν έχουμε Κ23 όπως σε κάποιες άλλες χώρες».

Για τα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Λείπουν αρκετά. Παίζουμε ντέρμπι, αλλά έχουμε γήπεδα στην Ελλάδα; Εγκαταστάσεις για τις ακαδημίες; Αποθεραπεία για τα παιδιά. Εγώ πιστεύω ότι αυτά πρέπει να διορθωθούν πρώτα για να βγουν παιδιά για την Εθνική. Δεν μετράει μόνο η νίκη. Από πίσω υπάρχουν προβλήματα, σε γήπεδα. Για να παίζεις καλή μπάλα πρέπει να έχεις καλά γήπεδα. Εμείς σαν Κ19 πρέπει να παίζουμε για την νίκη. Αν κάποια παιδιά ανέβουν στην πρώτη ομάδα, ο κόσμος θα τους ζητάει την νίκη. Τέτοια φανέλα ζητάει πάντα την νίκη. Πρέπει να περάσουμε αυτό στα παιδιά, νίκη με καλό ποδόσφαιρο».

Για την επικοινωνία με το τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας:

«Πέρσι και πρόπερσι δεν παίξαμε ούτε ένα φιλικό με την πρώτη ομάδα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίεση και πρέπει να δουλεύεις πολύ για την νίκη. Εγώ πιο πριν δεν είχα εικόνα, τώρα έχω εικόνα για τα παιδιά μου σε σχέση με την πρώτη ομάδα, βλέπω τι χρειάζεται να βελτιώσουμε για να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όπως φέτος παίζουν οι Λύρατζης, Τσαούσης, Μπαλογιάννης, Διαμαντής, αλλά και οι Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας και Γαϊτανίδης που προπονούνται με την πρώτη ομάδα. Είναι σημαντικό που κάνουν προπονήσεις με το ανδρικό, αλλά δεν φτάνει αυτό. Θέλουμε ένα βήμα παραπάνω και αυτό το δίνουν τα παιχνίδια. Οι Λύρατζης- Μπαλογιάννης έκαναν προπόνηση με την ανδρική ομάδα αλλά δεν έπαιζαν ούτε σε αυτή ούτε σε μας. Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τα παιδιά, όπως τα παιδιά που πήγαν δανεικοί, παίζουν και βελτιώνονται».

Για την απουσία των Κ23 από το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μια Β’ ομάδα, πολλά παιδιά μας μπορεί να παίξουν ακόμα και πρώτη κατηγορία. Βέβαια αυτό έγκειται στον κάθε προπονητή, και αν θέλει να δώσε ευκαιρία».

Για το ότι οι νέοι ποδοσφαιριστές δεν παίρνουν ευκαιρίες στις Super League:

«Δεν λέω να παίζουν όλοι, αλλά αν κάποια παιδιά είναι μικρά και αξίζουν να παίζουν  στην Super League, γιατί να μην πάρουν την ευκαιρία; Σε όλες τις χώρες το κάνουν αυτό. Εγώ έχω παιδιά που πέρσι δεν παίξανε αλλά φέτος είναι πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος που βλέπω παιδιά να που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής με την Κ19 να βελτιώνονται μέσα από την δουλειά. Για αυτό πρέπει να δουλεύουμε καλά με όλα τα παιδιά, ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα κάνει καριέρα. Ο Κούτσιας ας πούμε είναι μικρός αλλά παίζει καλά. Όποιος αξίζει πρέπει να παίζει, αν έχει πειθαρχία.Δεν πρέπει να υπάρχει πολιτική και μάνατζερ.Βλέπω παιδιά που ενώ το αξίζουν δεν καλούνται στις Εθνικές και αλλά που δεν παίζουν, να καλούνται. Πως γίνεται αυτό, εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω».

Για τον Φαν Σιπ, που έχει αλλάξει το ύφος των κλήσεων στην Εθνική Ανδρών

«Ναι, αλλά τώρα είναι αργά. Τώρα δε θα πάει η Ελλάδα στο Euro. Είναι κρίμα, έπρεπε να γίνει πιο νωρίς αυτό».

Για το δικό του μέλλον: 

«Ποτέ δεν σκεφτόμουν το μέλλον, ακόμα και όταν έπαιζα μπάλα. Κάθε μέρα δουλεύουμε με τα παιδιά, δεν πάω μακριά. Στη ζωή δεν μπορείς να κάνεις πλάνα, ποτέ δε ξέρεις τι θα γίνει. Σήμερα είμαι χαρούμενος, κάνω αυτό που αγαπάω. Δουλεύω με την ομάδα, προσπαθώ να μιλήσω καλύτερα ελληνικά, να μάθω κάποια άλλη γλώσσα».

Για την φετινή σεζόν, τόσο στην Κ19 όσο και για την ανδρική ομάδα: 

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική και όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα.  Έχουμε δυο χρόνια που είμαστε αήττητοι αλλά κάθε ομάδα θέλει να μας κερδίσει, παίζει σκληρά. Εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε τα παιδιά ψυχολογικά και να δουλέψουμε σκληρά. Όσον αφορά την πρώτη ομάδα, εκεί έχουν και άλλα προβλήματα. Βγαίνουν μετά από κάθε παιχνίδι και μιλάνε συνέχεια. Αυτό δεν είναι καλό, μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Ζει ένα κανονικό πόλεμο ο ΠΑΟΚ. Το σωστό είναι να έχουμε γεμάτα γήπεδα, να βλέπουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει και η οικογένεια Σαββίδη. Κάνει καλή δουλειά, ξοδεύονται πολλά χρήματα. Εμείς τους στηρίζουμε, είμαστε δίπλα τους. Αυτό θέλουμε όλοι, να βλέπουμε καλή μπάλα, να βελτιωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα».

Για την βελτίωση και το επίπεδο του ΠΑΟΚ: 

«Πολλά άλλαξαν. Έχουμε καλή ομάδα, εγκαταστάσεις, γήπεδα, οργάνωση, PAOK TV. Θα μεγαλώσουμε και άλλο σαν ΠΑΟΚ. Όλα πάνε καλά, και μακάρι να μπορούσαν όλες οι ομάδες να βελτιώνονται έτσι».

Για το αν είναι δύσκολο να φτάσεις, ή να παραμείνεις στην κορυφή:

«Το να παραμείνεις στην κορυφή είναι το δύσκολο. Θέλει δουλειά. Μπορεί να φτάσεις εκεί, αλλά θέλει πολύ δουλειά για να καταφέρεις να παραμείνεις σε αυτό το επίπεδο».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Φωτιάς στο Βόλος- ΠΑΟΚ!

O πρώτος MVP

Θυμήθηκε το κλεμμένο ο Ράζβαν!

«Απίστευτο το σύνολο του ΠΑΟΚ»

«Συνεχίζω να δουλεύω» (video)

«Τι άλλο να ζητήσεις;»

Νέα προϊόντα στο paokinsurance.gr

Έξαλλος ο Λουτσέσκου!

Νέα εποχή στην Ξάνθη

Κινείται και για Καβάνι η Ατλέτικο!

Καθάρισαν οι… Δημήτρηδες (video)

Καθιερώνονται οι πέντε αλλαγές

«Το κλίμα είναι οικογενειακό»

Μπαίνουν με την ομάδα Τσόλακ-Ουαγκέ

Πάντα 18η η Ελλάδα

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/9)

Τα πρωτοσέλιδα (24/9)

Το πανόραμα του Champions League

Τα παιδιά… γίναν άντρες! (pic)

«Κόπηκε» ο Κλάους

Η πώληση Μιχόγεβιτς και το ποσοστό

Τα… ξαναβρήκαν Πρίγιοβιτς-Αλ Ιτιχάντ

«Στην Τουρκία για υπογραφές ο Μιχόγεβιτς»

Αποκλείστηκε στα χαρτιά ο Λουτσέσκου

«Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι οικογένεια»

Πρόβλημα και με Τσαλμπούρη στον ΠΑΟΚ

Τα καλύτερα του Ουαγκέ (video)

Δεν είναι αστείο! Ο Λουτσέσκου κατέβασε 9αδα

Ήρθαν προτάσεις για Ζαμπά!

Εκτός Ευρώπης ο Ζαμπά

«Για αυτό το εκτέλεσα στο κέντρο»

Κεραυνοί Τσιστιακόφ για ΟΣΦΠ

«Υπόκλιση» ΠΑΟΚ σε Καντουρί (pic)

O Φερέιρα για Τσόλακ-Ουαγκέ

Η απόδοση των παικτών

«Στο νέο μας σπίτι» (pic)

«Ήθελε Άιτινγκ ο ΠΑΟΚ»

Δηλώθηκαν στη λίστα Τσόλακ-Ουαγκέ

Η άποψη Μέσι για Ουαγκέ

Βρήκαν τον αντί- Τσόλακ

Μήνυμα Ουαγκέ στα ελληνικά! (pic)

Στη Τουρκία ο Μιχόγεβιτς!

Η πώληση Μιχόγεβιτς και το ποσοστό

Με την ευχή της Μπαρτσελόνα (pic)

Το δώρο της Παρτιζάν στον Σαββίδη (pic)

Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ στην TV

H… αλλαγή στη φανέλα του ΠΑΟΚ

Το… όνειρο του Σαββίδη (pic)

Στο Κράσνονταρ ο Σαββίδης! (pic)

Τώρα: Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Ουαγκέ!

Επίσημο: Στον ΠΑΟΚ και ο Τσόλακ! (video)

«Κόπηκε» ο Κλάους

Το τετ α τετ Σαββίδη-Φερέιρα (videos)

Tσόλακ ο έβδομος, Ουαγκέ ο δεύτερος

«Ιστορική μάχη με τον ΠΑΟΚ»

Ανακοίνωσε Λημνιό η Κολωνία!

Φωτιάς στο Βόλος- ΠΑΟΚ!

Θυμήθηκε το κλεμμένο ο Ράζβαν!

«Συνεχίζω να δουλεύω» (video)

Μπαίνουν με την ομάδα Τσόλακ-Ουαγκέ

Τα παιδιά… γίναν άντρες! (pic)

Η πώληση Μιχόγεβιτς και το ποσοστό

«Στην Τουρκία για υπογραφές ο Μιχόγεβιτς»

Πρόβλημα και με Τσαλμπούρη στον ΠΑΟΚ

Πήρε πιστοποιητικό ο ΠΑΟΚ!

«Ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά είναι εχθρός του ΠΑΟΚ»

Επέστρεψε με απουσίες ο ΠΑΟΚ

Χωρίς Λοβ ο ΠΑΟΚ

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Γιαννάκη! (pic)

Ήττα συμπερασμάτων για τον ΠΑΟΚ

Έξαλλος ο Λουτσέσκου!

Κινείται και για Καβάνι η Ατλέτικο!

Αποκλείστηκε στα χαρτιά ο Λουτσέσκου

20 κρούσματα κορονοϊού στη Νέα Σαλαμίνα!

«Απίστευτο το σύνολο του ΠΑΟΚ»

Κατατέθηκε μήνυση στους διαιτητές του Βόλος-Άρης

Χρειάστηκε και βοήθεια κόντρα στην Ομόνοια ο ΟΣΦΠ

Μουσάεφ: «50-50 η πρόκριση»

«Δύσκολο το ματς της Τούμπας»

Κλάεσον: «Ήμασταν τυχεροί»