Βόμβες Κοντονή για Ολυμπιακό και Μαρινάκη!

«Πρόκληση οι καθυστερήσεις στο Noor 1», είπε μεταξύ άλλων

Υπέρ του VAR αλλά όχι με χρήματα του Δημοσίου αλλά των ΠΑΕ, τάχθηκε ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην εκπομπή «Η Δίκη» στο Open.

Στη συνέχεια μιλώντας για θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο έριξε «βόμβες» για τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

«Ο Ολυμπιακός ασκούσε αυξημένη επιρροή σε θέματα της ΕΠΟ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε ότι: «Είναι πρόκληση για ένα κράτος δικαίου, οι καθυστερήσεις στο Noor 1»

Ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στην περίφημη παράγκα του παρελθόντος, στις δηλώσεις των παραγόντων και στις… σχέσεις του με τον Ολυμπιακό.

Για το VAR είπε: «Διαφώνησα με την αγορά του VAR από το δημόσιο ταμείο. Αυτή ήταν δουλειά της Super League. Αυτή έπρεπε να αγοράσει το VAR. Αν θέλουν οι ΠΑΕ να κάνουν ελκυστικό το προϊόν, αυτοί που κερδίζουν από το ποδόσφαιρο και αυτές είναι οι ομάδες της Super League, έπρεπε να προβούν σε αυτή την επένδυση, δεν έχει καμία δουλειά το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει το VAR. Αφού το έκανε, έπρεπε να είναι και πλήρες. Όπως επίσης είναι απαράδεκτό να μπαίνει το κράτος ως χρηματοδότης των ΠΑΕ στα θέματα των γηπέδων. Δεν έχει καμία δουλειά το κράτος».

Για το γεγονός ότι το VAR ήταν πιο ακριβό στην Ελλάδα απ’ ότι σε άλλες χώρες: «Όταν κάνει ψώνια το κράτος, κάνει πάντα ακριβά. Δεν είχε καμία δουλειά το κράτος, να μπλέκεται σε θέματα, τα οποία χειρίζονται με κέρδος, οι ΠΑΕ. Ξέρετε κανένα ξενοδοχείο να πληρώνει το κράτος το σύστημα παρακολούθησης του; Αυτό με ξένισε και μένα, ότι δεν έχει τη γραμμή του οφσάιντ. Δεν είναι απιστία ότι το χρυσοπληρώσαμε. Δε νομίζω ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Το VAR απολύτως συνεισφέρει. Μου κάνει εντύπωση ότι γίνονται επιθέσεις κατά του VAR από ομάδες. Έχουμε τη νοοτροπία ότι πάντοτε κάτι άλλο φταίει».

Για τη… μεταγραφή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είπε: «Θεώρησα τιμητικό ότι τοποθετήθηκα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Έτσι, το εξέλαβα και νομίζω ότι το εξέλαβα σωστά».

Για τη συνάντηση με τους BIG-4 που δεν έγινε την τελευταία στιγμή: «Ήθελα τη συνάντηση για να αποσυμφορηθεί μία κατάσταση έντασης. Ήθελα να τους κάνω σαφές ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση. Ότι θα τα βρούμε αλλά πάνω στο νόμο. Οι νομικοί του κυρίου Μαρινάκη εκτίμησαν ότι υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, για να δώσει το παρών στη συνάντηση των big-4».

Για την κάρτα φιλάθλου που έμεινε στα… συρτάρια: «Με την κάρτα φιλάθλου θα υπήρχε ακτινογραφία του τι γίνεται στο γήπεδο. Όταν φέραμε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, οι φίλαθλοι με κοινούς δικηγόρους εμφανίστηκαν στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για να την ακυρώσουν. Τελικά, δεν έγινε ποτέ. Δεν ξέρω αν ενέδωσε η κυβέρνηση σε πιέσεις από τη Super League. Ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορούσα να κινήσω καμία διαδικασία για το συγκεκριμένο θέμα».

Για τις δηλώσεις των παραγόντων που δυναμιτίζουν το ποδόσφαιρο: «Μη νομίζετε ότι οι δηλώσεις παραγόντων γίνονται για χάρη των ομάδων. Δεν υπάρχει κανείς αφελής φίλαθλος που να πιστεύει κάτι τέτοιο. Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό συμφέρον. Ποιος θα παίξει στο Champions League και τι πορεία θα έχει μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος αποτιμάται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Γι’ αυτό είχε στηθεί εκείνη η περιβόητη παράγκα η οποία δούλευε νυχθημερόν και παρήγαγε πρωταθλήματα…»

Τώρα δεν υπάρχει παράγκα; «Τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η παρέμβαση της FIFA και της UEFA που τοποθέτησε διοίκηση στην ΕΠΟ ήταν κάτι για το οποίο υπερηφανεύομαι. Το ζήτησα μετ’ επιτάσεως, έγινε και η διαδικασία της εξυγίανσης ξεκίνησε με ένα τρόπο που ανάσανε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκτός από τον κύριο Δρόσο και άλλον έναν, δεν τους ήξερα ούτε φυσιογνωμικά. Η ΠΔΕ ήταν η καλύτερη διοίκηση που πέρασε από την ΕΠΟ. Η σημερινή διοίκηση κάνει προσπάθειες, θεωρώ ότι έχουν κάνει μια καλή δουλειά αλλά αμφισβητείται έντονα για λόγους σκοπιμότητας από αυτούς που έλεγχαν την ΕΠΟ επί χρόνια και ήλεγχαν όλη τη διαδικασία της Ομοσπονδίας είτε ήταν τα πειθαρχικά όργανα με τους δικαστές που διόριζαν και έβγαζαν εκείνες τις ανεκδιήγητες ποινές όπου τους άρεσε και όπου ήθελαν, είτε η διαιτησία».

Ποιος είχε τον έλεγχο της ΕΠΟ τα προηγούμενα χρόνια: «Έχω ξαναπεί ότι ο Ολυμπιακός ασκούσε μια αυξημένη επιρροή σε θέματα της ΕΠΟ. Γι’ αυτό ακριβώς όποτε εγώ συγκρουόμουνα με την ΕΠΟ εξέδιδε ανακοίνωση η ΠΑΕ ο Ολυμπιακός, αυτό είναι πρωτόγνωρο. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν και να κρυφτούν. Με τον Ολυμπιακό δεν είχα καμία διασταύρωση, εκτός από ένα πρόστιμο με την Άντερλεχτ. Καμία άλλη επαφή. Και ξαφνικά βρέθηκα βαλλόμενος 1.5 χρόνο όταν συγκρουόμουνα με την ΕΠΟ και η ΕΠΟ ήθελε να κάνει τα δικά της, τα οποία η FIFA της είπε ότι πρόκειται περί γελοιοτήτων. Οφείλουμε στον μακαρίτη τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη γι’ αυτή την προσπάθεια που έγινε. Χωρίς τον Κουτσοκούμνη και τον Θόδωρο Θεοδωρίδη δεν ξέρω αν θα τα καταφέρναμε τόσο καλά, όσο τα καταφέραμε».

Για την καθυστέρηση στη δίκη των «στημένων» και της συμμορίας: «Όχι βέβαια, δεν είμαι ευχαριστημένος για την καθυστέρηση. Είχαμε ετοιμάσει ένα πλαίσιο μέτρων για να επιταχύνουμε τους ρυθμούς της δικαιοσύνης και αυτά μείνανε στο ράφι… Έφερα νομοσχέδιο αλλά μόλις έφυγα καταργήθηκε. Έχω φαίνεται κάτι βάλει στην πρίζα».

Στην υπόθεση του Noor 1 κάνατε αυτό που έλεγε η συνείδηση σας; «Απολύτως… Βρήκα κάποιες καταθέσεις στο γραφείο μου όταν ανέλαβα το υπουργείο Δικαιοσύνης τις οποίες αμέσως διαβίβασα στην αρμόδια Εισαγγελέα και ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου. Επίσης, όταν διαπίστωσα ως υπουργός Δικαιοσύνης ότι είχε περάσει απαράδεκτα, υπερβολικός χρόνος από την καθαρογραφή της πρώτης απόφασης, ζήτησα να ελεγχθούν πειθαρχικά οι υπεύθυνοι γι’ αυτή την καθυστέρηση. Είναι ποτέ δυνατόν 17 μήνες για να καθαρογραφεί μία απόφαση; Δεν γνωρίζω τι απέγινε με αυτό το Πειθαρχικό. Δεν ξέρω τι έγινε. Αποκλείεται να θάφτηκε το Πειθαρχικό, μπορεί να αθωώθηκαν αλλά εγώ δεν έλαβα κάτι. Είναι πρόκληση για ένα κράτος δικαίου οι καθυστερήσεις στο Noor 1».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

«Παίξαμε σκληρά, αλλά…»

«Ο στόχος είναι στο Ελληνικό πρωτάθλημα»

Εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟΚ

Χαμηλά τη μπάλα ο Λάμπρου

Πρώην του ΠΑΟΚ κλέινει στη Μπόκα Τζούνιορς

Πνίγηκε μόνος του στο Μπρίντεζι

Live Stream: Μπρίντεζι-ΠΑΟΚ

Χάλασε του Παπαδόπουλου στην Κίνα

Η χαρά του Βαρέλα

Με απουσία στην Τούμπα ο Βόλος

«Sportday»: Ζητάει υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

«Θέλαμε πολύ αυτή την πρόκριση»

Χίλιες φορές Grexit, παρά… όμηροι

Η συνάντηση των Big-4 και η ατζέντα

«Θόρυβος» γύρω από τον Σφιντέρσκι!

«Θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας!»

Κρίνεται του Ιλίνιχ

Ανάκληση άδειας και βαρύ πρόστιμο σε Ξάνθη

Αμφίβολοι για Λαμία Στοχ-Καντουρί

Ερώτηση στη Βουλή για την ΕΕΑ (pic)

Έρχονται Θεσσαλονίκη Ρετ και Ουίλιαμς!

«Εισηγήθηκα ανάκληση άδειας για Ξάνθη»

Σε δεύτερη μοίρα το BCL

Ξαφνικές… ενοχλήσεις για Μάνο

«Καμία επαφή με την Εθνική»

Στον τελικό ξανά ο μεγάλος ΠΑΟΚ!

Live Stream: ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Άρτας

Μεταγραφή πριν τον ΠΑΟΚ

Τετ α τετ Σαββίδη-Πανόπουλου! (pics)

«Καρυπίδη φύγε από τον Άρη!»

Δεληζήσης όπως… Κόρμπος (videos)

Αναστασιάδης: «Τους ξεφτίλισαν!»

«Θαύμα»: Αναστήθηκαν Γκάμα και Τόνσο!

Ανάκληση άδειας και βαρύ πρόστιμο σε Ξάνθη

Παραλήρημα… πρώτο από Θεοδωρίδη

Αστεία σενάρια για Μίσιτς!

«Ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για Πρίγιοβιτς»

Ξύπνησε ο Καρυπίδης για Κομίνη

Σε «τρικυμία» ο Δεληζήσης (videos)

Επίθεση ΟΣΦΠ σε ΠΑΟΚ-ΕΠΟ

Απειλούν ξανά οι κάφροι!

Τους πονάνε ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν!

Πάει στα… κρύα ο Αθανασιάδης (pics)

Εισήγηση μόνο για πρόστιμο στην Ξάνθη

«Sportday»: Ζητάει υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

Τι έκανε ο Δεληζήσης; (video)

Η απόφαση της ΕΕΑ που αθωώνει την Ξάνθη!

Οι εξελίξεις με Ράφα Σοάρες

Δίνει απαντήσεις ο Πανόπουλος!

Το εκπληκτικό σερί της Τούμπας

Η «καταιγίδα» κατά του ΠΑΟΚ και οι στόχοι

Λάμπρου… δαγκωτό!

Πανηγύρισε στην αλλαγή ο Πέλκας (video)

Κλήρωση κυπέλλου με αστερίσκο

«Εκπληκτικός παίκτης ο Ράφα Σοάρες»

«Επιμένει για Πρίγιοβιτς η Μπεσίκτας»

Παραλήρημα part 2 από Θεοδωρίδη

Χαμηλά τη μπάλα ο Λάμπρου

Πρώην του ΠΑΟΚ κλέινει στη Μπόκα Τζούνιορς

Η χαρά του Βαρέλα

«Θόρυβος» γύρω από τον Σφιντέρσκι!

Αμφίβολοι για Λαμία Στοχ-Καντουρί

«Μια πραγματική οικογένεια!» (video)

Και πάλι σε απολογία…

«Παίξαμε σκληρά, αλλά…»

«Ο στόχος είναι στο Ελληνικό πρωτάθλημα»

Εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟΚ

Πνίγηκε μόνος του στο Μπρίντεζι

Live Stream: Μπρίντεζι-ΠΑΟΚ

Έρχονται Θεσσαλονίκη Ρετ και Ουίλιαμς!

Σε δεύτερη μοίρα το BCL

Χάλασε του Παπαδόπουλου στην Κίνα

Πάει στα… κρύα ο Αθανασιάδης (pics)

Ο Πόουσον τα (ξανά) έκανε… μαντάρα (video)

Απίστευτο σκηνικό με τριπλό πέναλτι! (video)