Τέλος η λαϊκή στην Τούμπα!

Το πλάνο για το νέο γήπεδο και η μελέτη που… κατατίθεται στο τέλος του Ιανουαρίου

Ο ΠΑΟΚ τρέχει το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας, προετοιμάζοντας το ειδικό χωρικό σχέδιο αλλά και την μελέτη αναφορικά με το νέο γήπεδο.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, στο νέο γήπεδο δεν θα υπάρχει η καθιερωμένη… λαϊκή αγορά που διοργανώνεται κάθε Τετάρτη μπροστά στην Τούμπα, επί της οδού Κλεάνθους.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο  επικεφαλής της ομάδας για την χωροθέτηση της Νέας Τούμπας, Κωνσταντίνος Δούμας, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα κατατεθεί ο πλήρης φάκελος με μελέτη και για την υπογειοποίηση της Κλεάνθους.

Μεταξύ άλλος, ο κ. Δούμας ανέφερε ότι στο νέο γήπεδο θα υπάρχουν συνολικά 600 θέσεις πάρκινγκ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιούνται οι αυλές των σχολείων για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Παρεμβάσεις στα σχολεία θα γίνουν μόνο με την σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων, και αυτό για να ταιριάζουν με την αισθητική του νέου χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δούμας ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena FM»: 

Για το τι θα γίνει με την λαϊκή στην Τούμπα όταν θα αρχίσουν τα έργα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά και για το μπλοκάρισμα της Κλεάνθους:

«Ένα από τα πρώτα θέματα που θέσαμε στον Δήμο, ήταν αν θα βάλουμε στο κάδρο μας την περίφημη λαϊκή. Η απάντηση που λάβαμε ήταν η κατάργησή της. Τον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν τον αφορά αν θα μεταφερθεί κάπου γιατί με τις λαϊκές ασχολείται η Περιφέρεια. Δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει λαϊκή στην Κλεάνθους και κατά την διάρκεια του έργου, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή της. Δεν είναι στις προβλεπόμενες μελέτες που κάνουμε, η χρήση της στο σημείο που την ξέρουμε ως σήμερα. Υπάρχει σκέψη για μεταφορά της κάπου αλλού.

Το μπλοκάρισμα της Κλεάνθους είναι ένα μείζον ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει μελέτη. Η Κλεάνθους μπλοκάρει μια φορά την εβδομάδα με την λαϊκή, και έτσι καταλαβαίνουμε πως αυτός ο δρόμος πρέπει να παραμένει ανοιχτός ακόμη και όταν γίνονται οι αγώνες. Δεν είναι μόνο η λαϊκή η οποία κλείνει λοιπόν τον δρόμο, αλλά και οι αγώνες του ΠΑΟΚ. Ανάλογα και με τα περιστατικά του αγώνα έχουμε τα κινητά κλεισίματα τα οποία είναι για να μην πλησιάζουν οι οπαδοί τις αποστολές. Φυσικά ο δρόμος θα είναι κλειστός κατά την διάρκεια των έργων και πρέπει να βρεθεί λύση και για εκείνο το διάστημα, αλλά δεν είναι και κάτι το σοβαρό. Πρέπει η Κλεάνθους να μην κλείνει ποτέ και αυτό το πετυχαίνουμε με την υπογειοποίηση».

Για το ειδικό χωρικό σχέδιο:

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για όλες τις μελέτες που πρέπει να κατατεθούν ώστε να ξεκινήσει η κουβέντα της χωροθέτησης. Όλες αυτές θα κατατεθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πριν το τέλος του Ιανουαρίου. Ξέρω πως υπάρχει διάθεση από το υπουργικό και πρωθυπουργικό γραφείο για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Υπάρχουν βέβαια κάποια χρονικά όρια που δεν συμπιέζονται. Υπάρχει ένα δίμηνο υποχρεωτικό για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Ας μην είμαστε παράλογοι, δεν μπορεί από την στιγμή που θα κατατεθούν οι μελέτες να ελεγχθούν την επόμενη μέρα. Μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε τελειώσει όλους τους ελέγχους και να οδηγηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την έκδοση προεδρικού διατάγματος. Αν όλα πάνε καλά μέσα στο 2020 θα έχουμε προεδρικό διάταγμα».

Για το αν είναι το πρώτο μεγάλο έργο στην χώρα με ειδικό χωρικό σχέδιο:

«Δεν έχει γίνει άλλο, της ΑΕΚ δεν είναι με ειδικό χωρικό. Έχει λίγους μήνες που ξεμπέρδεψαν με όλα τα διαδικαστικά του νέου τους γηπέδου. Δεν έχουμε στην χώρα κανένα εγκεκριμένο έργο με ειδικό χωρικό σχέδιο. Το πρώτο που θα προηγείται αυτό του ΠΑΟΚ, θα είναι η ανάπλαση της ΔΕΘ».

Για το αν το διάστημα των διαβουλεύσεων είναι το μοναδικό διάστημα ενστάσεων πάνω σε αυτό το εγχείρημα:

«Μέσα σε αυτό το διάστημα ο καθένας μπορεί να καταθέσει την ένσταση του, είτε μιλάμε για κάποιον που συμμετέχει στην διαβούλευση, είτε για έναν πολίτη».

Για την χωρητικότητα του γηπέδου:

«Δεν έχουμε πρόβλεψη διότι εμείς δεν κάνουμε την αρχιτεκτονική μελέτη, αλλά βάζουμε τα όρια του πληθυσμού. Πρέπει να αντέχει η περιοχή περιβαντολλογικά και κυκλοφορικά το έργο. Το 41.926 δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς, αλλά έτσι μας βγήκε. Είναι ένα θετικό σημάδι πάνω από όλα».

Για την υπογειοποίηση:

«Είναι ένα έργο σημαντικό κυκλοφοριακά και όχι με μεγάλο κόστος. Πρέπει να μετακινηθούν κάποιοι αγωγοί, αλλά έχουν γίνει παρόμοια έργα στην πόλη, οπότε υπάρχει η τεχνογνωσία. Δεν είναι δεδομένο για το ποιος θα χρημοτοδοτήσει την υπογειοποίηση. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια συμμετοχή σε αυτό, ίσως και από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Θα υπάρξουν προγραμματικές συμβάσεις ώστε να γίνουν κάποια έργα έξω το γήπεδο. Ενδεχομένως να συμβάλλει και η Περιφέρεια σε αυτά».

Για την μορφή του γηπέδου:

«Νομίζω τα περιθώρια του γηπέδου δεν θα έχουν τεράστιες διαφορές με το υπάρχον. Το οικόπεδο του γηπέδου δεν θα έχει μεγάλη διαφορά ως σχήμα και ως μέγεθος. Ίσως να υπάρξει μια μικρή μετατόπιση βορειοδυτικά και όσο το δυνατόν πιο απομακρυσμένο από την Μικράς Ασίας, ώστε να υπάρχει μια αναπνοή από τον δρόμο της Μικράς Ασίας με το γήπεδο».

Για τα σχολεία και τις θέσεις πάρκινγκ:

«Δεν πειράζονται. Μόνο, εξωραΐζονται αν το συμφωνήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Θα εξωραϊστούν οι αυλές τους, για να ταιριάζει με την περιοχή. Δεν πρόκειται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης. Προβλέπονται οι 400 περίπου υπόγειες θέσεις στάθμευσης κάτω από το γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει υποχρέωση να της δημιουργήσει μέσα στην παραχώρηση. Δηλαδή στο γήπεδο και στα διπλανά ακίνητα που παραχωρήθηκαν. Αν υπολογιστούν και αυτές που θα δημιουργηθούν στη Λαμπράκη, τότε ξεπερνάμε κατά πολύ τις υποχρεωτικές 600».

Για την αρχιτεκτονική μελέτη:

«Η αρχιτεκτονική μελέτη δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά της ΠΑΕ. Τα πάντα οριστικοποιούνται με το προεδρικό διάταγμα. Από την ώρα που το έχεις, αρχίζουν οι πραγματικές σου υποχρεώσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε εργασίες από το καλοκαίρι του 2020 όμως. Πιο πολύ είναι πιθανό να αρχίσουν οι εργασίες μέσα στο 2021. Δεν ξέρουμε για το πόσο γρήγορα θα φτιαχτεί το γήπεδο πάντως. Τα πάντα είναι θέμα χρηματοδότησης όμως. Δεν πρέπει να έχεις εμπλοκές. Το ειδικό χωρικό δεν ξεπερνάει την αρχαιολογία για παράδειγμα. Στα περισσότερα σημεία που θέλουν να γίνει το γήπεδο έχουν υπάρξει ήδη οι εκσκαφές και υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν θα βρεθεί κάτι σοβαρό, για να αργήσει να συνεχιστεί το έργο».

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Σε καραντίνα η Καρπάτι Λβιβ λόγω κορονοϊού!

Κάθε ματς είναι τελικός

Δεύτερο ντέρμπι για Μιχάι;

Η πίστη του Ντούγκλας (pic)

Λίβερπουλ όπως λέμε ΠΑΟΚ (pics)

Συμφώνησε με Λαουτάρο η Μπαρτσελόνα

Επιμένουν για Μιχόγεβιτς οι Γερμανοί

Γκολάρα Μάτος και… παιχνίδια (video)

Μίχελ: «Μου λείπει ο ΠΑΟΚ και η Τούμπα»

«Έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ ο Βέρνμπλουμ»

Tα νέα γραφεία της Ξάνθης (pics)

Κατά του ρατσισμού και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ (pic)

Οριστικό λουκέτο στη Football League

Επικό τρολάρισμα Λάμπρου σε Πέλκα (pic)

Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ στα play off

Μήνυμα κατά του ρατσισμού από τον Αμπέλ (pic)

Ανυπόμονος ο Μαουρίσιο (pic)

Εκλογές στην ΕΠΟ έως τις 14 Οκτωβρίου

Παίρνει αποφάσεις η Super League

«Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί και τους δύο τίτλους»

Το «Αλάνι» κόντρα στον Πρίγιο (videos)

Θρήνος για Γκατούζο…

Ο ΠΑΟΚ κατά της πειρατείας!

«Δεν περίμενα ότι θα κρατήσει τόσα χρόνια»

Τι ήθελε στην ΕΠΟ ο Κούγιας;

Τακτική ενόψει ντέρμπι!

Συνεχίζει στην Ελβετία ο Φιλίποφ!

Δεν ξεχνούν τον Ολιβέιρα (pics)

Ο ΠΑΟΚ δεν θα μείνει στο Μakedonia Palace!

Μαρτυρούν μόνοι τους!

Τέλος τα γραφεία της ΠΑΕ Ξάνθη από το Σαλέ

Συνέντευξη-σοκ για το Noor One

Αυτή είναι η συμφωνία ΠΑΟΚ-παικτών!

«Μην δώσετε άδεια στον Άρη!»

Με 80 άτομα το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

Μπαίνουν σε mood ντέρμπι

Η στάση Σαββίδη και η επόμενη μέρα

«Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα»

«Στον ΠΑΟΚ έμαθα να μαρκάρω!»

Ο δρόμος για την Ευρώπη!

Οι προτάσεις της ΚΟΕ για τις προπονήσεις

«Στις πιο καυτές έδρες του κόσμου!»

«Λημνιός και … Κριστιάνο Ρονάλντο!»

Νέο δημοσίευμα για ΠΑΟΚ και Αϊτόρ!

Ιταλός ερωτεύτηκε τον ΠΑΟΚ!

To… αυτογκόλ του ΟΣΦΠ με Φαραντούρη

«Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός πάει στα άκρα»

Καταλήγει σε προπονητή ο ΠΑΟΚ!

Ενεργοποιεί βόμβα μεγατόνων η Γουλβς;

Τίμησε τη μνήμη του Φλόιντ ο Σαββίδης (pics)

Σάρωσε η γκολάρα τίτλου του αρχηγού (pic)

Ο κ. Αλέκος Κούγιας και οι… κυβιστήσεις

«Είχα συμπτώματα Covid 19 στο Αταλάντα-Βαλένθια»

Aνεβάζει στροφές ο Ζαμπά (pic)

Έτσι θα δείτε το ντέρμπι από το PAOK TV

Κάθε ματς είναι τελικός

Δεύτερο ντέρμπι για Μιχάι;

Η πίστη του Ντούγκλας (pic)

Επιμένουν για Μιχόγεβιτς οι Γερμανοί

«Ο Αρκούδης είπε δημόσια ότι θα ρίξει τον ΠΑΟΚ»

Γκολάρα Μάτος και… παιχνίδια (video)

Μίχελ: «Μου λείπει ο ΠΑΟΚ και η Τούμπα»

Κατά του ρατσισμού και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ (pic)

Ετοιμάζεται νέα λίγκα μπάσκετ στα Βαλκάνια!

Καταλήγει σε προπονητή ο ΠΑΟΚ!

«Δεν έχω μιλήσει με τον ΠΑΟΚ»

«Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις»

Η στάση Σαββίδη και η επόμενη μέρα

Επιστροφή στο γήπεδο για Κορασίδες-Νεανίδες μπάσκετ

Σε καραντίνα η Καρπάτι Λβιβ λόγω κορονοϊού!

Συμφώνησε με Λαουτάρο η Μπαρτσελόνα

Θρήνος για Γκατούζο…

Φαν Ντάικ: «Είχα γράψει τη διαθήκη μου!»

Tα νέα γραφεία της Ξάνθης (pics)

Τι ήθελε στην ΕΠΟ ο Κούγιας;

Στην έξοδο (και) ο Ιντεγιε

«Στο ντέρμπι με ΠΑΟΚ χωρίς να κοιτάμε τη βαθμολογία»

«Μην δώσετε άδεια στον Άρη!»

Μένει ο Δώνης για τα play off