Οι δικαστικές περιπέτειες του προέδρου της ΕΕΑ!

Βίος και πολιτεία του Νικόλαου Τζουλάκη

Οι καταγγελίες σε βάρος του για δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, η εµπλοκή του στο παραδικαστικό και οι παραλείψεις στο πόθεν έσχες. Η πορεία από τη Σύρο έως την Κρήτη, µέχρι να αναλάβει τα ηνία της Επιτροπής Επαγγελµατικού Αθλητισµού

Το πάρτι εντυπώσεων που προσπάθησαν να στήσουν «ερυθρόλευκοι» κύκλοι, µε τα περί συνιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ µε την ΠΑΕ Ξάνθη, φτάνει στο τέλος του, και όσοι το εµπνεύστηκαν θα αναγκαστούν να ασχοληθούν σύντοµα µε ό,τι τα τελευταία χρόνια τους πληγώνει και δεν είναι άλλο από τα εντός των τεσσάρων γραµµών των γηπέδων αποτελέσµατα.

Αναµένοντας λοιπόν την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελµατικού Αθλητισµού αξίζει να κάνουµε µια αναδροµή στο βιογραφικό του Νικόλαου Τζουλάκη. Ο κ. Τζουλάκης κατά το παρελθόν διετέλεσε επί τριετία και πρόεδρος της ∆ευτεροβάθµιας Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης στην ΕΠΟ. Ανάµεσα στις θητείες του σε Κρήτη και Σύρο, αλλά και τις δεκάδες υποθέσεις που είχε κληθεί να χειριστεί, ο επίτιµος αντεισαγγελέας Εφετών υπήρξε αρκετές φορές αρνητικός πρωταγωνιστής δικαστικών εξελίξεων.

Και παρότι βρέθηκε αντιµέτωπος µε βαριές καταγγελίες, ο κ. Τζουλάκης τελικά απαλλάχθηκε. Ήταν Ιανουάριος του 2006 όταν ο τότε εισαγγελέας Εφετών Κρήτης, Νικόλαος Τζουλάκης, κατέθετε επί πέντε ώρες ενώπιον του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, καθώς φερόταν ως ύποπτος µεταξύ άλλων για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος. Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας που άφησε εποχή για το ρεκόρ παραµονής του στα Χανιά, αγγίζοντας την 20ετία στην ίδια πόλη, φέρεται να είχε παραλειφθεί εκείνο το διάστηµα από τις προαγωγές µετά τις καταγγελίες για έκνοµη συµπεριφορά.

Επειτα από σαρωτικό έλεγχο των πόθεν έσχες των δικαστών και εισαγγελέων αποκαλύφθηκαν σοβαρά ευρήµατα, καθώς περισσότεροι από 200 φέρονταν να είχαν είτε αποκρύψει σηµαντικά περιουσιακά στοιχεία, είτε παραλείψει να υποβάλουν δηλώσεις από αµέλεια.

Μάλιστα, ο κ. Τζουλάκης είχε τεθεί και σε προσωρινή αργία για την υπόθεση του πόθεν έσχες του, ενώ είχε κατηγορηθεί για διαφορά ποσού 25 εκατοµµυρίων δραχµών στη δήλωση, την οποία ο ίδιος απέδωσε σε οικονοµικά στοιχεία της συζύγου του που δεν γνώριζε εκείνος, καθώς αυτά αποκτήθηκαν από εκείνη σε περίοδο που οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές και δεν διέµεναν µαζί.

Τέσσερα χρόνια µετά τις πρώτες καταγγελίες, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την παραµονή του κ. Τζουλάκη στο εισαγγελικό σώµα, απορρίπτοντας µε συντριπτική πλειοψηφία το αίτηµα για απόλυσή του, λόγω της εµπλοκής του ονόµατός του σε υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώµατος. Οι παροικούντες το Θέµιδος Μέλαθρον αναφέρουν ότι εκείνη την εποχή γνωστός αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για «άδικη στοχοποίηση δικαστών» και για «διώξεις µε επισφαλή και διογκωµένα στοιχεία».

Οι υποθέσεις που είχαν ανακύψει σε βάρος του κ. Τζουλάκη αφορούσαν σε δύο καταγγελλόµενες παρεµβάσεις σε δικαστές και υγειονοµικούς υπαλλήλους για να διευκολύνουν γνωστούς του, αλλά και την άσκηση επιρροής σε δύο δικαστές για αντίστοιχες υποθέσεις. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι απλώς ζήτησε να επισπευσθεί η έκδοση σχετικών αποφάσεων, καθώς υπήρχαν παράπονα για καθυστερήσεις. «Τα περί παρεµβάσεων είναι υπερβολές που σχετίζονται µε τη στοχοποίησή µου» φέρεται να έλεγε ο ίδιος. Μία από τις υποθέσεις πάντως για την οποία κατηγορήθηκε ότι παρενέβη αφορούσε στη διευκόλυνση κατηγορούµενου οδηγού σε θανατηφόρο τροχαίο, ο οποίος εργαζόταν σε επιχείρηση φίλου του, ισχυρισµό που επίσης αρνήθηκε κατηγορηµατικά.

Η πάγια τακτική όταν χάνεται έδαφος
Η αλλαγή δεδοµένων στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία, οι ξένοι διαιτητές και από φέτος το VAR δεν αρέσουν καθόλου σε εκείνους που είχαν στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο του πρωταθλητή στις εποχές των «παχιών αγελάδων», τότε που η κατάκτηση του τίτλου συνοδευόταν (χωρίς προκριµατικά) από τα δεκάδες εκατοµµύρια ευρώ της συµµετοχής στο Champions League.

Η επιστροφή σε εποχές που εκείνοι είχαν καταφέρει να βγάλουν από τη µνήµη όλων, αυτές της διεκδίκησης του τίτλου (που σηµαίνει και πιθανή απώλειά του), τους έκανε να προσπαθούν µε κάθε τρόπο και κόστος να πλήξουν τον µεγάλο τους αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ, στην εποχή Σαββίδη, έχει αλλάξει στάτους, καθώς σταδιακά έγινε αρχικά διεκδικητής και τελικά πρωταθλητής.

Ο «∆ικέφαλος του Βορρά», που δεν µπορεί να ξεχάσει όσα συνέβησαν προ διετίας εξωαγωνιστικά, λάµβανε συνεχώς µηνύµατα πως όσοι είχαν ξεβολευτεί θα προσπαθούσαν να µεταφέρουν εκ νέου το «παιχνίδι» σε αυτό το γήπεδο. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην προσπάθεια να αναζητηθούν δράκοι στο παραµύθι της πολυϊδιοκτησίας, το οποίο προσπάθησε να στήσει ο Ολυµπιακός µε τις καταγγελίες στην Επιτροπή Επαγγελµατικού Αθλητισµού. Από την πρώτη στιγµή, ο χειρισµός της υπόθεσης από την κάθε πλευρά ήταν ξεκάθαρος.

Από τη µια ο Ολυµπιακός, έχοντας πίσω του µια σειρά Μέσων, προσπάθησε να βάλει σε λειτουργία έναν µηχανισµό δηµιουργίας εντυπώσεων, στις οποίες θα έπρεπε να δώσει ουσία για να σταθούν ενώπιον των οργάνων που θα τις εξέταζαν. Στην προσπάθεια δηµιουργίας εντυπώσεων ενέπλεξαν ένα ξενοδοχείο στο οποίο ανήκουν εγκαταστάσεις που κάποια στιγµή νοίκιαζε η Ξάνθη για τις ακαδηµίες της. Παρουσίασαν µεταγραφές που έγιναν µε νόµιµο τρόπο, καθώς όλες δηλώθηκαν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία, ελέγχθηκαν, εγκρίθηκαν και η ποδοσφαιρική ζωή του καθενός συνεχίστηκε. Οσο όµως ο «ερυθρόλευκος» µηχανισµός νιώθει πως δεν µπορεί να επαναφέρει τη σιγουριά κατάκτησης τίτλων µε την οποία είχε µάθει να ζει τα προηγούµενα χρόνια, η προσπάθεια ανακάλυψης παρατυπιών δεν εκπλήσσει κανέναν.

Οι «ασπρόµαυροι» περίµεναν καρτερικά µέχρι την εξέταση της υπόθεσης στην ΕΕΑ προκειµένου να ξεκαθαρίσουν όλα τα µυθεύµατα που στήθηκαν. Εγινε προσπάθεια να στηθεί θέµα ακόµα και για τη µετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία είναι ξεκάθαρη εδώ και χρόνια, µέσω της ίδιας της Επιτροπής Επαγγελµατικού Αθλητισµού.

πηγή:ethnos.gr

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Η βαθμολογία της Super League

Η συμφωνία με Μπαρτσελόνα για Βαγκέ

Πέρασε από το Αγρίνιο η ΑΕΚ

Η Μπεσίκτας, ο ΠΑΟΚ και ο Βαγκέ

«Κάθε παιχνίδι και καλύτεροι»

Όσα (δεν) ξέρετε για τον Βαγκέ

Το… CV του Βαγκέ (videos)

Όταν ο Βαγκέ έγραψε ιστορία στη Μπαρτσελόνα

Παίρνει Βαγκέ από Μπαρτσελόνα ο ΠΑΟΚ!

«Σε βάθος τριετίας, να φτάσουμε στην κορυφή!»

Θυμήθηκε τον ΠΑΟΚ ο Χατσερίδης

Η μεγάλη επιστροφή του Μπέιλ

Μέξας: «Έχουμε ακόμα δρόμο»

«Πλησιάζει στον ΠΑΟΚ ο Τσόλακ»

Ξεκίνησε… με το δεξί ο ΠΑΟΚ!

Έπεσε… μαχόμενος στην Πάτρα

Live Stream: ΠΑΟΚ – Αερωπός Έδεσσας

Κούτσιας ο τρίτος νεότερος!

Ακόμη τρία ταλέντα στον ΠΑΟΚ

Σηκώνουν το βάρος Ζίβκοβιτς-Τζόλης

Επέστρεψε ο κόσμος στα γήπεδα της Bundesliga

To «ευχαριστώ» του ΠΑΟΚ στον Άκπομ (video)

Γιαννούλης ο… δημιουργός

Ανακοίνωσε Σάκχοφ η ΑΕΚ

Έτοιμος για ακόμα ένα «τεστ» (pics)

Προχωρά για το μπακ ο ΠΑΟΚ!

«Πρώτη μου επιλογή ο Άκπομ»

Σκληρές διαπραγματεύσεις για Τσόλακ!

Νέα τεστ και… Κράσνονταρ!

Επικό τρολάρισμα ΠΑΟΚ σε Γκαρσία (pics)

Μίλησε για ΠΑΟΚ ο Μουρίνιο!

«Κλείνει στον ΠΑΟΚ ο Τσόλακ»

Το αντίο του Άκπομ στον ΠΑΟΚ! (pic-video)

Βρομούσε μέχρι το… Κράσνονταρ

Παίρνει Βαγκέ από Μπαρτσελόνα ο ΠΑΟΚ!

Αυτός είναι ο Τσόλακ (video)

Σκληρές διαπραγματεύσεις για Τσόλακ!

Ρέμπε: «Τώρα δεν πωλείται ο Γιαννούλης!»

Σκόραρε στην προπόνηση ο Φερέιρα (video)

Προχωρά για το μπακ ο ΠΑΟΚ!

Champions League: Τα ζευγάρια των Play Off

Επανήλθε για Τσόλακ ο ΠΑΟΚ

Δήλωσε λίστα για Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ

Ξεκίνησαν οι επαφές με Γιαννούλη!

«Το αγκάθι για Γιαννούλη»

Σάλος με τον Στοχ στη Σλοβακία!

Οι εξηγήσεις του Φερέιρα (video)

«Φαβορί για Γκράμπαρα ο ΠΑΟΚ»

Ο… άλλος Βαρέλα

Ο ΠΑΟΚ… βαφτίζει τον Τζόλη

Μήνυμα με νόημα από Σαββίδη (pic)

Και πάλι εκτός αποστολής Ζαμπά-Μάτος

Στα «κιτρινόμαυρα» ο Σάκχοφ

Υποδέχθηκαν την Κόλος με σημαία ΠΑΟΚ!

«Επεκτείνεται ο δανεισμός του Μίσιτς»

Η απόδοση των παικτών

O Ζίβκοβιτς για το συμβόλαιό του

Μήνυμα Σαββίδη σε Τζόλη! (pic)

Η πρώτη του Βρακά μετά την επιστροφή

Η συμφωνία με Μπαρτσελόνα για Βαγκέ

Η Μπεσίκτας, ο ΠΑΟΚ και ο Βαγκέ

Όσα (δεν) ξέρετε για τον Βαγκέ

Το… CV του Βαγκέ (videos)

Όταν ο Βαγκέ έγραψε ιστορία στη Μπαρτσελόνα

Παίρνει Βαγκέ από Μπαρτσελόνα ο ΠΑΟΚ!

Θυμήθηκε τον ΠΑΟΚ ο Χατσερίδης

Μέξας: «Έχουμε ακόμα δρόμο»

Έπεσε… μαχόμενος στην Πάτρα

Έτοιμος για ακόμα ένα «τεστ» (pics)

Μετακόμισε… Πάτρα ο ΠΑΟΚ (pics)

Η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ on camera

Χαμόγελα Μέξα για την άμυνα

Ανατροπή και νίκη για τον ΠΑΟΚ

Η μεγάλη επιστροφή του Μπέιλ

Επέστρεψε ο κόσμος στα γήπεδα της Bundesliga

H Premier League ζητά επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα!

Μπάγερν από άλλο πλανήτη

Πέρασε από το Αγρίνιο η ΑΕΚ

Ανακοίνωσε Σάκχοφ η ΑΕΚ

«Χάνει ΠΑΟΚ ο Αρί»

Στα «κιτρινόμαυρα» ο Σάκχοφ

Ολυμπιακός: Θύμα ληστείας ο Καφού! (video)

«Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Κίμκι»