Εκδίκαση στη Super League (live)

Ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια για τον ΠΑΟΚ

Στις 9:30 είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League, η υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης μετά την εισήγηση σκάνδαλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιακού.

Το INPAOK θα σας μεταφέρει live όλα όσα γίνονται στα γραφεία της Λίγκας.

Πρόεδρος θα είναι η Πρωτοδίκης Μαρία Τσαγκιά.

Η είδηση της τελευταίας στιγμής είναι ότι στο νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ βρίσκεται και ο Τάκης Μπαλτάκος!

Υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα γραφεία της Super League με περιπολικά.

9:07: Ήδη στα γραφεία της Λίγκας βρίσκονται από νωρίς οι δικηγόροι των ομάδων.

9:10: Παρούσα είναι και η κυρία Τσαγκαράκη, δικηγόρος του Πανιωνίου, που έχει καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την Ξάνθη!

9:11: Έφτασε και ο Αλέξης Κούγιας.

9:16: Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπείται νομικά από τους Αχιλλέα Μαυρομμάτη, Τάκη Μπαλτάκο και Λάμπρο Μπίρδα.

9:17: Για Ξάνθη δικηγόροι είναι η κα Σορίνα Παπαδοπούλου, ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ο κ. Χάρης Δασκαλάκης, ο κ. Χρήστος Δετσαρίδης και ο κ. Γιώργος Στράτος.

9:19: Για τον Ολυμπιακό, νομικοί εκπρόσωποι είναι οι Λίνα Σουλούκου, Δημήτρης Καρπετόπουλος και Βαρβάρα Γιαννακού.

9:29: Στους νομικούς του Ολυμπιακού προστέθηκε μόλις και ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου.

9:30: Οι δικηγόροι έχουν πάρει τις θέσεις τους και αναμένεται η Πρωτοδίκης κα. Μαρία Τσαγκιά για να ξεκινήσουν οι εκδικάσεις.

9:31: Στην αίθουσα βρίσκονται 14 δικηγόροι! Για τις ανάγκες της εκδίκασης, η υπόθεση εκδικάζεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, στον χώρο του ΔΣ.

9:37: Μόλις μπήκε στην αίθουσα η πρόεδρος. Η Μαρία Τσαγκιά θα αναλάβει την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας και την ένσταση της Ξάνθης. Αλλά ο Χριστόφορος Μάρκου που θα αναλάβει την υπόθεση της Ξάνθης, των μετοχών δηλαδή.

9:38: Η Λάρισα έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση, εκτός από τον Ολυμπιακό.

9:41: Μόλις κατατέθηκε αίτημα αναβολής από την Ξάνθη. «Δεν έχουμε λάβει πλήρης γνώση του φακέλου, η Επιτροπή αρνείται να δώσει στοιχεία του φακέλου. Επειδή οι δύο υποθέσεις συνδέονται, άμεσα, πέραν αυτού, έχουμε ήδη καταθέσει στο διοικητικό εφετείο προσφυγή», υποστηρίζει η ακριτική ομάδα.

9:45: «Έχετε έγγραφο που υποστηρίζει το αίτημα σας προς την Επιτροπή;» ρωτάει ο πρόεδρος. «Μας λένε, ναι θα το δούμε και ναι θα το δούμε…», απαντάνε οι νομικοί της Ξάνθης. Και συνεχίζουν: «Είναι κομβικής σημασίας η πρόσβαση στον φάκελο, για εμάς. Αναφερόμαστε στο ζήτημα της πρόσβασης στον φάκελο, αν έχετε εσείς τον φάκελο, μπορούμε να καταθέσουμε σας εσάς το αίτημα. Επικαλούνται προσωπικά δεδομένα και δεν μας το δίνουν. Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για προσωρινή διαταγή. Τίθεται ζήτημα αφού μπορεί να παύσει η εκτέλεση της απόφασης μέσω της προσωρινής διαταγής. Έχουμε 18 λόγους, προσβάλουμε και την ουσία της απόφασης. Μας δίνουν πενθήμερο προθεσμία για την προσωρινή διαταγή. Η αίτηση ακύρωσης θα προσδιοριστεί αργότερα, μετά από 5-8 μήνες, δεν ξέρουμε. Θέλουμε να αναμένει το δικαστήριο σας την απόφαση για προσωρινή αναστολή ή για προσωρινή διαταγή».

9:52: Η Ξάνθη λέει ότι δεν έχει τα στοιχεία του φακέλου, ότι έχει προσφύγει στο διοικητικό Εφετείο και θέλει αναβολή, ενώ ο Πανιώνιος διαφωνεί με το αίτημα αναβολής.

9:57: Κούγιας: «Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι δεν είχε εκδοθεί δεσμευτική απόφαση από δικηγόρους του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Οι της Ξάνθης είχαν κάθε δυνατότητα να προσφύγουν στο Εφετείο αλλά περιορίστηκαν όλο αυτό το διάστημα να λένε ότι πρόκειται για μια εισήγηση. Στο παρά ένα όμως, κατέθεσαν προσφυγή. Οι προσφυγές στο διοικητικό εφετείο αργούν πάρα πολύ, το 2025 θα εκδικαστούν!

Σε 15 μέρες τελειώνει το πρωτάθλημα, έχουμε μόνο δύο παιχνίδια. Επίσης, θα έχουμε πλέι οφς και πλέι άουτ. Ο Πανιώνιος δεν έχει καμία ελπίδα για τις θέσεις 1-6. Εμείς όμως, έχουμε την Ξάνθη δύο βαθμούς πάνω μας και εφόσον υποβιβαστεί έχουμε έννομο συμφέρον.

Αν αναβληθεί η εκδίκαση, θα πρέπει να ανασταλεί η συνέχεια του πρωταθλήματος!

Αν πέσει η Ξάνθη, σε 2 αγωνιστικές θα ξέρουμε ποια είναι η θέση μας. Ζητάμε πρόσθετη παρέμβαση και για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

10:02: «Έρχεται μια προσφυγή με μία απόφαση που θα βγει έπειτα από πέντε χρόνια… Η ανάκληση του πιστοποιητικού είναι διοικητική διαδικασία» συνεχίζει ο Κούγιας.

«Εκλαμβάνω το θέμα ως αίτημα αναστολής της δίκης μέχρι να τελειώσουν τα διοικητικά. Υπάρχει το θέμα της καθυστέρησης, είπατε το 2025. Αν ανακληθεί το πόρισμα κι εμείς έχουμε επιβάλλει ποινές, τότε τι θα κάνουμε; Θα δώσουμε πίσω τους βαθμούς», του απαντάει ο αθλητικός δικαστής.

«Ζητούμε να απορριφθεί το αίτημα αναβολής» συνεχίζει ο Αλ. Κούγιας. «Κύριε Μπαλτάκο, εσείς τι πρεμούρα έχετε; Λοβοτομή έχετε κάνει εδώ;» λέει ο Αλέξης Κούγιας στον Τάκη Μπαλτάκο.

10:04: «Αν το βάλουμε το πόρισμα στο συρτάρι, δεν εκκινήσει η διαδικασία και δεν επιβάλλετε τις ποινές, αν δεν το κάνετε, η Ξάνθη μπορεί να συνεχίσει στο πρωτάθλημα;»ρωτάει ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου.

«Είναι σαφές ότι είναι θέμα πειθαρχικής ποινής», απαντάει ο πρόεδρος

Ανεβαίνουν προς στιγμής οι τόνοι στην αίθουσα.

«Σήμερα μάθαμε ότι χωρίστηκαν οι υποθέσεις», αναφέρουν οι νομικοί της Ξάνθης.

10:07: «Δεν θεωρείται εκτελεστή διοικητική πράξη το πόρισμα και δεν προσβάλλεται στο διοικητικό Εφετείο. Με τη μη επικύρωση της βαθμολογίας, δεν μπορούμε να περάσει στα πλέι οφς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα στον αέρα με όλες τις οικονομικές συνέπειες. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, άρθρο 20, παράγραφος 3 δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία», ισχυρίζεται ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου του Ολυμπιακού.

10:17: «Παύση πληρωμών από τη Nova, δεν έχουμε πρωτάθλημα, δεν έχουμε πληρωμές…», συμπληρώνει ο Αλέξης Κούγιας.

«Αν συνεχίζει και παίζει η Ξάνθη και στη συνέχεια υποβιβαστεί, τους βαθμούς που τους πήρε, δεν μπορούν να τους πάρουν πίσω οι άλλες ομάδες», σημειώνει ο Δημήτρης Καρπετόπουλος, επίσης, νομικός του Ολυμπιακού.

10:18: «Ας πάει η Ξάνθη εκεί που πρέπει να διεκδικήσει το δίκιο της. Η ζημιά της Ξάνθης είναι πολύ μικρότερη από τις ζημιές που θα πάθουν οι υπόλοιπες ομάδες» προσθέτει ο Δημήτρης Καρπετόπουλος, του Ολυμπιακού.

10:21: Έφτασε στην αίθουσα και ο Κώστας Καραπαπάς

10:23: «Επιλέγουν στοχευμένα να καταθέσουν το αίτημα προσωρινής διαταγής τελευταία στιγμή. Η Ξάνθη γνωρίζει ότι τα συγκεκριμένα μέρη της ΕΕΑ δεν προσβάλλονται. Θέλει να διασαλεύσει τη διαδικασία, μήπως με τις πιέσεις καταφέρει κάτι. Θα μπορούσαν να πάνε στον πρόεδρο υπηρεσίας και να είχαν πάρει διάταξη που θα αναφέρει ότι θα αναστέλλεται η διαδικασία ενώπιον του οργάνου σας. Γνωρίζει η Ξάνθη ότι αν πήγαινε το αίτημα της θα απορρίπτονταν», λέει ο Χατζησαββάογλου, νομικός του Ολυμπιακού.

10:27: Τσιρώνας, νομικός Ολυμπιακού: «Η απόφαση της Επιτροπής είναι εκτελεστή, δεν μπορεί να δοθεί αναβολή. Μιλάμε για 3-4 χρόνια για εκδίκαση της υποθέσεως».

10:31: «Στην ΕΕΑ έλεγαν ότι είπαν τηλεφωνικά για την αλλαγή στις μετοχές, και τώρα λένε ότι δεν έχουν στοιχεία. Και τελευταία στιγμή πήγαν στο διοικητικό Εφετείο. Το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν αναβολή που τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες λόγω Euro. Έστω και μια αγωνιστική να αναβληθεί δεν υπάρχουν ημερομηνίες», προσθέτει σε έντονο ύφος η Λίνα Σουλούκου.

10:36: «Προσβάλουμε την διαπίστωση ότι έχουμε κάνει παράβαση. Δεν μπαίνουμε στην ουσία. Ζητήσαμε αναβολή μέχρι να αποφανθεί το διοικητικό εφετείο. Αν αποφασίσει ότι έχουμε πρόδηλη παρανομία γιατί έχουμε μη νόμιμη σύνθεση. Αν πει το δικαστήριο ότι αναστέλλω επειδή έχουμε μη νόμιμη σύνθεση, αυτόματα η απόφαση είναι μη νόμιμη και δεν μπορεί να εκδικαστεί. Η απόφαση για αναστολή της απόφασης δεν θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα, αν χορηγηθεί η αναστολή θα έχετε μια απόφαση την οποία όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε, θα έχουμε μια δικαστική απόφαση», λένε οι νομικοί της Ξάνθης.

10:38: «Τι θα γίνει το πρωτάθλημα;» ρωτάει ο πρόεδρος

«Μπορεί το πρωτάθλημα να αντιστρέψει τις συνταγματικές διατάξεις;», απαντάνε οι νομικοί της Ξάνθης.

«Έχετε απάντηση για το πρωτάθλημα αν χορηγηθεί αναστολή. Νομικά σας ρωτώ;» ρωτάει ο πρόεδρος.

10:42: «Εγκαλούμαστε για παρέλκυση επειδή προλάβαμε να κάνουμε προσφυγή την Παρασκευή; Εκανε η απόφαση 15 ημέρες για να διατυπωθεί. Δεν προλάβαμε, θα μπορούσε η κλήση σας να ήταν για την ερχόμενη Τετάρτη…», αναφέρει η νομικός της Ξάνθης.

«Η απόφαση είπαν ότι είναι 2 κούτες, ούτε σε μένα τα στείλανε», τονίζει ο πρόεδρος κ. Μάρκου.

10:43: «Ζητήσαμε τον φάκελο και δεν μας τον δίνουν επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα», τονίζουν οι νομικοί της Ξάνθης.

10:44: Γίνεται ανάγνωση των ονομάτων των δικηγόρων για το θέμα της πολυιδιοκτησίας.

10:46: Ο κ. Μπίρδας, δικηγόρος του ΠΑΟΚ, ζητάει να προαποφασιστεί αν είναι νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού και της Λάρισας. «Είναι μη νόμιμες και απαράδεκτες οι παρεμβάσεις τους».

Και συνεχίζει: «Το 2017 άλλαξε ο κανονισμός και λέει μόνο όταν υπάρχει άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον, γι’ αυτό είναι απαράδεκτη. Και στις δύο περιπτώσεις είναι εκτός πλαισίου. Δεν υπάρχει πρόσθετη παρέμβαση στην πειθαρχική διαδικασία, είναι μη νόμιμη όσον αφορά το θέμα της τιμωρίας. Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία να είναι παρών. Έκανα αυτοψία μια εβδομάδα στην ΕΕΑ, εγώ και ο γιος μου. Παραδόθηκε 10/2 μόνο το αντίγραφο της απόφασης, 12/2 λείπει ο πρόεδρος πρέπει να πάρουμε άδεια, 13/2 τους είπα ότι θα πάω στον εισαγγελέα. Στις 14/2 τους είπα ότι δεν μπορώ να δικάσω και μου είπαν να μου δώσουν τέσσερα υπομνήματα, και επιφυλάχθηκαν να δώσουν τα υπόλοιπα σήμερα…».

«Έχουμε υποβάλει και μεις αίτηση στο διοικητικό εφετείο, σε μια εβδομάδα θα έχουμε την απόφαση», λέει ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης, δικηγόρος του ΠΑΟΚ.

«Πήρα την υπόθεση την Παρασκευή, ζητάω μικρή αναβολή για να ενημερωθώ» αναφέρει ο Τάκης Μπαλτάκος.

«Έχεις κάνει δηλώσεις για την υπόθεση εδώ και μια εβδομάδα», παρεμβαίνει ο Αλέξης Κούγιας.

11:00: Μπαλτάκος: “Θα ήθελα στο πρόσωπο μου, πέραν των ισχυρισμών του ΠΑΟΚ ότι δεν έχει πάρει τα έγγραφα, θα μας δοθούν σήμερα τα έγγραφα μετά από εισαγγελική παρέμβαση”

«Υπάρχει το ζήτημα της προσωρινής διαταγής, θέλω να πιστεύω ότι θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Επίσης, θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσει η διαδικασία τον αγώνα της Τούμπας. Ζητάω μια αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα», ισχυρίζεται ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Ξάνθη: «Πρέπει να αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της απόφασης για προσωρινή διαταγή».

«Επαναλαμβάνουμε το αίτημα αναβολής. Η RFA δεν είχε κληθεί στην ΕΕΑ. Το υπόμνημα της RFA είναι κρισιμο. Το σκεπτικό που δημοσιεύτηκε στις 27/1, εμάς μας δόθηκε στις 10/2 και αναφέρονται σε ένα σκεπτικό που εκδόθηκε στις 3/2 πάνω στο οποίο βασίζονται για να βγάλουν συμπεράσματα. Εχουμε απόφαση με υπογραφή 27/1, αναφέρεται σε μεταγενέστερο γεγονός και δεν αναφέρεται στην τροπολογία που τους έχει αφαιρέσει σημαντικό μέρος της απόφασης. Είναι σημαντικός λόγος για ακύρωση της απόφασης», αναφέρει το νομικό τιμ της Ξάνθης.

11.20: Κούγιας: “Αν δεν πάρετε απόφαση, το πρωτάθλημα θα διακοπεί στις 1/3 αφού θα υπάρχει εκκρεμοδικία και δεν θα μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία, ούτε να αρχίσουν τα πλέι οφς”.

11.25: Διακοπή για μισή ώρα για να αποφασιστούν τα αιτήματα αναβολής.

12.15 Η σύσκεψη των Πρωτοδικών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

12.45 Αποφασίστηκε αναβολή: ΟΡΙΣΤΙΚΑ την Δευτέρα (24/2, 12:00) η εκδίκαση για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης. Αντιθέτως το θέμα της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ Ξάνθης θα εκδικαστεί την Παρασκευή (21/2).

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

«Ο ΠΑΟΚ πρεσβεύει αρχές και ιδέες… σπάνιες»

Όταν ο ΟΣΦΠ προσκυνούσε ξανά στην Τούμπα

Φερέιρα, γιατί αυτοί… ξέρουν

«Προνόμιο η συνεργασία με τον Φερέιρα»

Η Βάσια Γκάτζιου ξεχώρισε

Ανακοίνωση ΠΣΑΠ εκτός λογικής!

Το… μίτινγκ των παικτών του ΠΑΟΚ (pic)

Αυτοί που κρατούν το μεταγραφικό…τιμόνι

«Η ίδια ιστορία…» (pic)

Η Ζενίτ έστειλε βραβείο με… drone (video)

«Ο Βιεϊρίνια σημαίνει πολλά για τον ΠΑΟΚ»

Θυμήθηκε τον Πέινερς ο ΠΑΟΚ

Το challenge του Βιεϊρίνια (pic)

Τα… μάσησε για ΠΑΟΚ ο Μιχόγεβιτς

FORZA με συνέντευξη που θα συζητηθεί!

«Διαφορετική μέρα, ίδια ιστορία» (pic)

Ο Σαββίδης τίμησε τα ΠΑΟΚτσάκια (pic)

Ιστορική μέρα για τον ΠΑΟΚ!

ΚΑΕ: «Η φωτιά δεν μπορεί να αγγίξει την ψυχή»

«Δεν με θέλει ο ΠΑΟΚ»

«Να διακοπούν άμεσα όλα τα πρωταθλήματα»

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά τα αετόπουλα (pic)

Το Wimbledon… προνόησε

ΑΣ ΠΑΟΚ: «Αθάνατοι» (pic)

ΟΑΚΑ λόγω… κορονοϊού

Η ψυχολογία του Σχορτσιανίτη (video)

Του βγήκε… ξινή η «Αγιά Σοφιά»!

Μπλέκουν ΠΑΟΚ με Ιωαννίδη

Ήρθε η ώρα για τον… πιο νέο ΠΑΟΚ!

Οι δανεικοί που ξεχώρισαν

Με φανέλα ΟΣΦΠ ο Ρόουζ του Άρη! (pic)

Έμεινε μόνος ο Ολυμπιακός

«Έσφιξαν» στον Άρη με τον κόρονοϊο

«Αν ήμουν Βιεϊρίνια θα σταματούσα!»

H δεύτερη ευκαιρία του Φερέιρα

«Ζήλεψα και χάρηκα το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ»

Αναβάλλονται επ’αόριστον οι ημιτελικοί κυπέλλου!

«Να παίξω στον ΠΑΟΚ!»

Έχει… συμπαραστάτη ο Στοχ (pic)

Πτώση λόγω… κορονοϊού!

ΠΑΟΚ και… Champions League!

«Θέλει χάρτινο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός!»

Και ο Πύργος του Άιφελ ΠΑΟΚ είναι (pic)

Η έκπληξη του Γκαρσία με… Γοδίν! (pic)

«Νέα Τούμπα εδώ και τώρα!»

Κοκώνης: «Σταματάω το χάντμπολ!»

Ο κορονοϊός… έφαγε τη μεταγραφή Μιχόγεβιτς

Αυτό που… λείπει στον Ροντρίγκο (pic)

Οι αποκαλύψεις του Γκαρσία

Ο Πασχαλάκης αναπολεί… (pic)

Ζητάει χάρες για το ban ο Άρης

«Όλα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ»

«Αυτοί οι τρεις ξεχωρίζουν στον ΠΑΟΚ»

«Θαυμάζω τους Έλληνες»

«Ο Σαββίδης με υποστήριξε θερμά»

Όταν ο ΟΣΦΠ προσκυνούσε ξανά στην Τούμπα

Φερέιρα, γιατί αυτοί… ξέρουν

«Προνόμιο η συνεργασία με τον Φερέιρα»

Το… μίτινγκ των παικτών του ΠΑΟΚ (pic)

«Η ίδια ιστορία…» (pic)

«Ο Βιεϊρίνια σημαίνει πολλά για τον ΠΑΟΚ»

Το challenge του Βιεϊρίνια (pic)

Θυμήθηκε τον Πέινερς ο ΠΑΟΚ

ΚΑΕ: «Η φωτιά δεν μπορεί να αγγίξει την ψυχή»

Η ψυχολογία του Σχορτσιανίτη (video)

Το σήμερα σώθηκε, το αύριο;

ΠΑΟΚ με άρωμα NBA

Μετατέθηκε για το 2022 το Eurobasket

Ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε τις τριποντάρες του Γκος

Η Ζενίτ έστειλε βραβείο με… drone (video)

Ανησυχεί για την ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών η FIFPro

Το Wimbledon… προνόησε

Σέντρα στις 9 Μαΐου!

ΟΑΚΑ λόγω… κορονοϊού

Ζητάει χάρες για το ban ο Άρης

Έμεινε μόνος ο Ολυμπιακός

Με φανέλα ΟΣΦΠ ο Ρόουζ του Άρη! (pic)

«Έσφιξαν» στον Άρη με τον κόρονοϊο

«Ας παίξουν UEFA και FIFA»