Ξύπνησε από το κώμα ο Νούρι! (video)

Μετά από 33 μήνες άρχισε να επικοινωνεί με τον κόσμο

Τον Ιούλιο του 2017, κατά τη διάρκεια ενός φιλικού προετοιμασίας του Άγιαξ στην Αυστρία κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης, ο 20χρονος τότε Αμπντελάκ Νούρι, που ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα του «Αίαντα», έπεσε αναίσθητος στο έδαφος και δεν ξανασηκώθηκε.

Η διάγνωση, όπως ενημέρωσε εκείνη την περίοδο ο Άγιαξ πέντε μέρες αργότερα, ήταν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, άρα το στοίχημα δεν ήταν το αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, αλλά το αν θα ζήσει.

Ωστόσο, χθες (26/3) προέκυψαν ευχάριστα νέα, που σπάνε και τη «μαυρίλα» των ημερών λόγω του κορωνοϊού. Μετά από 33 μήνες άρχισε να επικοινωνεί με τον κόσμο!

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική εκπομπή της Ολλανδίας, μέλη της οικογένειάς του, επιβεβαίωσαν ότι ο μαροκινής καταγωγής μέσος, αλλά διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας, έχει ξυπνήσει από το κώμα, ανταποκρίνεται στους γύρω του και είναι σε αναπηρικό κοριτσάκι, δίνοντας μια ακτίδα αισιοδοξίας για περαιτέρω βελτίωση της κατάστασής του.

«Ο Άπι είναι στο αναπηρικό του καροτσάκι. Ανταποκρίνεται. Είναι εκεί, είναι μέλος της οικογένειας. Οι συζητήσεις είναι πάντα όπως ήταν, συνήθως για ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι είναι εκεί. Μερικές φορές φαίνεται απλανής, ανάλογα με την κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί για παράδειγμα αν τον ρωτήσεις κάτι για εκείνον. Αλλά είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Ζει στο δικό του σπίτι, που του αγοράσαμε μετά τις 8 Ιουλίου του 2017. Είναι πάντα απόσταση περπατήματος από την οικογένειά του. Ήταν τόσο δύσκολο στην περίοδο νοσηλείας. Ένα μέλος της οικογένειας είχε “βάρδια” 24 ώρες και μετά ερχόταν κάποιος να τον αλλάξει. Ποτέ δεν έμεινε μόνος. Η μητέρα του τον υποστήριζε πάντα. Τώρα υπάρχουν συνήθως τέσσερα ή πέντε μέλη της οικογένειας, συν την ιατρική φροντίδα», σημειώθηκε.

Στην εκπομπή διάρκειας 45 λεπτών παρόντες ήταν οι πρώην συμπαίκτες του Νούρι, Φρένκι ντε Γιονγκ, Στίβεν Μπέργκβαϊν και Φαν ντε Μπέικ, που θυμήθηκαν κάποιες στιγμές που πέρασαν με τον 22χρονο.

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία του Ντε Γιονγκ που παραδέχθηκε ότι ο Νούρι του έγνεψε να πάει στην Μπαρτσελόνα. «Ήρθε η μητέρα του Άπι και τον ρώτησε σε ποια ομάδα να πάω μετά τον Άγιαξ. Ονομάτισε τις ομάδες και μόλις είπε Μπαρτσελόνα, ο Άπι έγνεψε. Ήταν μια πολύ ωραία στιγμή για μένα και για την οικογένειά του».

Παρ’ όλα αυτά, η οικογένεια του Νούρι δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονά της για τον Άγιαξ. «Ο Άγιαξ δεν προσέφερε τη στήριξη που χρειαζόμασταν», είπε ο δικηγόρος, Καλίντ Κασέμ. «Δεν έχουμε πάρει κάποια αποζημίωση έπειτα από όλα αυτά. Το τονίζω δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι μια σημαντική εκκρεμότητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ένα τέλος σε αυτή την άσχημη περίοδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, «Αμπντελάκ Νούρι, ένα ανεκπλήρωτο όνειρο».

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Back to Back με… μαγικό για τον Κωνσταντέλια! (video)

Γνώριμος και elite στο Ελλάδα-Καζακστάν

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Η ευχή του Πογέτ για ΠΑΟΚ

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!