Θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα;

Τι σχεδιάζουν οι Λίγκες, τι πλάνο έχουν FIFA και UEFA

Ποδόσφαιρο στα χρόνια του κορωνοϊού… Πόσο εφικτό είναι τελικά να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν στα εθνικά πρωταθλήματα, ποια είναι τα πλάνα που κάνουν οι μεγάλες λίγκες και τι σχεδιάζουν FIFA και UEFA.

Πότε θα ξαναδούμε μπάλα; Πότε θα δημιουργηθούν και πάλι οι συνθήκες για να καταστεί εφικτό οι ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στις προπονήσεις και μετά από ένα χρονικό διάστημα να αρχίσουν τα παιχνίδια;

Την ώρα που ο κορωνοϊός «σαρώνει» την Ευρώπη, με τους νεκρούς κυρίως στην Ισπανία και στην Ιταλία να αυξάνονται κατά εκατοντάδες κάθε μέρα, με την Αγγλία να αποτελεί πια τη νέα εστία της έξαρσης μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο να υλοποιηθεί το πλάνο της UEFA για ολοκλήρωση της σεζόν, τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα όσο και στις διασυλλογικές διοργανώσεις της, ως τις 30 Ιουνίου.

Τι θα γίνει λοιπόν; Ποια είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι μεγάλες Λίγκες;

Αγγλία: δεν πρόκειται να γυρίσουν οι ποδοσφαιριστές στα γήπεδα ως τις 30 Απριλίου. Θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνουν αγώνες και μέχρι τα τέλη Μαΐου, άρα η νέα ημερομηνία για πιθανή επανέναρξη είναι η 1η Ιουνίου αν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω του κορωνοϊού.

Ιταλία: υπάρχει διακοπή τουλάχιστον ως τις 3 Απριλίου. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας πιέζει για να τελειώσει το πρωτάθλημα οπωσδήποτε, ακόμα κι αν οι αγώνες γίνονται Ιούλιο και Αύγουστο. Την περασμένη Τρίτη συνεδρίασε η Λίγκα, αλλά δεν βγήκε απόφαση. Υπάρχουν πρόεδροι συλλόγων που εκφράζουν την άποψη ότι είναι δύσκολο να τελειώσει η σεζόν, κάτι που πιστεύει και ο υπουργός αθλητισμού της γειτονικής χώρας.

Ισπανία: μετά τη συνάντηση που είχε με το Σωματείο των ποδοσφαιριστών, η ισπανική Λίγκα θεωρεί ότι μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα στα μέσα Ιουλίου. Έχει κάνει, μάλιστα, πλάνο και για την επόμενη σεζόν εκτιμώντας ότι οι παίκτες θα έχουν άδεια 21 ημερών, θα ακολουθήσει προετοιμασία των ομάδων περίπου για 15 ημέρες και η νέα περίοδος θα αρχίσει τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου. Δεν θα υπάρχουν διακοπές για εθνικές ομάδες και θα γίνουν κανονικά παιχνίδια και τα Χριστούγεννα ενδεχομένως και με… Boxing Day.

Γερμανία: η διακοπή είναι ως τις 2 Απριλίου, αλλά η γενική συνέλευση που θα γίνει στις 31 Μαρτίου αναμένεται να προτείνει επέκταση ως τις 30 Απριλίου. Με δεδομένο ότι η κατάσταση στη χώρα δεν είναι τόσο… ακραία σε ό,τι αφορά κυρίως τους νεκρούς από τον κορωνοϊό εκτιμάται ότι είναι εφικτό να βγει η σεζόν ως τις 30 Ιουνίου με τους αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Γαλλία: μέχρι νεοτέρας είναι η αναβολή της Ligue 1 και της Ligue 2, όπως επίσης και τους πρωταθλήματος των γυναικών. Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πιστεύει ότι η σεζόν θα ολοκληρωθεί, αλλά όχι ως την προθεσμία που έχει θέσει η UEFA, πιθανότατα ως τις 15 – 20 Ιουλίου.

Ολλανδία: η κυβέρνηση αποφάσισε την διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι την 1η Ιουνίου. Ωστόσο, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας έκανε γνωστό ότι. στη συνεδρίαση της 6ης Απριλίου, θα εξετάσει το θέμα και ενδεχομένως θα ζητήσει την άρση αυτής της απαγόρευσης σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο νωρίτερα.

Μην ξεχνάμε και την ιδέα που φαίνεται να έχουν οι Πολωνοί, οι οποίοι εκτιμούν ότι το πρωτάθλημα θα μπορούσε να λήξει σε δύο μήνες, βάζοντας σε καραντίνα και τις 16 ομάδες που συμμετέχουν σε δύο ή τέσσερα ξενοδοχεία προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού στους παίκτες! Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρχει χώρος υποδοχής οκτώ ομάδων σε κάθε ξενοδοχείο, στη δεύτερη για τέσσερις. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να διεξαχθούν τα 88 παιχνίδια που υπολείπονται για να κλείσει η σεζόν. Αυτό, βέβαια, συνεπάγεται την απομόνωση περίπου χιλίων ανθρώπων από εκείνους που σχετίζονται με συλλόγους, τηλεοπτικούς φορείς, γιατρούς, οδηγούς και αξιωματικούς ασφαλείας.

Τι θα κάνει η FIFA για να… διευκολύνει τις Λίγκες;

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, όπως και η UEFA, θέλει να τελειώσει η σεζόν στα εθνικά πρωταθλήματα όπως και να ‘χει, είτε δηλαδή αυτό συμβεί σε εβδομάδες είτε σε μήνες. Γι’ αυτόν τον λόγο θα προσαρμόσει και το δικό της καλεντάρι, ώστε να βοηθήσει.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει διευκόλυνση και σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στις 30 Ιουνίου. Θα γίνει η εξαίρεση. ώστε αυτοί να παραμείνουν στις ομάδες τους μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Αντίστοιχα, η θερινή μεταγραφική περίοδος δεν θα ξεκινήσει πριν τελειώσει και το τελευταίο παιχνίδι της τρέχουσας περιόδου. Ενδεχομένως θα επεκταθεί σε τέσσερις μήνες, αν και δεν αποκλείεται να δοθεί άδεια στους συλλόγους να παίρνουν παίκτες ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, η FIFA θα αλλάξει τις ημερομηνίες για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, ώστε οι Λίγκες να φτιάξουν ένα πρόγραμμα χωρίς διακοπές.

Η ξεκάθαρη θέση της UEFA για τους πρωταθλητές

Ο πρόεδρος της UEFA ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που κάποια χώρα δεν καταφέρει να ολοκληρώσει μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί (δηλαδή μέχρι 30 Ιουνίου με τα τωρινά δεδομένα) το εγχώριο πρωτάθλημα της, τότε θα πρέπει η ίδια η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Λίγκα να αποφασίσει ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια και με ποια κριτήρια.

«Είδα και άκουσα ξανά κάποια fake news ότι τάχα η UEFA θα συμβουλεύσει τις λίγκες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους άμεσα και να στέψουν πρωταθλήτριες τις ομάδες που προπορεύονται αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία. Ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα και δεν θα υποδεικνύαμε κάτι τέτοιο σε καμία Ομοσπονδία και σε καμία Λίγκα. Η UEFA δεν μπορεί να αποφασίσει ποια ομάδα θα κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές λίγκες, δεν τις διατάζει» ήταν τα λόγια του Αλεξάντερ Τσέφεριν.

πηγή: sdna

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Ντεσπόντοφ: «Τεράστια τιμή και ευθύνη!»

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!