«Να βγούμε πιο δυνατοί»

Ο αγωνιστικός απολογισμός του Σπύρου Φιλίππου και το μήνυμα για την επόμενη μέρα

Τον δικό του μέχρι τώρα αγωνιστικό απολογισμό κάνει μέσω του acpaok.gr, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Morris, Σπύρος Φιλίππου, ενώ παράλληλα δίνει τις παροτρύνσεις του για τον κορωνοϊό.

Για την πορεία της ομάδας μετά τα Χριστούγεννα:

«Μετά τα Χριστούγεννα παίξαμε μόλις 5 αγώνες. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο ματς στο Αλκαζάρ η απόδοση της ομάδας συνολικά κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Εντυπωσιακό ποδόσφαιρο απέναντι στα Τρίκαλα (9-0), καθαρή νίκη στην έκπληξη του πρωταθλήματος Μεσολόγγι (0-3), η Γλυφάδα υπέστη την πιο βαριά της ήττα στη Θεσσαλονίκη (7-1), μέσος όρος ηλικίας πολύ χαμηλός απέναντι στα Γιάννενα (6-0) και μια νίκη χωρίς να δεχτούμε φάση στη Λάρισα (0-1). Σε πολλά από τα ματς είχαμε για μεγάλο διάστημα στην ενδεκάδα 7-8 παίκτριες που ξεκίνησαν από τα αναπτυξιακά μας τμήματα.

Όταν ανέλαβα την ομάδα υπήρχε στο φετινό πλάνο από την διοίκηση να εκμεταλλευτώ και να αξιολογήσω όλο το ρόστερ. Στις 14 πρώτες αγωνιστικές έχουν αγωνιστεί 21 παίκτριες και έχω εξάγει συμπεράσματα για όλες. Στις περσινές πρωταγωνίστριες έχουν προστεθεί παίκτριες που έχουν πλέον πολύ ενεργό ρόλο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την αμυντική μας λειτουργία και την συμπεριφορά όλης της ομάδας στις στατικές φάσεις. Δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα γκολ από στατική φάση, ενώ πέρσι υπήρχε θέμα στον συγκεκριμένο τομέα. Το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό για αυτό το διάστημα. Δεν είναι όμως μόνο οι αγώνες.

Θεωρώ πως το τελευταίο τρίμηνο και μέσα από την προπονητική διαδικασία, αλλά και τους κανόνες λειτουργίας – που θέσαμε σε συνεργασία με τους κ.κ Βαρδαλή και Στράντζαλη – η ομάδα έχει σφυρηλατήσει την νοοτροπία της και του χρόνου θα δουλέψουμε σε ακόμη πιο επαγγελματικό επίπεδο.

Σε όλα αυτά αν προσθέσουμε πως είμαστε πρώτοι με μεγάλη διαφορά και τα στατιστικά μας είναι εξαιρετικά,τότε όλοι μας πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για αυτά που πετύχαμε προς το παρόν».

Για τελική ευθεία του πρωταθλήματος εφόσον συνεχιστεί…

«Όπως γνωρίζουν όλοι η βαθμολογική διαφορά με τον δεύτερο είναι μεγάλη, αλλά πολύ περισσότερο η εικόνα των ομάδων στις πρώτες 14 αγωνιστικές είναι τέτοια που θεωρώ πως αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν θα αλλάξει κάτι όσον αφορά τον πρωταθλητή. Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα στην ουρά της βαθμολογίες η κατάσταση είναι πιο ρευστή και όλα θα εξαρτηθούν από τις τελευταίες 8 αγωνιστικές και πως θα επηρεαστούν οι ομάδες από την διακοπή. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως θα αποτελέσει έκπληξη η επανέναρξη του. Μακάρι να διαψευστώ και να εξελιχθούν όλα ομαλά. Αλλά θα πρέπει προτεραιότητα, όλων μας και των υπευθύνων, να αποτελέσει μοναδικό κριτήριο για οποιαδήποτε απόφαση η υγεία. Δεν πρέπει να αναλογιστεί κανένας τι είναι δίκαιο και τι άδικο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά τι είναι σωστό για την ασφάλεια της κοινωνίας.

Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για την ΕΠΟ να πάρει μια ιστορική απόφαση. Να εξετάσει αυτή την στιγμή μια αναδιάρθρωση που την θέλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το πιο αναπτυσσόμενο άθλημα σε όλο τον κόσμο, το ποδόσφαιρο γυναικών. Αν φτάσουμε στην αναγκαστική λήξη της φετινής χρονιάς να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και απλά να προβιβαστούν οι ομάδες της Β εθνικής, ούτως ώστε να πάρει και καλύτερη μορφή το πρωτάθλημα μας. Περισσότερες ομάδες σημαίνει περισσότεροι δήμοι με συνέπεια το ενδιαφέρον θα γίνει ευρύτερο πανελλαδικά και η κρατική τηλεοπτική κάλυψη να είναι πιο προσιτή. Γεγονός που θα ενισχύσει και οικονομικά τις ομάδες αλλά και θα αναβαθμίσει την Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια».

Πόσο θα επηρεάσει την ομάδα η μεγάλη διακοπή λόγω του κορωνοϊού…

«Αυτή την δύσκολη περίοδο για ολόκληρη την ανθρωπότητα, το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Έχουν δοθεί οδηγίες στις παίκτριες για το πως πρέπει προπονητικά να λειτουργήσουν. Και υπάρχει συχνή επικοινωνία. Η κυριότερη συμβουλή μου όμως είναι να προσέξουν την υγεία τους και να μην ρισκάρουν καθόλου.

Και για τον εαυτό τους και για το οικογενειακό τους περιβάλλον. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Καμία ατομική προπόνηση δεν μπορεί να αναπληρώσει την ομαδική στο γήπεδο. Κανένας ποδοσφαιριστής και καμία ομάδα του κόσμου δεν θα είναι στην ίδια κατάσταση μετά την λήξη της καραντίνας. Όπως και να έχει έχω εμπιστοσύνη στην συνείδηση των παικτριών μου, αλλά πολύ περισσότερο ξέρω πως η υποδομή που έχουν είναι τέτοια που σε τυχόν επανέναρξη θα έχουμε προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες».

Μήνυμα προς τον κόσμο:

«Πραγματικά οι στιγμές που βιώνουμε αυτή την περίοδο αποτελούν μια δοκιμασία για τον καθένα μας αλλά και για όλη την ανθρωπότητα. Πρωτόγνωρες καταστάσεις καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε καθημερινή βάση. Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και διακρίνεις ανασφάλεια και τρόμο στο βλέμμα των περισσότερων.

Έχουμε φτάσει σε σημείο να βλέπουμε με καχυποψία τον καθένα. Έχουμε αλλάξει οι περισσότεροι την καθημερινή μας ρουτίνα προς το χειρότερο. Τώρα χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο περισσότερο από ποτέ για υποστήριξη, αλήθεια και ειλικρίνεια έτσι ώστε μέσα στην απομόνωση μας να νιώσουμε λιγότερο την μοναξιά.

Η εποχή μας μοιάζει τρομακτική και μόνο ενωμένοι μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε πρωτοφανή κανόνες και να αυτοπειθαρχήσουμε. Ας εκμεταλλευτούμε τις ψηφιακές τεχνολογίες για να κάνουμε πιο ευχάριστη την διαμονή μας στο σπίτι, να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που δεν είχαμε για αυτογνωσία και αυτοκριτική, για αναθεώρηση των πραγματικών αξιών της ζωής. Να βγούμε πιο δυνατοί και πιο σοφοί από αυτόν τον πόλεμο.

Είναι πολύ θετικό πως στην πλειοψηφία μας σαν λαός, παρά τις αρχικές προβλέψεις, προσαρμοστήκαμε σε μεγάλο βαθμό. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε ουσιαστικά όλους αυτούς που δουλεύουν ασταμάτητα για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση.

Aς αντλήσουμε δύναμη από την προχθεσινή μέρα που γιόρταζε το Έθνος μας και η Ορθοδοξία και να παραδειγματιστούμε με το παρελθόν μας. Οι Έλληνες όποτε συσπειρώθηκαν και έβαλαν προτεραιότητα το κοινωνικό συμφέρον νίκησαν. Όλοι μαζί λοιπόν, άλλοι δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή και άλλοι από το σπίτι θα τα καταφέρουμε και αυτή την φορά».

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!