ΠΑΟΚ και… Champions League!

Το μονοπάτι με τα «αγκάθια»

Κάθε μέρα που περνά γίνεται ολοένα και πιο σαφές, ότι είναι πολύ δύσκολο να ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο στη σεζόν 2019-20. Η πανδημία έχει εκτροχιάσει τα πάντα και δεν θα μπορούσε να μην συμβεί αυτό και με το ποδόσφαιρο…

Οι περισσότερες Λίγκες αποφεύγουν να ρίξουν τίτλους τέλους, ελπίζοντας ότι κάτι θα γίνει και θα σωθεί η χρονιά (και τα χρήματα, που ήλπιζαν να πάρουν), αλλά το Βέλγιο έκανε την αρχή μέσα στη βδομάδα, ανακοινώνοντας πως το πρωτάθλημα τελείωσε.

Το ποιοι θα χριστούν πρωταθλητές σε κάθε χώρα, μικρή σημασία έχει κι απ΄ ότι φαίνεται, είναι εσωτερική υπόθεση. Σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ωστόσο, τα πράγματα μάλλον είναι πιο ξεκάθαρα. Απ΄ ότι φαίνεται, οι θέσεις που έχουν οι ομάδες στη διακοπή, θα κρίνουν και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Εφόσον ισχύει αυτό, που επαναλαμβάνουμε ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, τότε ο ΠΑΟΚ ως 2ος, θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions Leagie, από το μονοπάτι των ΜΗ πρωταθλητών.

Σ΄ αυτό το μονοπάτι, τα πράγματα είναι λίγο – πολύ ξεκάθαρα. Συμμετέχουν συνολικά 11 ομάδες, που θα παλέψουν σε τρεις γύρους για 2 εισιτήρια για τους ομίλους του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά από τον 2ο προκριματικό, μαζί την 2η της Αυστρίας, Σάλτσμπουργκ, την 2η της Τσεχίας, Βικτόρια Πλζεν, την 2η της Τουρκίας, Μπασακσεχίρ, την 2η της Ολλανδίας, Αλκμάαρ, και την 2η της Κροατίας, Ριέκα.

Το τραγικό για τον ΠΑΟΚ, είναι πως θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων κι έτσι αντί να έχει ως πιθανούς αντιπάλους Μπασακσεχίρ, Ριέκα και Αλκμάαρ, θα έχει ως πιθανούς αντιπάλους Σάλτσμπουργκ, Πλζεν και Μπασακσεχίρ.

Το τραγικό είναι πως ο ΠΑΟΚ πέφτει στους αδύναμους μόλις για 500 βαθμούς. Μια ισοπαλία παραπάνω να είχε στην Ευρώπη την τελευταια πενταετία, έφτανε για να περάσει την τουρκική ομάδα και να την ρίξει στους αδύναμους!

Οι τρεις νικητές του 2ου γύρου, πηγαίνουν στον 3ο προκριματικό, όπου μπαίνουν στο παιχνίδι η 2η της Πορτογαλίας, Μπενφίκα, η 2η της Ουκρανίας, Ντιναμό Κιέβου, η 2η του Βελγίου, Γάνδη, η 3η της Ρωσίας, Κράσνονταρ και η 3η της Γαλλίας, Ρεν.

Στην κλήρωση μπαίνουν οχτώ ομάδες κι εδώ υπάρχει η εξής… ιδιορυθμία.

Αν στον 2ο γύρο ο ΠΑΟΚ αποκλείσει την Σάλτσμπουργκ, μπαίνει με τους βαθμούς της στο γκρουπ των ισχυρών και θα αντιμετωπίσει μια εκ των Κράσνονταρ, Πλζεν, Μπασακσεχίρ, Ρεν.

Αν αποκλείσει την Πλζεν ή την Μπασακσεχίρ, τότε θα αντιμετωπίσει μια εκ των Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου, Σάλτσμπουργκ ή Γάνδη.

Πριν γίνουν οι αγώνες, θα γίνει η κλήρωση των πλέι οφ, όπου θα προκύψουν δύο ζευγάρια. Είναι αντιληπτό, ότι αν ο ΠΑΟΚ φτάσει στα πλέι οφ, μπορεί να πέσει πάλι πάνω στην Μπενφίκα ή στην Ντιναμό Κιέβου, ωστόσο με βάση την κλήρωση του 3ου γύρου, όλα τα ενδεχόμενα μπορεί να είναι ανοιχτά.

Για παράδειγμα, αν ο ΠΑΟΚ στον 3ο γύρο αποκλείσει την Ντιναμό Κιέβου, τότε με τους βαθμούς της θα είναι ισχυρός στα πλέι οφ και δεν θα κληρωθεί με την Μπενφίκα.

Σε κάθε περίπτωση το μόνο ξεκάθαρο είναι ο 2ος γύρος, εκεί που τα πράγματα είναι συγκριμένα. Κι εκεί το δυστύχημα για τον ΠΑΟΚ είναι πως όντας στους αδύναμους, θα έχει πιο δύσκολο έργο να σιγουρέψει και τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

Υπενθυμίζεται, πως οι τρεις ομάδες που θα προκριθούν στον 3ο γύρο απ΄ αυτό το μονοπάτι, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ σε 3ο και 4ο γύρο, έχουν ΣΙΓΟΥΡΗ της συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, Αυτό είχε συμβεί και πρόπερσι, όταν ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Βασιλεία. Αν είχε αποκλειστεί από τη Σπαρτάκ στον 3ο γύρο, θα πήγαινε στους ομίλους του Europa League, δεν θα έπαιζε άλλα προκριματικά.

Ακόμα κι αυτό είναι σημαντικό, για να σιγουρέψει μια ομάδα την ευρωπαϊκή συμμετοχή ως τον Δεκέμβριο, αλλά και τα έσοδα, που αυτή συνεπάγεται.

Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί στον 2ο προκριματικό του Champions League, τότε θα συνεχίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και θα χρειάζεται δύο προκρίσεις για να πάει στους ομίλους της διοργάνωσης…

Όλα αυτά, βέβαια, είναι ασκήσεις επί χάρτου, με βάση τα σημερινά δεδομένα…

Αναμένεται η οριστική απόφαση για τη διακοπή ή όχι των πρωταθλημάτων και βέβαια, οι ανακοινώσεις της ΟΥΕΦΑ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Μέσα σ΄ αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας, ποιος ξέρει αν ακόμη και τον Ιούλιο θα μπορεί να παιχτεί κανονικά ποδόσφαιρο;

2ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Σάλτσμπουργκ 53.500

Πλζεν 34.000

Μπασακσεχίρ 21.500

———————————

ΠΑΟΚ 21.000

Αλκμάαρ 18.500

Ριέκα 11.000

3ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Μπενφίκα 70.000

Ντιναμό Κιέβου 55.000

Σάλτσμπουργκ 53.500

Γάνδη 39.500

———————————

Κράσνονταρ 35.500

Πλζεν 34.000

Μπασακσεχίρ 21.500

Ρεν 14.000

ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ασπρόμαυρο έγκλημα ευρωπαϊκή τιμωρία

Τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ έχει εγκληματίσει εις βάρος του εαυτού του κι έχει κατρακυλήσει στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, που αφορά την τελευταία πενταετία. Σήμερα, ο Δικέφαλος μετρά μόλις 21.000 βαθμούς, με αποτέλεσμα να είναι στους αδύναμους σε όλες τις κληρώσεις του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ πληρώνει τον αποκλεισμό του 2017 από την Έστερσουντ, την κακή πορεία του 2018 στον όμιλο του Europa League με μόλις μία νίκη και φυσικά, την φετινή τραγωδία, όταν αποκλείστηκε από την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά, το 2015 ο ΠΑΟΚ είχε 40.880 βαθμούς και μ΄ αυτούς τους βαθμούς, θα ήταν σήμερα 100% στους ισχυρούς του 2ου και 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Θα είχε σχετικά πιο εύκολες κληρώσεις και περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στους ομίλους. Αυτό θα συνέβαινε ακόμη και με τους 37.440 βαθμούς, που είχε το 2016.

Τι μεσολάβησε; Οι κακές πορείες της τελευταίας τριετίας σε συνδυασμό με το ότι χάθηκαν οι βαθμοί από τις σεζεόν 2010-11 (10.520), 2011-12 (11.520) και 2013-14 (10.220).

Την επόμενη σεζόν αφαιρείται η σεζόν 2015-16, στην οποία ο ΠΑΟΚ είχε 6.000 βαθμούς κι έτσι ξεκινά από 15.000 βαθμούς. Τόσο χαμηλά, είχε να βρεθεί από το 2010 όταν είχε 11.429 βαθμούς!

πηγή: FORZA

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Ισχυρό προβάδισμα για Βιεϊρίνια (pic)

Αδειάζουν τον Αυγενάκη FIFA και UEFA

Οι Αιγύπτιοι ετοιμάζουν πρόταση για Ουάρντα

Αδιαπραγμάτευτες οι προτεραιότητες του ΠΑΟΚ

Οι αλλαγές ενόψει play-off

«Η νέα γενιά» (pic)

Την… γλίτωσε ο Ιμπραΐμοβιτς!

«Στον ΠΑΟΚ δεν θέλουμε χάρτινα!»

«Σημαντικό έργο το γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Η πρόκριση στο… Αλάνι!

«Ανάσες» πριν την τελική ευθεία!

«Ένα εκατομμύριο για Λημνιό»

Το… ήθος του Ολυμπιακού!

Το… είδωλο του Ζαμπά (pic)

Η ενημέρωση για Κρέσπο!

Απρόοπτο με τον Ντούγκλας!

Μάχη με θύμα την… ΑΕΚ (videos)

Παραδέχθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό

Στα δικαστήρια για άνοδο η Αζαξιό

Ανοίγει την πόρτα εξόδου ο Ινσούα

Η Βαλένθια θέλει τον Κέπα

Η Γιουβέντους πιέζει για Μίλικ

Έως 300 άτομα στα play-offs

Η προπόνηση του Ζίβκοβιτς (vid)

Χάκερ «χτύπησε» τον Μέσι;

«Θύμα» των περικοπών ο Ντεμπελέ

Η UEFA έριξε… πόρτα στην Άλκμααρ

Η απόφαση του ΠΑΟΚ για Παπαδόπουλο!

«Κοιτά Βέρνμπλουμ η ΤΣΣΚΑ»

Ξανά στη φυλακή πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ

Αγγλική αποθέωση για τα στημένα του ΠΑΟΚ!

«Εξετάζει Κανταλαπιέδρα ο ΠΑΟΚ»

«Χάθηκε» ο Εσίτι στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν… ιδρώνει για Μίσιτς

Δεν θέλει να δικαστεί ο ΟΣΦΠ

Αγχώθηκε λόγω Τούμπας ο Μαρινάκης

Θα ξεφτιλιστεί ο Αυγενάκης!

Έφαγε… πόρτα ο ΟΣΦΠ

«Προσέγγισε Οφοέντου ο ΠΑΟΚ»

Αυτός είναι ο Κανταλαπιέδρα (videos)

Φεύγει και άλλος από Άρη;

Χωρίς… αντίπαλο ο Βιεϊρίνια (pic)

«Ο ΠΑΟΚ άλλαξε και το… πλήρωσε»

Αποχαιρέτησε την Τβέντε ο Αϊτόρ (pic)

H… τρέλα του Μαουρίσιο με τον ΠΑΟΚ

Γιατί… αγχώθηκε ο Μαρινάκης;

«Ήταν τιμή μου!» (pic)

Φουλ για τα… 200 ο Πέλκας

Ο Μπίσεσβαρ πήγε… παραλία (pic)

Αντιγράφει ΠΑΟΚ η Μπαρτσελόνα (pic)

Η Γκλαντμπαχ έπαιξε με… κόσμο

Συνελήφθη πρώην παίκτης του Άρη!

Ισχυρό προβάδισμα για Βιεϊρίνια (pic)

«Η νέα γενιά» (pic)

«Σημαντικό έργο το γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Η πρόκριση στο… Αλάνι!

«Ανάσες» πριν την τελική ευθεία!

«Ένα εκατομμύριο για Λημνιό»

Το… είδωλο του Ζαμπά (pic)

Οριστικό «λουκέτο» στην Euroleague!

Παραμένει στην Α2 ο ΟΣΦΠ

«Καμπανάκι» της Θύρας 4 για το μπάσκετ

Ξύπνησε από το κώμα, παραμένει στην εντατική

«Χρειάζεται κάτι νέο το μπάσκετ του ΠΑΟΚ»

Θρήνος στο ΝΒΑ

Επανέναρξη του ΝΒΑ στις 15 Ιουλίου

Την… γλίτωσε ο Ιμπραΐμοβιτς!

Παραδέχθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό

Στα δικαστήρια για άνοδο η Αζαξιό

Η Βαλένθια θέλει τον Κέπα

Το… ήθος του Ολυμπιακού!

Ανοίγει την πόρτα εξόδου ο Ινσούα

Η εμπλοκή Μαρινάκη στην απαγωγή δημοσιογράφου!

Φεύγει και άλλος από Άρη;

Παίρνει παίκτη από ΑΕΛ ο ΟΣΦΠ;

Έφαγε… πόρτα ο ΟΣΦΠ