Ματαιώνονται οι ευρωπαϊκοί αγώνες του Ιουνίου

Συνεχόμενα τα… λουκέτα στο χάντμπολ

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας πήρε μια σειρά από αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της ευρωπαϊκής σεζόν στο χάντμπολ.

Σε αυτές αναφέρεται πως κανένα παιχνίδι δεν θα λάβει χώρα τον Ιούνιο, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί και πως μια σειρά διοργανώσεων είτε θα αναβληθούν είτε θα ακυρωθούν.

Οι αγώνες του Τσάλεντζ Καπ ματαιώθηκαν, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν θα αγωνιστεί με την Ποτάισα Τούρντα. Επιπλέον, ματαιώθηκαν και τα προκριματικά του Beach Handball για το Euro 2021 που ήταν προγραμματισμένα για τον Ιούλιο και η Ελλάδα είχε αναλάβει την διοργάνωση του ομίλου. Τέλος, τα εναπομείναντα παιχνίδια της Εθνικής Γυναικών για το Eυro 2020 ματαιώθηκαν και οι ομάδες θα προκριθούν με βάσει το ranking.

Οι αποφάσεις αυτές ληφθήκαν με βάση την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και την υπό στενή παρακολούθηση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων και κυβερνητικών μέτρων σχετικά με τους περιορισμούς ταξιδιών και την απαγόρευση σημαντικών γεγονότων.

Επιπλέον, τις τελευταίες δύο εβδομάδες συζητήθηκαν οι διαδικασίες και πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του EHF, τα αντίστοιχα συμβούλια, όπως το Συμβούλιο Εθνών, το Επαγγελματικό Συμβούλιο Χάντμπολ, το Διοικητικό Συμβούλιο Γυναικών Χάντμπολ και τα Ανδρικά και Γυναικεία Συμβούλια, καθώς και η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Κυρίως στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν η μελέτη των αποφάσεων που είχαν παρθεί από την επιτροπή τον Μάρτιο σχετικά με τη συνέχιση των αγώνων τον Ιούνιο, καθώς επίσης και προτάσεις στην περίπτωση που αυτό δεν ήταν εφικτό.

Ο πρωταρχικός στόχος ήταν να τερματίσει την σεζόν 2019/20 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ παράλληλα να χτίσει τα θεμέλια για να ξεκινήσει η σεζόν 2020/21 με δομημένο τρόπο με τον ελάχιστο δυνατό αντίκτυπο από την τρέχουσα σεζόν. Υπενθυμίστηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι χάντμπολ θα αντιμετωπίσουν έναν δύσκολο επόμενο ανταγωνισμό και οικονομικό κύκλο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Champions League ανδρών:

Ελέγχθηκε η πιθανότητα να διεξαχθούν οι υπόλοιποι γύροι νοκ-άουτ το φθινόπωρο του 2020. Ωστόσο, υπό το πρίσμα του πυκνού ημερολογίου στο χάντμπολ ανδρών και της νέας συμφωνίας μέσων ενημέρωσης και μάρκετινγκ του EHF από την επόμενη σεζόν και μετά με δυνητικά διαφορετικούς συνεργάτες μέσων και μάρκετινγκ, αυτό δεν κρίθηκε εφικτό. Επομένως οι αγώνες για την φάση των 16 ματαιώθηκαν. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το final 4 θα πραγματοποιηθεί 28-29 Δεκεμβρίου και σε αυτό θα συμμετέχουν οι ομάδες που κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στους ομίλους Α και Β. Αυτές θα είναι Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Βέτζπρεμ και Κίελο.

Challenge Cup

Στους άνδρες όπως και στις γυναίκες όλα τα παιχνίδια ματαιώθηκαν.

Champions League Γυναίκες:

Οι αγώνες των προημιτελικών που ήταν προγραμματισμένοι για τον Ιούνιο ματαιώνονται. Το final 4 είναι προγραμματισμένο για τις 5-6 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη. Εξετάζεται η πιθανότητα οι προημιτελικοί να γίνουν κοντά στις ημερομηνίες του final 4. Αν αυτό δεν είναι ικανό να γίνει θα συζητηθεί άλλη ημερομηνία διεξαγωγής του. Αν τελικά οι προημιτελικοί δεν μπορούν να γίνουν τότε στο final 4 θα συμμετέχουν οι καλύτερες 2 ομάδες από τα κύρια γκρουπ, δηλαδή η Μετς, Έισμπεργκ, Γκιόρι και Μπρεστ.

EHF CUP:

Οι υπόλοιποι αγώνες των ανδρών καθώς και τα προημιτελικά ματαιώνονται. Σε συνεννόηση και με τους διοργανωτές της τελικής φάσης, την Φούχσε Μπερλίν το τουρνουά θα ματαιωθεί. ίδια μοίρα θα έχει και η διοργάνωση στις γυναίκες.

Προκριματικά Euro 2020 Γυναικών:

Οι υπόλοιποι αγώνες των ομίλων ματαιώνονται. Με βάση την τελική κατάταξη του Euro 2018, οι ομάδες που θα είναι στη φετινή διοργάνωση είναι: Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Σερβία, Ισπανία, Σλοβενία, Πολωνία, Τσεχία, Κροατία. Η Νορβηγία και η Δανία προκρίνονται ως οικοδεσπότες. Η κλήρωση για το Γυναικείο EHF EURO 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου στη Βιέννη.

Προκριματικά Ευρώπης Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών 2021:

Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πλέι-οφ στο δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των ανδρών 2021, φάση 1 καθώς και φάση 2, ματαιώνονται.
Με βάση την τελική κατάταξη του EHF EURO 2020 ανδρών, οι ακόλουθες ομάδες προκρίνονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αίγυπτο είναι: Σλοβενία, Γερμανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Αυστρία, Ουγγαρία, Λευκορωσία, Ισλανδία, Τσεχία, Γαλλία.

Η Ισπανία, η Κροατία και η Νορβηγία έχουν ήδη προκριθεί ως οι τρεις καλύτερες θέσεις στο EHF EURO 2020. Η Δανία έχει προκριθεί ως προηγούμενη πρωταθλήτρια.

Τουρνουά μικρότερων κατηγοριών:

Σε στενό συντονισμό με τη Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ και την προσέγγισή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Κ18 και Κ20, η EHF θα αναβάλει τις εκδηλώσεις της κατηγορίας νεότερης ηλικίας του καλοκαιριού.

Για το ανδρικό Κ20 EHF EURO στην Αυστρία / Ιταλία και το πρωτάθλημα EHF στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Λετονία, θα διοργανωθεί τον Ιανουάριο του 2021 πριν ή κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος των Ανδρών. Προβλέπεται τελική απόφαση για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιουνίου.
Για το Κ18 EHF ανδρών EURO στη Σλοβενία και το πρωτάθλημα EHF στη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο θα διοργανώνει τον Ιανουάριο του 2021 πριν ή κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος των Ανδρών. Προβλέπεται τελική απόφαση για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιουνίου.

Σε στενή συνεργασία με τους διοργανωτές, το 16ο Ευρωπαϊκό Όπεν Γυναικών στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, που είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο / Ιούλιο του 2020, ακυρώθηκε.

Beach Handball:

Οι τελικοί του ebt 2020 που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2020 στη Λάρνακα της Κύπρου έχουν ματαιωθεί.
Τα προκριματικά πρωταθλήματα για το Beach Handball EURO 2021, που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2020 στη Γεωργία και την Ελλάδα, ματαιώθηκαν.

Το ανδρικό Κ16 και γυναικών Κ16 Beach Handball EURO που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2020 στη Silvi Marina της Ιταλίας έχει αναβληθεί. Οι νέες ημερομηνίες που προτείνονται είναι από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020 στην Ιταλία. Μια τελική απόφαση, μετά από συντονισμό με τους διοργανωτές και τις συμμετέχουσες Ομοσπονδίες, προγραμματίζεται για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του EHF τον Ιούνιο.

Προκριματικά Euro 2022 και προολυμπιακά τουρνουά:

Οι έξι ευρωπαϊκές ομάδες που παίζουν τα Ολυμπιακά προκριματικά (Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία) θα παίξουν τους αντίστοιχους προκριματικούς EHF EURO 2022, αντί για την εβδομάδα των Ολυμπιακών Τουρνουά Προκριματικών, την περίοδο από 6 έως 9 Ιανουαρίου 2021. Λεπτομέρειες θα δοθούν κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των προκριματικών Euro 2022 στις 16 Ιουνίου.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Έκλεισε σέντερ ο ΠΑΟΚ!

Η φωτιά του ΠΑΟΚ δεν σβήνει

«Είναι καλά στον ΠΑΟΚ ο Ελ Καντουρί!»

Κονδύλι 12 εκ. ευρώ απαιτείται για το Παγκρήτιο

Οι Ρώσοι αναλύουν τον Γιαννούλη

Προς Γαλατάσαραϊ ο Ελαμπντελαουί

Ο Μαουρίσιο μίλησε για όλα

Επιστροφή για τις… 50!

Villa Evangelos βάφτισε ο Φαραντούρης την επένδυση

Οι αριθμοί του Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ

Η πιθανή ενδεκάδα του ΟΣΦΠ ενόψει ΠΑΟΚ

Επιπλέον επιλογές στον άξονα

«Πλήγμα» με Γκριεζμάν

«Νικητής της διαδικασίας ο ΠΑΟΚ»

Play Off και… κεκλεισμένων

«Πληρωμένη» απάντηση Δούκα σε Γαβαλά!

«Χάθηκαν» οι βίλες του Φαραντούρη!

Το… τελευταίο στα Play Off (video)

«Προτεραιότητα του Πιέλ ο Γιαννούλης!»

«Θα ρισκάρει για τη νίκη ο ΠΑΟΚ»

«Υπερασπίζονταν την εισήγηση των κουμπάρων»

Να βγάλει αντίδραση!

«Με το διπλό στον Πειραιά!»

Η Super League για το ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ

ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ στη TV

«Άλλαξαν τα δεδομένα στον ΠΑΟΚ»

Τα πρωτοσέλιδα (12/7)

Κρέσπο 5.5 μήνες μετά

Επιστολή Ιβάν σε Πούτιν για την Αγιά Σοφιά

«Tόσα πήρε ο ΠΑΟΚ για Μπότη»

Επιστρέφονται οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ!

Αδιάβαστη και προκλητική η Μαρούπα

Ξέσπασε μετά την απόφαση ο Σαββίδης (pic)

Ανακοίνωση τεσσάρων λέξεων από την Ξάνθη

Φήμες για τρεις πολυιδιοκτησίες!

Μήνυμα έπος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ! (pic)

Τι σημαίνει η απόφαση του CAS

Καπνός χωρίς φωτιά για Γκαρσία

Την… είπε σε Ολυμπιακό ο Σαββίδης (pics)

Τους πήραν χαμπάρι και στην Κρήτη!

«Yπάρχει σχέδιο κατά του Ιβάν Σαββίδη»

Ζητά δημόσια απολογία Αυγενάκη ο Σαββίδης! (pic)

Ζητήστε συγγνώμη και παραιτηθείτε!

Με Κρέσπο, Ζαμπά και Βέρνμπλουμ στον Πειραιά!

Ζήτησε άμεση εκδίκαση ο ΠΑΟΚ!

Συνάντηση Ρέμπε – Γκαρσία

Στον… κόσμο του ο Κούγιας

Γκρινιάζει για τον αγώνα με ΠΑΟΚ ο ΟΣΦΠ

«H υπόθεση του ΠΑΟΚ έχει τελειώσει!» (video)

«Καρφί» Σαββίδη για ΟΣΦΠ (pic)

Ζητά παραιτήσεις ο ΠΑΟΚ!

Επικές ανακοινώσεις από Κούγια-Ξάνθη

«Λάθος των δικαστών της ΕΠΟ!»

Κρέσπο 5.5 μήνες μετά

Έπεσε στο κενό ο Ολυμπιακός!

Ο ανυπόμονος Ουάρντα (pic)

«Φοβήθηκαν ή δεν ήθελαν να δικάσουν τον ΠΑΟΚ»

«Δύσκολα θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ!»

Η φωτιά του ΠΑΟΚ δεν σβήνει

«Είναι καλά στον ΠΑΟΚ ο Ελ Καντουρί!»

Οι Ρώσοι αναλύουν τον Γιαννούλη

Ο Μαουρίσιο μίλησε για όλα

Επιστροφή για τις… 50!

Οι αριθμοί του Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ

Επιπλέον επιλογές στον άξονα

Έκλεισε σέντερ ο ΠΑΟΚ!

«Χαρούμενη που έρχομαι στον ΠΑΟΚ!»

«Χτύπημα» με Ρεμπέκα Ακλ!

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του ΠΑΟΚ!

«Μεγάλη χαρά που παραμένω στον ΠΑΟΚ»

Το… ευχαριστώ του Μασλαρινού στην Λύμουρα (pic)

Κράτησε τη Σύρρα ο ΠΑΟΚ

«Πλήγμα» με Γκριεζμάν

Τερματοφύλακας έφυγε στο ημίχρονο για να μπει σε καραντίνα!

Μοναδικό επίτευγμα από τον Μέσι!

Θετικοί στον κορονοϊό έξι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα!

Προς Γαλατάσαραϊ ο Ελαμπντελαουί

Η πιθανή ενδεκάδα του ΟΣΦΠ ενόψει ΠΑΟΚ

Ο πρώτος δήλωσε κώλυμα και ο δεύτερος δικαίωσε τον ΟΣΦΠ!

«Θα ρισκάρει για τη νίκη ο ΠΑΟΚ»

Σώθηκε ο Παναιτωλικός

Επικές ανακοινώσεις από Κούγια-Ξάνθη