Η εμπλοκή Μαρινάκη στην απαγωγή δημοσιογράφου!

Η τρομακτική περιγραφή Κουρτζίδη: «Μου κόλλησαν όπλο στην πλάτη»

Λίγες μέρες μετά τη δίωξη Μαρινάκη για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ο δημοσιογράφος Πάρης Κουρτζίδης περιέγραψε με λεπτομέρειες την «αρπαγή μου μέσα από το Χίλτον».

Δείτε τι απάντησε και ο Αλέξης Κούγιας στην παρέμβαση του!

Ο Πάρης Κουρτζίδης μιλώντας στη «Δίκη» στο «Open» ανέφερε για την υπόθεση: «Η περιπέτεια μου, αφορά αποκλειστικό μου δημοσίευμα. Δε με αφορά αν αδικείται κάποιος, ήταν ένα δικαστικό έγγραφο και εγώ παρουσίασα το περιεχόμενό του. Είμαι δημοσιογράφος και ήδη τότε, ο κ. Μαρινάκης διεκδικούσε μια άδεια τηλεοπτική, που τελικά, πήρε. Έχουμε έναν μιντιάρχη, που έχει μία ποινική δίωξη, για παράνομη βία, εγώ τη λέω αρπαγή. Είναι κάτοχος κι άλλων ΜΜΕ, κατηγορείται και για την υπόθεση του Noor 1. H προέκταση όσον αφορά τον αθλητισμό, είναι ότι είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ και υπάρχει εμπλοκή ατόμου της ασφάλειας του μία δικογραφία που αφορά την απόπειρα δολοφονίας του διαιτητή Τζήλου.

Ο κ. Μαρινάκης δεν εμπλέκεται, αλλά εμπλέκονται άτομα της ασφάλειας του. Μου ζητήθηκε αρχικώς από τον Αντώνη Πίκουλα, να τον εξυπηρετήσω. Ήμουν συνεργάτης του τότε στην εφημερίδα που εξέδιδε, παρότι δε θέλει να λέει ότι την εξέδιδε αυτός».

«ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΠΙΚΟΥΛΑΣ»

Συνεχίζοντας την περιγραφή είπε: «Με κάλεσε, με παρακαλούσε να κατεβάσω το κείμενο, του είπα ότι αυτό δε μπορώ να το κάνω. Του εγγυήθηκα ότι είναι δικαστική η πηγή μου. Του είπα ότι θα πρέπει να είναι βέβαιος ότι το πόρισμα θα είναι αυτό. Μου ζήτησε μια εξυπηρέτηση να κατεβάσω το κείμενο. Δεχόμουν και άλλες πιέσεις από κουμπάρο του κ. Μαρινάκη, Ισίδωρο Κούβελο για άλλο κείμενο.

Ο κ. Πίκουλας μου ζήτησε να βρεθούμε στο ξενοδοχείο Χίλτον. Επέμενε να πάω πιο νωρίς, έδειχνε ένα άγχος και μια αγωνία. Από άλλο τηλέφωνο, μου έλεγαν ότι με ψάχνουν βράδυ. Από τη μία πλευρά δεχόμουν, καρότο και από την άλλη μαστίγιο. Είχα ήδη ενημερώσει κάποιους ανθρώπους, για να πάρω κάποια μέτρα ασφάλειας, για τη διαδρομή κυρίως.

Φτάνοντας στο Χίλτον και αφού κάθισα μέσα, καλώ στο κινητό τον κ. Πίκουλα. Μου είπε ότι είναι από το πρωί εδώ, ότι έχει πολλά ραντεβού. Μου λέει ότι είναι από την άλλη πλευρά, που δεν καθόταν κανείς. Ηταν έξω-έξω, σε ένα μπαρ που δε δούλευε, κάθεται στη μέση του καναπέ κι εγώ κάθομαι κοιτώντας προς την πλευρά της πόρτας. Αφού σερβιρίστηκαν και είχε δεχθεί περίεργες ερωτήσεις, βλέπω μια πεντάδα ανθρώπων, με μαύρα μπουφάν και περίεργες ενδυμασίες».

«ΆΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΟΠΛΟΥ»

Συνεχίζοντας ανέφερε… «Βλέπω να σταματούν τρεις και άλλοι δύο να συνεχίζουν. Μετά σταμάτησε κι άλλος ένας. Όταν με πλησιάζουν, μου λένε ότι εσύ είσαι που γράφεις αυτά για τον πρόεδρο. Έρχεται από πίσω μου, ισχυρίστηκε ότι έχει όπλο, το ακουμπάει στην πλάτη μου. Κάλεσε μπροστά μου τον κ. Μαρινάκη, ακούστηκε η φωνή του κ. Μαρινάκη. Εκείνη τη στιγμή, με το χέρι του ο ένας στην πλάτη μου και μου λέει να γράψω κάποια πράγματα που πρέπει να γράψω, καθ’ υπαγόρευση. Πως θα ήταν ικανοποιημένος. Αυτά που έλεγε ήταν εξωφρενικά.

Ακούω τη φωνή του και μου είπε να γράψω κάποια πράγματα. Ο άνθρωπος της ασφάλειας του, ζητάει επιτακτικά να του απαντήσω αν θα τα κάνω. Του είπα ότι αποκλείεται και κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Με τις μεσολαβήσεις του Πίκουλα, αποφασίζουν ότι θα με μεταφέρουν χωρίς τη θέληση μου, στην εφημερίδα «Αξία». Με πήγαν. Ο κ. Πίκουλας κρατάει τη τσάντα με το λάπτοπ. Προσέρχομαι στο αυτοκίνητο του, γιατί μόνο έτσι δέχονταν να φύγω. Έδωσαν σαφείς οδηγίες μπροστά στην είσοδο του Χίλτον, για το αν θα τηρήσουν συγκεκριμένη απόσταση από αυτούς που μας ακολουθούσαν. Φυσικά, μου τόνισαν να μην κάνω καμία βλακεία. Να μη διανοηθώ, να μη σκεφτώ να ειδοποιήσω κανέναν, ότι θα πρέπει να πάω και να το κάνω. Οι απειλές ήταν ότι θα με σκοτώσουν, ότι θα με ξεβρακώσουν στο δρόμο και άλλα.

Η οδηγία ήταν μόλις θα μπούμε μέσα, θα πρέπει να περιμένουμε, να μην ανοίξουμε, να έρθουν να με υποδεχτούν οι δύο. Είχα προσδιορίζει 8 ως 12 άτομα στη Γενική Ασφάλεια. Ήταν πάνω από 14! Με αυτοκίνητα από έξω, με μηχανές και οι μέσα. Το κείμενο είχε ήδη κατέβει από μένα, και ανάρτησα αυτό με τα παρακάλια του κ. Πίκουλα. Ακόμα δεν έχω κατεβάσει αυτό που έχω δημοσιεύσει. Είναι πειστήριο. Η τελευταία παράγραφος, ήταν η παγίδα. Έχω μάρτυρες για το τι εννοώ στην τελευταία παράγραφο.

Δεν είχα καμία ελευθερία, πήγα κατευθείαν στο γραφείο μου για να το κάνω γιατί έπρεπε να πάρουν έγκριση αν θα μείνω ελεύθερος. Ήρθε στο γραφείο μου, τον είχε στο τηλέφωνο, είπε ότι ήταν εντάξει και έπειτα μου είπαν ότι είμαι ελεύθερος και έφυγαν από κάτω».

ΚΟΥΓΙΑΣ: «ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ»

Σε εκείνο το σημείο, υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά, τον Αντώνη Πίκουλα, προσπαθώντας να… «χρυσώσει» το χάπι…

«Ο κ. Πίκουλας δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα και ποτέ δεν είχε έστω και μία αντιδικία. Ένα δικαστήριο με τον Παπαθεοδώρου είχε. Μέχρι σήμερα, σε διάφορες αναρτήσεις του ο κ. Κουρτζίδης, από ό,τι με ενημέρωσε ο κ. Πίκουλας, από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήσατε την κλήση του εισαγγελέα περί απαγωγή σας. Αυτό που διαβάσαμε σήμερα, είναι για παράνομη βία. Εκείνο που δεν είπε ποτέ ο κ. Κουρτζίδης, είναι ότι όλα αυτά που σας είπε τώρα, δεν πήγε ποτέ να τα πει στην Αστυνομία» είπε και συνέχισε.

«Δεν είπε ποτέ, αυτός που μιλάει για απαγωγή και παρουσίασε μια υπόθεση που την παρουσίασε ως τη μεγαλύτερη. Αυτό που δεν είπε, είναι ότι η Δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη, δέχτηκε ότι το αδίκημα αυτό, τιμωρείται με πρόστιμο. Αυτό που καταγγέλλει, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο, σα να είναι πταίσμα. Αυτό θα πάει στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Τέλος, ο Κουρτζίδης ανέφερε: «Είναι ο ορισμός της αρπαγής. Η έρευνα από τις βρετανικές αρχές, δείχνει ότι το κινητό είναι του κ. Μαρινάκη και κάνει χρήση επί μέρες αυτού του κινητού. Υπάρχει ακριβώς η ταυτοποίηση της κατάθεσης μου με τα ευρήματα. Αργότερα, έχουμε την εμπλοκή του ενός φυσικού προσώπου, με την υπόθεση Τζήλου».

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!