Αδειάζουν τον Αυγενάκη FIFA και UEFA

Η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία προειδοποιούν μέσω επιστολής την Ελλάδα

Προειδοποίηση απευθύνει η FIFA με επιστολή της προς την ΕΠΟ. Αδειάζει τον Αυγενάκη και κάνει λόγο για μονομερή απόφαση μετάθεσης των εκλογών απαιτώντας συναίνεση.

Η παγκόσμια ομοσπονδία απάντησε στην επιστολή της ΕΠΟ για την κίνηση της Κυβέρνησης να μεταθέσει για το φθινόπωρο τις εκλογές στην Ομοσπονδία και σε… αυστηρό τόνο, εκφράζει την αντίθεσή της, κάνοντας λόγο για “μονομερή απόφαση”. Παράλληλα η FIFA εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να γίνουν το καλοκαίρι οι εκλογές, όπως άλλωστε είχαν συμφωνήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και μάλιστα αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» να υπάρξουν… συνέπειες, λόγω παραβιάσεων του αυτοδιοίκητου.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στην περίφημη “ολιστική μελέτη” του Λευτέρη Αυγενάκη ως λόγου μετάθεσης των εκλογών, παρά μόνο στον κορονοϊό, αφού στην επιστολή γίνεται λόγος για κάποιες τροποποιήσεις στα πλάνα εξαιτίας της πανδημίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Επιβεβαιώνουμε τη λήψη της επιστολής σας της 15 Μαΐου 2020 όσον αφορά τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ και σας ευχαριστούμε γι’ αυτή. Η UEFA και η FIFA, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών ειδικών που έχουν οριστεί για την Ελλάδα, σημειώσαμε τη μονομερή απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να μην προτείνει τις αναγκαίες αλλαγές στις οικείες διατάξεις του ελληνικού αθλητικού νόμου οι οποίες θα επέτρεπαν τη μετακίνηση και την πρότερη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών τον Ιούλιο του 2020 της νέας εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Η αρχή της μετακίνησης και πρότερης διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για τον Ιούλιο του 2020 είχε συμφωνηθεί στη διάρκεια πολλαπλών συναντήσεων και συζητήσεων μεταξύ των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, των εθνικών αθλητικών αρχών και της UEFA και της FIFA, μεταξύ αυτών και η συνάντηση που είχε διοργανωθεί από τον Έλληνα Υφυπουργό Αθλητισμού στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου 2020. Παρόλο που συνεχίζουμε να εμμένουμε στη θέση μας ότι η μετακίνηση και η πρότερη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της νέας εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ είναι για το καλύτερο δυνατό συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι ενόψει των πρωτοφανών προκλήσεων που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του Covid 19, ενδέχεται οι αποφάσεις να πρέπει να αναθεωρούνται και να αναπροσαρμόζονται.

Το χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό είχε προταθεί από την UEFA και τη FIFA, συμπεριελάμβανε μία αλλαγή της διάταξης του ελληνικού αθλητικού νόμου που αφορά την ημερομηνία των εκλογών για τις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες η οποία θα συνοδευόταν από τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στο Καταστατικό της ΕΠΟ προκειμένου να συνάδει με την αντίστοιχη τροποποίηση στον νόμο. Αυτό θα άνοιγε τον δρόμο για τη σύγκλιση εκλογικής γενικής συνέλευσης από την ΕΠΟ τον Ιούλιο του 2020.

Η UEFA και η FIFA υποστηρίζουν σταθερά ότι η μετακίνηση των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ τον Ιούλιο του 2020 θα ήταν ευεργετική για το ελληνικό ποδόσφαιρο για τους παρακάτω βασικούς λόγους:

– Οι αρχαιρεσίες τον Ιούλιο θα συνέπιπταν με τη λήξη της εντολής των διεθνών ειδικών της UEFA και της FIFA στην Ελλάδα, η οποία προβλέπεται για τις 31 Ιουλίου 2020.

– Οι διεθνείς ειδικοί που έχουν οριστεί από την UEFA και τη FIFA θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν στενά την εκλογική διαδικασία και τα διαδικαστικά θέματα, πριν από την ολοκλήρωση της εντολής τους.

– Οι νεοεκλεγέντες αξιωματούχοι και η διοίκηση της ΕΠΟ θα ήταν σε θέση να σχεδιάσουν ορθά τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020/21 και να λάβουν αποφάσεις για ευαίσθητα ζητήματα όπως ο ορισμός των νέων αλλοδαπών μελών της ΚΕΔ με ενδελεχή και έγκαιρο τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, η UEFA και η FIFA επεσήμαναν σε πολλαπλές περιπτώσεις ότι η ΕΠΟ πρέπει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς καμία αθέμιτη επιρροή ή παρέμβαση από τρίτους. Τυχόν παραβιάσεις της υποχρέωσης αυτής ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Καταστατικό της UEFA και της FIFA.

Ως εκ τούτου και ενόσω η FIFA και η UEFA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, προτρέπουμε την ΕΠΟ και τους οικείους ποδοσφαιρικούς παράγοντες να συνδιαλλαγούν άμεσα και εποικοδομητικά με τις ελληνικές αθλητικές αρχές όσον αφορά τις διάφορες προκλήσεις που επιμένουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου θέματος του χρόνου των αρχαιρεσιών.

Παραμένουμε στη διάθεση της ΕΠΟ για οποιαδήποτε περαιτέρω συνδρομή ενδεχομένως απαιτηθεί επί του θέματος».

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!