Πολυβόλο ο ΠΑΟΚ στη φιέστα

Διέλυσε την Παναχαϊκή με 5-1, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου του 2001

Σαν σήμερα (27/5) πριν 19 χρόνια (το 2001), ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-01…

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές, διέλυσε την Πατρινή ομάδα με 5-1, ενώ δεκαπέντε μέρες νωρίτερα (12/5/2001) είχε στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 4-2 στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας…

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολυβόλο, έπαιξε μονότερμα την αδιάφορη βαθμολογικά Παναχαϊκή και την φιλοδώρησε πέντε γκολ, ενώ οι παίκτες μας έχασαν πολλές ευκαιρίες για να ανέβει ακόμη περισσότερο ο δείκτης του σκορ.

Η αρχή έγινε στο 13′, όταν ο Μπαλτιμάς ανέτρεψε τον Οκκά που μπήκε με ταχύτητα στη μεγάλη περιοχή της Παναχαϊκής και ο Γεωργιάδης ευστόχησε από τα 11 μέτρα στο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Μπριάκος.

Στο 35′ το μακρινό σουτ του Βασίλη Μπορμπόκη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπαλτιμά ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Παντελή Κωνσταντινίδη στο 55′ της αναμέτρησης.

Στο 63′ ο Γεωργιάδης έκοψε την μπάλα στον Οκκά και αυτός με πλασέ σημείωσε το 2-0.

Στο 73′ ήταν η σειρά του νεοεισελθόντα στο ματς, Δημήτρη Ναλιτζή, να χριστεί σκόρερ (3-0), αξιοποιώντας ιδανικά γύρισμα του Σπάσιτς από τα δεξιά.

Η Παναχαϊκή μείωσε στο 76′ με τον Παπαδόπουλο σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις της στην περιοχή μας.

Στο 80′ ο Μπορμπόκης με δυνατό σουτ έγραψε το 4-1, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παράθυρο της εστίας του Μπαλτιμά, που δεν μπορούσε να κάνει και πολλά στο σημείο που πήγε η μπάλα.

Στο 82′ μπήκε το κερασάκι στην τούρτα με γκολάρα του Γιώτη Εγκωμίτη, που με διαγώνιο σουτ από πολύ δύσκολη θέση, διαμόρφωσε το τελικό 5-1, με τον κόσμο να αποθεώνει την ομάδα και την Τούμπα να ζει πραγματικά μεγάλες στιγμές.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γεωργιάδης, Μπορμπόκης, Εγκωμίτης, ενώ από την Παναχαϊκή ξεχώρισαν οι Μπαλτιμάς και Βούκσεβιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσιαμπής, Κωνσταντινίδης, Αμπονσά, Γεωργιάδης (70′ Σπάσιτς), Οκκάς (70′ Ναλιτζής), Κουλακιώτης, Καφές (86′ Καραδήμος), Εγκωμίτης.

Παναχαϊκή: Μπαλτιμάς, Βαβίλης, Κωστής (77′ Γιοβάνοβιτς), Βούκσεβιτς, Σολάκης, Νατροσβίλι (65′ Παπαδόπουλος), Γκίτσης, Κατσουράνης, Λιγνός, Κορδονούρης, Κεφαλάς.

Δείτε στο παρακάτω video στιγμιότυπα από το παιχνίδι, καθώς και όσα ακολούθησαν μετά τη λήξη του…

* Ο κόσμος της ομάδας αποθέωσε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς απαιτώντας από τη διοίκηση να τον κρατήσει στην Τούμπα και την επόμενη χρονιά (και του χρόνου θα είναι ωραία, με τον Μπα, με τον Μπάγεβιτς παρέα!).

* Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησε στην Τούμπα φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου, το οποίο πρώτα σήκωσαν στα χέρια τα παιδιά του Αποστόλη Λάππα, του οπαδού του ΠΑΟΚ που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην Τούμπα στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ακούστηκε πολλές φορές ρυθμικά το όνομα του αδικοχαμένου Παναγιώτη Κατσούρη, ενώ δόθηκε αναμνηστική πλακέτα στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κορδελιού, μέλη του οποίου ήταν οι οπαδοί που είχαν βρει τον θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών (στις 4/10/1999).

* Ακολούθησε γύρος θριάμβου, με την ομάδα να αποθεώνεται για την κατάκτηση του Κυπέλλου…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Σήμερα έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, πιστεύω ότι κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη χρονιά που ήταν για μας δύσκολη αλλά και χαρούμενη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, όχι μόνο για το Κύπελλο που πήρανε, αλλά για όλη τη χρονιά, για τη συμπεριφορά τους και αγωνιστική και έξω από το γήπεδο».

Γιώτης Εγκωμίτης: «Θέλαμε να κλείσουμε τη σεζόν με μια καλή εμφάνιση, για τον κόσμο περισσότερο. Ελπίζω να τα καταφέραμε, προσφέραμε και θέαμα στον κόσμο, για να χαρεί αυτό το Κύπελλο που τόσο πολύ το ήθελε».

Βασίλης Μπορμπόκης: «Αποθέωση με ωραίο κλείσιμο της χρονιάς, με μια καταπληκτική απόδοση, τρομερό ρυθμό, ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του σήμερα».

Παντελής Κωνσταντινίδης: «Αξέχαστες στιγμές, σίγουρα όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο θα έχω να θυμάμαι ωραία πράγματα. Μακάρι να είναι η αρχή αυτή και να είναι κάθε χρονιά έτσι όπως ήταν η φετινή».

Τάσος Κατσιαμπής: «Είναι μεγάλης στιγμή για μας, σηκώσαμε την κούπα και εδώ στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το Κύπελλο το αφιερώνουμε στον κόσμο μας ο οποίος μας στήριξε από την αρχή της χρονιάς. Το αφιερώνουμε πραγματικά μέσα από την καρδιά μας».

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες – 9 ισοπαλίες – 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες – 22 ισοπαλίες – 18 ήττες.

Πηγή: Ασπρόμαυρες Ιστορίες

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Ντεσπόντοφ: «Τεράστια τιμή και ευθύνη!»

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!