«Μην δώσετε άδεια στον Άρη!»

Νέα καταγγελία στην ΕΠΟ για τον συμπολίτη!

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Παναγιώτης Κοντοβάς απέστειλε καταγγελία στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας να μην δοθεί αδειοδότηση στον συμπολίτη.

Αναλυτικά, η σχετική καταγγελία:

«ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΤΗΣ ΕΠΟ

ΑΙΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Παναγιώτη ΚΟΝΤΟΒΑ του Θωμά, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή

Κ Α Τ Α

Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία “ΠΑΕ Ο Άρης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπείται νόμιμα

Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστης, προσέφερα τις υπηρεσίες μου στην ΠΑΕ Ο Άρης  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, βάσει του από 1.8.2013 συμβολαίου μου που είχε διάρκεια μέχρι την 30.6.2016, αλλά την 1.2.2016, λόγω δεδουλευμενων οφειλών, προσέφυγα στην ΠΕΕΟΔ /ΕΠΟ, η οποία με την υπ. Αριθμ.483/2016Απόφαση της έκανε δεκτή την καταγγελία μου, έλυσε το συμβόλαιο και μου επιδίκασε το ποσό των 27.461,48 ευρώ νομιμοτοκως, συν την δικαστική δαπάνη των 300€.

Πρέπει να σημειωθεί οτι αυτή η απόφαση (μαζί με άλλη μία) είναι πρωτοποριακή, γιατί για πρώτη φορά η ΠΕΕΟΔ εφήρμοσε ουσιαστικά την (σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς αλλά και το άρθρο 18 παρ. 4 του Καταστατικού της ΕΠΟ) αθλητική διαδοχή των χρεών μεταξύ παλιάς και νέας ΠΑΕ, καθώς προσέφερα τις υπηρεσίες μου, στην παλιά ΠΑΕ Άρης για το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE κατά την περίοδο 2013-2014, όταν υποβιβάσθηκε και στη συνέχεια ως ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό σωματείο Ο Άρης για το πρωτάθλημα της Γ’Εθνικης ερασιτεχνικής κατηγορίας, συμμετείχε κατά τις περιόδους 2014-2015 και 2015-2016 και τέλος ως Νέα ΠΑΕ Ο Άρης συμμετείχε στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE κατά την περίοδο 2016 – 2017. Έτσι έγινε δεκτή η από 1.2.2016 προσφυγή μου που υπέβαλα κατά της ΠΑΕ Ο Άρης με την επικαλούμενη και προσαγόμενη διαιτητική απόφαση που ρητά στο σκεπτικό και στο διατακτικό της υποχρεώνει την ΠΑΕ Ο Άρης να μου καταβάλλει τα επιδικασθεντα.

Μάλιστα αυτή η ορθή και δίκαιη απόφαση εκδόθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (4-1),καθώς ψήφισαν υπέρ εμού όχι μόνο οι δύο διαιτητές – εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ αλλά και οι δύο διαιτητές – εκπρόσωποι της SUPER LEAGUE, μειοψηφουντος μόνο του προέδρου κ. Ανδρόνικου!

ΕΠΕΙΔΗ πλέον δεν καταλειπεται καμία αμφιβολία οτι πρόκειται περί της ιδίας ΠΑΕ, καθώς η Επιτροπή δέχθηκε να λύσει με υπαιτιοτητα της ΠΑΕ το συμβόλαιο που υπέγραψε και λειτούργησε η προηγούμενη υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, υποχρεωνοντας την τωρινή ΠΑΕ Ο Άρης να μου καταβάλλει τα οφειλομενα!
ΕΠΕΙΔΗ επίσης η ΠΕΕΟΔ δέχθηκε οτι η νέα ΠΑΕ κλήθηκε νόμιμα με την επίδοση στην κοινή διεύθυνση (Αλκμήνης 69)του ιδρυτικού σωματείου, της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Ο Άρης και της νεοσυσταθεισης ΠΑΕ Ο Άρης , ενώ ουδέποτε αμφισβητηθηκε η νομιμότητα της προδικασιας συζήτησης της προσφυγής, καθώς αφενός μεν παρασταθηκε δις, μία για υποβολή αιτήματος αναβολής και μία για ενημέρωση της ΠΕΕΟΔ περί ύπαρξης εκκαθαριστη, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της η νέα ΠΑΕ Ο Άρης , αφετέρου δε ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΕΦΕΣΗ (παρά την κοινοποίηση της απόφασης στην ίδια νόμιμη διεύθυνση!) και η απόφαση έχει τελεσιδικησει και παράγει αθλητικές εννομες συνέπειες.
ΕΠΕΙΔΗ ούτως ή άλλως σύμφωνα με την κρατούσα νομολογία των οργάνων της FIFA και του CAS, παρά την μη ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της προηγούμενης ΠΑΕ και την σύσταση της νέας ΠΑΕ Ο Άρης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με διαφορετικό ΑΦΜ, πρόκειται περί του ιδίου αθλητικού συλλόγου που είτε ως ερασιτεχνικό σωματείο, είτε ως Ανώνυμη Εταιρία, ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΈΔΡΑ, ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΜΠ(1914),ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟ ΊΔΙΟ ΣΗΜΑ, ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΊΔΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΙΛΑΘΛΟ-ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ!

ΕΠΕΙΔΗ κατά τον χρόνο υποβολής της προσφυγής μου 1.2.2016, δεν είχε εκκαθαρισθει η προηγούμενη ΠΑΕ ( και η εκκρεμότητα συνεχίζεται μέχρι σήμερα!), δεν είχε συσταθεί η παρούσα διάδοχος ΠΑΕ Ο Άρης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που καταγραφηκε στο ΓΕΜΗ από το καλοκαίρι του 2016 και έλαβε πιστοποιητικό συμμετοχής στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE για την περίοδο 2016 – 2017 με την από 27. 10.2016 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού, ενώ κατά τον χρόνο συζήτησης (18.7.2016)και έκδοσης της απόφασης (19.10.2016)η διάδοχος ΠΑΕ είχε συσταθεί έχοντας επιστρέψει επίσημα (δήλωση συμμετοχής – κλήρωση – αγώνες) στην FOOTBALL LEAGUE!
ΕΠΕΙΔΗ επομένως ως αθλητική διάδοχος η παρούσα ΠΑΕ Ο Άρης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ υποχρεούται βάσει των κανονισμών να μου καταβάλλει ολόκληρο το επιδικασθεν ποσό νομιμοτοκως, καθώς η περίπτωση μου δεν εμπίπτει στο άρθρο 45 για να καταβληθεί το 50% των επιδικασθεντων.
ΕΠΕΙΔΗ όλα αυτά τα χρόνια η νομική υπηρεσία του ΠΣΑΠ που χειριζόταν την υπόθεση μου όχι μόνο δεν είχε επιμεληθεί για την εκτέλεση της απόφασης μου για άγνωστους λόγους αλλά δεν με είχε ενημερώσει για την πορεία της υπόθεσης μέχρι που κατόπιν πρόσφατης επικοινωνίας μου με την ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ (ΚΕΠ) πληροφορήθηκα τις νομικές εξελίξεις για το θέμα των χρεών της ΠΑΕ Άρης , οπότε ο ΠΣΑΠ αναγκάσθηκε να μου χορηγήσει τον φάκελο της υπόθεσης!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου

ΣΑΣ ΖΗΤΩ

1.ΝΑ κάνετε δεκτή την αίτηση – καταγγελία μου,
2.ΝΑ συμπεριλάβετε την απαίτηση μου στις οφειλές των εργαζομένων της ΠΑΕ Ο Άρης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και να την υποχρεώσετε να με εξοφλήσει άμεσα,
Σε διαφορετική περίπτωση,
3.ΝΑ μην την αδειοδοτήσετε τόσο για τις εγχώριες, όσο και για τις διεθνείς διοργανώσεις και
4.ΝΑ τις επιβάλλετε τις προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις και ιδίως την αφαίρεση τριών βαθμών από το νέο πρωτάθλημα και την απαγόρευση μετεγγραφών, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

ΑΘΗΝΑ 29.5.2020

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΜΔΣΑ 14162, ΑΦΜ 033363189,
ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ »

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Όλο το βάρος στην τακτική

Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός

Σπάει τα ρεκόρ ο Τζόλης

Εκτός Ευρώπης η Λέφσκι Σόφιας

Τρόλαρε τον Άρη με ΠΑΟΚ η Μακάμπι

Ο… ανασχηματισμός στην άμυνα

O Ίβιτς απέκλεισε τον Άρη

Έπεσαν κορμιά στη Νέα Μεσημβρία

Στην Ευρώπη δεν έχει Λαόθ

Κάνει το «μπαμ» με Ράσφορντ η Παρί

Απίθανες γκολάρες από Τζόλη! (videos)

Εξαιρετική πρωτοβουλία Ίνγκασον-Ολιβέιρα

Επιστρέφει ο Ράφα Σοάρες

Πώληση στην Πορτογαλία 22 χρόνια μετά

Στη Σαχτάρ ο Τέιλορ!

Πορτογαλική επιβεβαίωση για Μιχάι

«Ασπρόμαυρο» κάλεσμα στην Κατερίνη (video)

Εκτός με ίωση ο Ολιβέιρα

«Κεραυνοί» από Δημοκράτη Παπαδόπουλο

«Το ποσό που ζήτησε η Σαχτάρ από τον ΠΑΟΚ»

H Εθνική διέλυσε την Ισπανία με show Γιάννη (video)

Δεν έκανε την διαφορά…

Ο Τσόλακ «χτύπησε» ξανά! (video)

Θα γίνει ο Μουργκ ο πρώτος;

H επιστροφή του Ίβιτς στην Τούμπα

«Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για τον Αντέλ»

Έφερε πρόταση ο Μιχάι

Πρόβλημα με Νέσμπεργκ!

Νέο «μπαμ» από την Μπαρτσελόνα

Tα… ιδιαίτερα του Λουτσέσκου

«O γρίφος για Πάρμα και ο Κούρτιτς»

Ράζβαν: «Πρέπει να σκοράρετε» (video)

Γράφουν για Παναθηναϊκό-Σοτέλδο

Στην Ευρώπη κάνει κουμάντο η Ρεάλ (videos)

Απίθανες γκολάρες από Τζόλη! (videos)

Σκληρό πόκερ για Μουργκ

Έκλεισε στην Φαμαλικάο ο Μιχάι!

«Δεν επιστρέφει στην Αυστρία ο Μουργκ»

Η μεγάλη αποσυμφόρηση του ΠΑΟΚ

Στην Τούμπα η Μακάμπι Τελ Αβίβ (pic)

Αλλαγή σελίδας για ΑΕΛ

Η… αλλαγή στην προπόνηση του ΠΑΟΚ

Το απίθανο κάρφωμα του Γιάννη (video)

Όλο το βάρος στην τακτική

Ο… ανασχηματισμός στην άμυνα

Έπεσαν κορμιά στη Νέα Μεσημβρία

Εξαιρετική πρωτοβουλία Ίνγκασον-Ολιβέιρα

Επιστρέφει ο Ράφα Σοάρες

Πώληση στην Πορτογαλία 22 χρόνια μετά

Στη Σαχτάρ ο Τέιλορ!

Στην Εθνική Κορασίδων η Τόγια του ΠΑΟΚ

Λυκογιάννης: «Ανταγωνιστικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Χωρίς Γιάννη η Εθνική

«Κληρώνει» για το Κύπελλο

Σλαφτσάκης… δέκα χρόνια μετά

Τρελά λεφτά για φανέλα του Τζόρνταν

Δεύτερο «τεστ» για την Εθνική μπάσκετ

Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός

O Ίβιτς απέκλεισε τον Άρη

Στην Ευρώπη δεν έχει Λαόθ

Οι οπαδοί της Μακάμπι τρολάρουν τον Άρη με… ΠΑΟΚ

Προς Τουρκία ο Χαρίσης

Βόλος: Μεταγραφή πριν τον ΠΑΟΚ