«Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε δικαστήριο από τον ΟΣΦΠ!»

Ο Λευτέρης Δούκας σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας φιλοξενήθηκε στο ράδιο Primo και μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Δικέφαλο.

Ο Δούκας μίλησε για το PAOK TV, την ΕΠΟ, την κατάσταση της ομάδας, αλλά και το ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες με κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν  μια αντίδραση, ένα γινάτι για όσα είχαν προηγηθεί με την ΕΡΤ και τη NOVA. Επειδή η θέση του ΠΑΟΚ υπέρ της κεντρικής διαχείριση ερμηνεύτηκε ως αποτυχία του PAOK TV. Το PAOK TV είναι απολύτως πετυχημένο, αν κάτι στραβώσει ο ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτα να χάσει. Ο ΠΑΟΚ το βλέπει και ποδοσφαιρικά και η κεντρική διαχείριση είναι μονόδρομος για τις μικρομεσαίες ομάδες. Σε ενδεχόμενο κεντρικής διαχείρισης ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται από θέση ισχύος».

Για το σε τι κατάσταση είναι η ομάδα:

«Η ομάδα είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Όλες οι ομάδες είναι απροπόνητες. Το θέμα είναι με τη διάθεση ξεκινάς να μπει πάλι σε αυτή την αγωνιστική κόντρα. Διακυβεύονται πάρα πολλά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν και το επιπρόσθετο βάρος ότι έχουν να προπονηθούν και να νιώσουν αυτή την πίεση. Χάρηκαν που επέστρεψαν αν και έχουν στο νου ότι η φετινή χρονιά θα πληρωθεί του χρόνου. Λιγότερες διακοπές κλπ κλπ».

Για το γεγονός πως ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα θα είναι χωρίς κόσμο, ενώ στα υπόλοιπα είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποιοι φίλαθλοι:

«Ο αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό έγινε με κόσμο, ενώ ο αγώνας στο Καραϊσκάκη θα γίνει με 1000-2000-3000 άτομα αν πάλι επιτραπεί ο κόσμος στα γήπεδα. Μιλάμε για δεδομένα πανδημίας. Αν πάρουμε τη μεζούρα και αρχίσουμε να μετράμε θα χάσουμε τη μπάλα. Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο, μια προϋπόθεση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ότι συζητιέται έχει ως τελική οπτική το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς».

Για την ΕΕΑ:

«Συνταγματικά γνωρίζουμε όλοι ότι σε όλο τον κόσμο η υπέρτατη εξουσία είναι η δικαστική. Είναι η μοναδική περίπτωση στην υπόθεση του ΠΑΟΚ που μία κρατική επιτροπή είναι υπεράνω του συντάγματος. «Πλην των μεγάλων ομάδων που προπονούνται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις οι υπόλοιπες νοικιάζουν εγκαταστάσεις. Ασχολήθηκε ποτέ κανείς;»».

Για το θέμα της μείωσης των συμβολαίων και πως διέρρευσε:

«Αν θέλεις να το χαβαλεδιάσω θα έλεγα ότι είναι κατάλοιπο των προηγούμενων εποχών του ΠΑΟΚ. Είναι ένα κατάλοιπο που έχει ριζώσει στην ψυχή κάθε οπαδού, δημοσιογράφου, που θεωρεί ότι είναι μέρος της δουλειάς του να ψάχνει νούμερα, να διαιρεί. Είναι ρεπορτάζ λογιστικό. Ο Ολυμπιακός ας πούμε είνα ιστο άλλο άκρο, μιας και δεν έχει γραφτεί κουβέντα, ενώ και εκεί έγιναν μειώσεις. Ξαναλέω είναι κατάλοιπο προηγούμενων ετών. Και δεν αφορά μόνο το οικονομικό, αυτό το προπονητικό που έχουμε, όταν η ομάδα δεν πάει καλά δεν περπατάει, όλοι ψαχνόμαστε, να αλλάξει η διάταξη».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει τον Ολυμπιακό παντού:

«Νομίζω ότι στην πράξη αποδεικνύεται αυτό το πράγμα και αν κάνω λάθος μπορεί κάποιος να βρει ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό. Οι πιο πολλοί νομίζουν ότι κυνήγι σημαίνει εκτόνωση της κοινής γνώμης, Κυνήγι σημαίνει να κυνηγάω εκεί που μπορώ να κερδίσω, να στριμώξω. Θα κυνηγήσω εκεί που κρίνω ότι έχω πιθανότητες και εκεί που βλέπω κάτι ύποπτο όχι για να ευχαριστήσω την κοινή γνώμη. Ο ΠΑΟΚ ακόμα δεν έχει χάσει δικαστήριο από τον Ολυμπιακό γιατί ακόμα δεν έχει γίνει δικαστήριο. Ίσως αυτό να συνιστά μερική νίκη του Ολυμπιακού, αλλά υπάρχει και το CAS. Ένας πόλεμος απαρτίζεται από πάρα πολλές μάχες. Ότι θα κερδίσεις μια μάχη δεν σημαίνει οτι κέρδισες τον πόλεμο, ενώ αν τη χάσεις δεν σημαίνει ότι έχασες τον πόλεμο. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει τρία χρόνια να πάρει τίτλο, που έχασε τις εκλογές στην ΕΠΟ. Όταν μπαίνεις σε ένα ρινγκ για να μαλώσεις και θα δόσεις ξύλο και θα φας».

Για τις αλλαγές στην Ξάνθη: 

«Αν και δεν αφορούν τον ΠΑΟΚ, δεν είναι μόνο η όψη του νομίσματος που θέλουν να παρουσιάσουν. Σε περίπτωση που πηγαίνοντας κάθε μέρα στα γραφεία της Τούμπας, κάποιοι με κατηγορούν πως κλέβω ένα λουλούδι από ανθοπωλείο και διαπιστώσω πως είναι οργανωμένο, το πιο απλό που έχω να κάνω είναι να αλλάξω διαδρομή. Αυτό δε θα σημαίνει αποδοχή πως έκλεβα το λουλούδι. Απλώς δε θέλω να δώσω άλλοθι στους συκοφάντες»

Για το πόσο δυνατός είναι ο Μελισσανίδης στις εκλογές της ΕΠΟ:

«Το ότι είναι δυνατός είναι. Αυτοδύναμος δεν είναι κανείς. Ακόμα και στις βουλευτικές εκλογές και μπορεί να στο επιβεβαιώσει και ο Κυρ Κυρ που είναι πιο έμπειρος σε αυτά κάποια λύση βρίσκεται. Έχω την εντύπωση ότι η όποια λύση θα βρεθεί πριν τις εκλογές.».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός στις εκλογές και την πιθανότητα να συνεργαστεί ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ:

«Ο ΠΑΟΚ παραμένει πιο δυνατός από όλους, αλλά όχι αυτοδύναμος. Όπως και στις προηγούμενες εκλογές δεν υπήρχε κάποιος αυτοδύναμος. Δεν εννοώ τίποτα, ότι έχω να πω το λέω στα ίσια. Δεν μπορώ να μιλήσω βάση πιθανοτήτων, δεν είμαι Ολυμπιακός ή ΑΕΚ, είμαι ΠΑΟΚ».

Για την ΕΠΟ και τον χαλίφη Ιβάν:

«Παγιωμένο δεν είναι τίποτα. Η εξυγίανση λοιδορείται, αλλά στην πράξη αναδεικνύει την ομορφιά της και πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και φέτος η διαφορά των 7 βαθμών στο χόρτο κατακτήθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές. Από το +2, ο Ολυμπιακός έτσι ή αλλιώς κατάφερε να κερδίσει στην Τούμπα και να εκμεταλλευτεί και την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στη Ξάνθη.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε κάποιος πανίσχυρος που σάρωνε στις εκλογές και κάποιες λίγες δεύτερες υποψηφιότητες ή εξαφανίζονταν ή απλά υπήρχαν για να υπάρχουν. Στις προηγούμενες και σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν τρεις δυνάμεις, που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Ακόμα και αυτό είναι μία βελτίωση. Καλύτερα να είναι τρεις δυνατοί παίκτες στο τραπέζι, αντί για έναν που λύνει και δένει.

Μπορεί να μου βρει κάποιος, χαλίφη που πάλεψε για το VAR και για να φέρει ξένους διαιτητές; Φτάσαμε σε μία εποχή που ο ΠΑΟΚ έχασε πρωτάθλημα το 2018 στα δικαστήρια με απόφαση της ΕΠΟ του Γραμμένου που τον θεωρούν του Ιβάν, φέτος βγήκε μία απόφαση που έβαλε τον Ολυμπιακό μέσα στο παιχνίδι και του έδωσε τη δυνατότητα για πρόσθετη παρέμβαση και κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε για την ΕΠΟ του Ιβάν και του Γραμμένου».

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τη διοργάνωση του:

«Κοίταξε είναι δύσκολο, αλλά δεν σου κρύβω ότι ακόμα πιο δύσκολο είναι να διαχειριστείς αγώνες σαν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην κανονική περίοδο που υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον και από μέσα του εξωτερικού. Από τη μέχρι τώρα εικόνα που έχω είναι οτι δεν θα έρθει κανείς από Αθήνα να καλύψει το παιχνίδι. Τα βουνά είναι μαθημένα στα χιόνια, οπότε θα βγάλουμε άκρη».

 

 

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

On fire ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Live: Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ

H… αλλαγή στη φανέλα του ΠΑΟΚ

H ισοφάριση της Κράσνονταρ (video)

Το κάρφωσε ο Πέλκας (video)

Πρεμιέρα για τη retro φανέλα

Το χαμένο πέναλτι του Πέλκα (video)

Το δώρο της Παρτιζάν στον Σαββίδη (pic)

«Το περιμέναμε πώς και πώς»

«Γράψτε ιστορία παιδιά!» (pic)

Τα λόγια του Φερέιρα στους παίκτες

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα της Κράσνονταρ

Με κορυφή τον Τζόλη ο ΠΑΟΚ

Στο Krasnodar Stadium ο ΠΑΟΚ (videos)

«Σήμερα ντυνόμαστε… old school»

Επέστρεψε με απουσίες ο ΠΑΟΚ

To πρώτο βραβείο του Ζίβκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ και τα Play Off

«Ο λόγος που πήγα στη Μίντλεσμπρο»

Έτσι παίζει η Κράσνονταρ

«Δε δόθηκε πέναλτι στον Βόλο»

Η άποψη Μέσι για Ουαγκέ

Δολοφόνησαν διαιτητή στην Ιταλία

Κράσνονταρ, μια ομάδα ετών 12

Οι αριθμοί του Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ

Μυρίζει έντονα Ελλάδα

Αντίο Τσόλακ στην… πρώην

Το ταξίδι στο Κράσνονταρ (video)

Γράφουν ονόματα στην χρυσή Βίβλο του ΠΑΟΚ

Κάνει «ντεμπούτο» η δεύτερη! (pic)

Το… απρόοπτο με Ουαγκέ

Αυτό είναι το deal ΠΑΟΚ-Ριέκα-Τσόλακ

Ήρθαν προτάσεις για Ζαμπά!

Εκτός Ευρώπης ο Ζαμπά

Χωρίς Τσόλακ-Ουαγκέ στη Ρωσία

Έκλεισε ο Τσόλακ!

Ζεσούς και Βάιγκλ «πλακώθηκαν» πριν τον ΠΑΟΚ!

Η ιδιωτική πτήση του Τσόλακ και ο χρόνος

Η εκτίμηση Σαββίδη σε Ρέμπε (pic)

Ενήμερος για ΠΑΟΚ ο Τσόλακ

Πρόβλημα με το αεροπλάνο

Έφτασε ο Τσόλακ! (pics+vid)

«Στο νέο μας σπίτι» (pic)

Δηλώθηκαν στη λίστα Τσόλακ-Ουαγκέ

Κεραυνοί Τσιστιακόφ για ΟΣΦΠ

Στη Θεσσαλονίκη ο Ουαγκέ (pics+videos)

Παντρεύεται ο Νινούα! (pic)

Ιατρικά, υπογραφές και… λίστα

Ένας… μπομπέρ για τον ΠΑΟΚ (video)

Ξεκίνησε για Θεσσαλονίκη ο Τσόλακ

Ημέρα Ουαγκέ στον ΠΑΟΚ!

Σαρώνει και στην Ευρώπη ο Τζόλης

Βρήκαν τον αντί- Τσόλακ

Δίπλα στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης!

Μήνυμα Ουαγκέ στα ελληνικά! (pic)

Αναχώρησε για Koλωνία ο Λημνιός!

Η… σκούπα του Κούμαν και ο Ουαγκέ

Ο Ουαγκέ κάνει… θραύση (pic)

Σε φουλ ρυθμούς ο Τσόλακ

Στο Κράσνονταρ ο Σαββίδης! (pic)

On fire ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Live: Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ

H… αλλαγή στη φανέλα του ΠΑΟΚ

Το κάρφωσε ο Πέλκας (video)

Πρεμιέρα για τη retro φανέλα

Το χαμένο πέναλτι του Πέλκα (video)

«Το περιμέναμε πώς και πώς»

Επέστρεψε με απουσίες ο ΠΑΟΚ

Χωρίς Λοβ ο ΠΑΟΚ

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Γιαννάκη! (pic)

Ήττα συμπερασμάτων για τον ΠΑΟΚ

Τα… καλύτερα του Προμηθέας-ΠΑΟΚ (video)

Μέξας: «Έχουμε ακόμα δρόμο»

Έπεσε… μαχόμενος στην Πάτρα

Δολοφόνησαν διαιτητή στην Ιταλία

Με κόσμο ή χωρίς οι όμιλοι του Champions League;

Άκπομ: «Ανανεώθηκα στον ΠΑΟΚ»

Η Λίβερπουλ… σάρωσε την Τσέλσι

H ισοφάριση της Κράσνονταρ (video)

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα της Κράσνονταρ

Έτσι παίζει η Κράσνονταρ

Κράσνονταρ, μια ομάδα ετών 12

Μυρίζει έντονα Ελλάδα

Κατρακύλα για τον Πανιώνιο