Μέξας: «Έχουμε ένα βουνό μπροστά μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν

Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές του, θεωρώντας ότι είναι μία τεράστια πρόκληση και ταυτόχρονα τιμή η θέση του προπονητή στον ΠΑΟΚ και η δημιουργία μίας ομάδας από την αρχή, ο Κώστας Μέξας έπιασε και επίσημα από σήμερα το πρωί δουλειά. Το χτίσιμο της νέας ομάδας του ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το κίνητρο όμως είναι τεράστιο. Και οι ευθύνες μεγάλες. Κάπου μεταξύ διαδοχικών συναντήσεων, αναλύσεων και προγραμματισμού για την προετοιμασία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Κώστας Μέξας μίλησε στο www.paokbc.gr για τις σκέψεις του για την ομάδα, δήλωσε απόλυτα συνειδητοποιημένος για τον βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος που αναλαμβάνει και έτοιμος για σκληρή δουλειά με στόχο την επιτυχία.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη για μένα, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι προπονητής σε ένα τόσο σπουδαίο σύλλογο. Είμαι πολύ χαρούμενος και πραγματικά υπόσχομαι να δώσω, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου στο αγωνιστικό τμήμα, τον καλύτερό μας εαυτό για να έχει η ομάδα σαφώς μία πολύ καλύτερη αγωνιστική παρουσία και μέσα από την σκληρή και μεθοδική δουλειά που θα κάνουμε να πετύχουμε κάτι καλό», είπε ο Κώστας Μέξας και ήταν ξεκάθαρος: «Θέλουμε να επανέλθει ο ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει και με τη νοοτροπία που θα έχουμε όλοι μας εδώ, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

-Πόσο μεγάλος είναι ο βαθμός δυσκολίας που υπάρχει σε αυτό το εγχείρημα με τον ΠΑΟΚ:

«Ο βαθμός δυσκολίας θα είναι σίγουρα μεγάλος. Είναι πάρα πολλά θέματα, σε όλα τα επίπεδα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν, αλλά δεν υπάρχει κανένας φόβος για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Έχουμε ένα βουνό μπροστά μας το οποίο όλοι μαζί πρέπει να ανέβουμε, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να το πετύχουμε και σίγουρα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά ταυτόχρονα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας και μέσα από μία διαδικασία συνεργασίας με όλους όσοι είναι και θα είναι μέσα στην ομάδα, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες και να πετύχουμε τους στόχους μας».

-Είναι μεγάλο το κίνητρο να δημιουργήσεις μία ομάδα από την αρχή. Τι ομάδα θέλετε να φτιάξετε και να παρουσιάσετε την επόμενη σεζόν;

«Η ομάδα μας θα πρέπει να γίνει από την αρχή, οπότε έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Μου αρέσει γενικά το παιχνίδι να έχει ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό θα επιδιώξουμε και οι παίκτες που θα επιλέξουμε θέλουμε να έχουν εκείνα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, το ταλέντο, το κίνητρο και τη χημεία μεταξύ τους για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε αυτό που σκεφτόμαστε. Θα χρειαστεί και εμπειρία στην ομάδα, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό, αλλά πάνω από όλα κίνητρο. Θέλουμε η ομάδα μας να έχει ισορροπία και να είναι αξιόπιστη στην επίθεση, αλλά πρωτίστως στην άμυνα».

-Συμφωνείτε με την άποψη ότι η δουλειά που γίνεται το καλοκαίρι, στο χτίσιμο της ομάδας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της στο πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να χτίσει την ομάδα το καλοκαίρι με εκείνους τους παίκτες που έχει στο μυαλό του. Φέτος είναι θετικό ότι ξεκινάμε νωρίτερα αυτή τη διαδικασία, όχι τόσο αργά όπως ξεκίνησε η ομάδα πέρσι, αλλά και πάλι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε όποιον θέλουμε, υπάρχει πίεση, οπότε οι επιλογές μας θα πρέπει να είναι value for money. Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι η δουλειά που γίνεται το καλοκαίρι, τόσο στο recruiting, όσο και στην προετοιμασία, παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο για την πορεία της μέσα στην χρονιά. Ο χαρακτήρας της ομάδας χτίζεται μέσα στην προετοιμασία, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί από την πρώτη μέρα, να μπουν αρχές και οι βάσεις για να λειτουργήσει σωστά η ομάδα και στην καθημερινότητά της στη διάρκεια της σεζόν».

-Οι ιδιαίτερες συνθήκες με την πανδημία και το μεγάλο διάστημα αδράνειας, αλλάζουν και τα πλάνα της προετοιμασίας;

«Αρχικά να πω ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο διάστημα αυτό, αλλά τόσο εγώ όσο και πολλοί ακόμη προπονητές, το εκμεταλλευτήκαμε για να επιμορφωθούμε, παρακολουθήσαμε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πάντα διαδικτυακά και σε απόσταση, κάναμε ανάλυση της αγοράς και όλων των παικτών και σε θεωρητικό επίπεδο όλη αυτή η διαδικασία μας ωφέλησε και σίγουρα βελτιωθήκαμε. Στην πράξη τώρα, είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε νωρίτερα από ότι συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα θα πρέπει να ξεκινήσουμε την δουλειά μας, πάντα σε συνεργασία με το υπόλοιπο σταφ, γιατί πρέπει να δούμε με ιδιαίτερο τρόπο πως θα επανέλθουν όλα τα παιδιά. Με εξαίρεση 2-3 λίγκες άλλωστε, οι παίκτες έχουν να παίξουν από τα μέσα Μαρτίου. Ποντάρουμε στον επαγγελματισμό των παικτών, θα πρέπει να κάνουμε την έρευνά μας για όλους, τον απαραίτητο έλεγχο για να έχουμε και επιστημονικά δεδομένα και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την κατάσταση των παικτών στο ξεκίνημα».

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Κώστας Μέξας, για αυτή τη νέα και πολύ δύσκολη προσπάθεια που ξεκινά;

«Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους και συσπείρωση. Στην κατάσταση που είναι η ομάδα δεν υπάρχει χώρος για κάτι άλλο. Ο καθένας πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα και εμείς από την πλευρά μας, αυτό που μπορούμε και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε είναι να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό, να ματώνουμε στο γήπεδο, κάθε μέρα στην προπόνηση και ακόμη περισσότερο σε κάθε αγώνα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό που έχουμε μπροστά μας. Σκεφτόμαστε θετικά, δίνουμε καθημερινή μάχη και προχωράμε…»

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Ντεσπόντοφ: «Τεράστια τιμή και ευθύνη!»

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!