«Έτοιμος για το βήμα παραπάνω»

Ο Βλάνταν Ίβιτς μίλησε για το μέλλον του στην προπονητική – τι είπε για τον ΠΑΟΚ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σε αθλητικό μέσο ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος δήλωσε έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ενώ αναφορά έκανε και στην θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Για το ότι έχει κατακτήσει πέντε τρόπαια: “Δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένος με αυτά που έχω πετύχει σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί είμαι μόλις 3,5 χρόνια προπονητής πρώτων ομάδων. Νομίζω όμως πως απλά βρίσκομαι στην αρχή μίας πραγματικής καριέρας σε αυτό το επάγγελμα. Δεν θα πω πως αυτές οι επιτυχίες δεν χαρακτηρίζουν την δουλειά μου, αλλά προτιμώ να κοιτάω μπροστά, με μία επιθυμία να μαθαίνω συνεχώς. Ο στόχος μου είναι να έχω σταθερή πρόοδο”.

Για το αν συμφωνεί με το ότι είναι πιο δύσκολο να υπερασπιστείς έναν τίτλο από το να τον κατακτήσεις: “Η βαθμολογική διαφορά που έχουν φέτος από την Μακάμπι Χάιφα, αυτό δείχνει. Πέρσι, είχαμε διαφορά 31 βαθμών, φέτος έχουμε 12 και ακόμα έχουμε έναν μεταξύ μας αγώνα. Είναι ξεκάθαρο πως είμαστε καλύτεροι και πιο συνεπείς (σ.σ. από τη Μακάμπι Χάιφα), παρά το ότι ο αντίπαλός μας έχει βελτιωθεί. Τίποτα δεν ήταν εύκολο και απλό όπως φαίνεται. Ήταν απαραίτητο να διατηρήσουμε την καλή ατμόσφαιρα και να προσαρμόσουμε τη σκέψη μας, προκειμένου να εκπληρώσουμε τον στόχο μας. Χάρη στους παίκτες μου και στους συνεργάτες μου, από την αρχή έως το τέλος της σεζόν, τα καταφέραμε. Η αξία της ομάδας είναι μεγάλη και αυτό ήταν το κλειδί”.

Για το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο Ισραήλ: “Το πρωτάθλημα έχει 14 ομάδες και η ποιότητα είναι καλύτερη κατά κάποιον τρόπο σε σχέση με τη Σερβία και λίγο χειρότερη από την Ελλάδα. Από αυτά που γνωρίζω, ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής εδώ πληρώνεται τρεις φορές λιγότερα από έναν συνάδελφό του στην Ελλάδα και μόνο δύο ή τρία κλαμπ από τα τέσσερα ή πέντε που παραδοσιακά παλεύουν για τίτλους, μπορούν να αντέξουν τέτοια συμβόλαια”.

Για τη φιλοσοφία του: “Ξέρω τι θέλω και, κάτι που είναι ίσως ακόμη πιο σημαντικό, ποιο από όλα από όσα φαντάζομαι είναι ρεαλιστικό να εφαρμοστεί. Έτσι, ευθυγραμμίζομαι με το διαθέσιμο προσωπικό και προσαρμόζομαι στο περιβάλλον, χωρίς να παραβλέπω τις απαιτήσεις των αποτελεσμάτων που θέλει ο σύλλογος. Προσωπικά, μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, με υψηλή πίεση, και προσαρμόζω το σχέδιο ανάλογα με τις περιστάσεις. Για παράδειγμα, παίξαμε το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος με σχηματισμό 4-2-3-1, πιθανώς 4-3-3, και μετά τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ, η απουσία των πέντε πιο δημιουργικών παικτών μου με ανάγκασε να αλλάξω την ιδέα μου.

Τραυματισμοί, αδυναμία επιστροφής ορισμένων ποδοσφαιριστών, προβλήματα, όλα ήταν εκεί, οπότε πήγα στο 3-5-2. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και να συνδυάσω τις υπάρχουσες δυνάμεις του ρόστερ και να εξοικονομήσω ομαδική ενέργεια για δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Η πίεση των αποτελεσμάτων είναι μια ειδική ιστορία, αλλά είναι κάτι που συνήθισα κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στην Παρτιζάν. Δεν με πειράζει μια τέτοια ένταση, η οποία με κάνει ακόμη πιο συγκεντρωμένο και προσεκτικό στις κινήσεις μου”.

Για το μέλλον του: Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται στις 8 Ιουλίου μία ημέρα μετά το τέλος της σεζόν και ακόμα δεν έχουμε ενεργοποιήσει την επιλογή να το επεκτείνουμε για έναν ακόμα χρόνο. Το κλαμπ έχει ήδη επικοινωνήσει με το γραφείο μάνατζερ που έχει αναλάβει την καριέρα μου, αλλά ακόμα δεν έχουμε συμφωνήσει σε κάτι. Δεν ξέρω καν για το αν θα συμφωνήσουμε Ίσως μείνω, ίσως είμαι ελεύθερος στις 8 Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν βιάζομαι όταν είναι να πάρω μία τέτοια επιλογή και δεν θα το κάνω τώρα. Σκέφτομαι πάντα με προσοχή το επόμενο βήμα του και δεν θα διστάσω να κάνω ένα διάλειμμα εφόσον δεν βρω κάτι που να μου ταιριάζει. Θα δούμε”.

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο να δουλέψει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: “Πρέπει να είσαι ρεαλιστικός σε όλα. Από τη μία, ξέρω πόσο πράγματα δεν ξέρω και τι πρέπει ακόμη να μάθω για το επάγγελμα του προπονητή, είναι σαφές για μένα ότι οι ρόλοι αλλάζουν στον αθλητισμό. Σήμερα είσαι πάνω, αύριο είσαι κάτω. Πιστεύω όμως στον εαυτό μου, στους συνεργάτες μου και στο έργο μας. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, νομίζω ότι είμαι έτοιμος για ένα νέο βήμα προς τα εμπρός, αλλά δεν ξέρω σε ποιο ισχυρό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα μπορούσα να βρεθώ αυτή τη στιγμή. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να πάω κατευθείαν από το Ισραήλ σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης”.

Για το αν είχε μία μεγάλη πρόταση από κλαμπ της Μέσης Ανατολής: “Ποτέ μην λες ποτέ. Κανένας από εμάς δεν ξέρει τι θα του φέρει η επόμενη ημέρα ή νύχτα, επιπλέον είναι δύσκολο για μένα να μιλάω για κάτι που δεν έχει συμβεί. Δεν θα μπορούσα όμως να αποκλείσω τίποτα εκ των προτέρων, χωρίς να σταθμίσω καλά όλα τα δεδομένα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο πρωταρχικός στόχος μου είναι να προσπαθήσω να πετύχω στην Ευρώπη”.

Για το αν είναι επιλογή η Σερβία για έναν προπονητή που ξεκίνησε να δουλεύει ως προπονητής στο εξωτερικό: “Εξαρτάται από τον κάθε προπονητή. Εγώ, θεώρησα λογικό να ξεκινήσω την καριέρα μου ως προπονητής στη χώρα όπου τελείωσα την καριέρα μου, όπου πέρασα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου και ξεκίνησα μια οικογένεια. Ο ΠΑΟΚ ήταν μια φυσιολογική επιλογή, γιατί ο σύλλογος και εγώ γνωρίζαμε από καρδιάς πως υπήρχε αμοιβαία επιθυμία να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση”.

Για το αν θα εργαζόταν στη Σερβία: “Δεν νομίζω ότι πρέπει να εξηγήσω γιατί θα μπορούσα να προπονήσω μόνο την Παρτιζάν και ίσως την Εθνική ομάδα. Τα σχέδιά μου όμως είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει η επιλογή της επιστροφής στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Έχω δεχθεί μία συγκεκριμένη πρόταση από ομάδα της Σερβίας, αλλά από τη στιγμή που δεν την αποδέχτηκα, δεν έχει σημασία πότε συνέβη αυτό”.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μυθική ανατροπή και πρόκριση για την Παρί

Διπλό με παρατηρήσεις Φερέιρα (video)

«Έκλεισε στη Γουότφορντ ο Ίβιτς!»

Η αλλαγή στην προπόνηση του ΠΑΟΚ (pics)

Ψάχνει εναγωνίως επιθετικό η Μπεσίκτας

Επιστροφή στη βάση με τακτική

Αρνητικά τα τεστ κορονοϊού στον ΠΑΟΚ!

Ο ευχαριστημένος Γκαλίνοβιτς

Ο Τοντιμπό το κρούσμα κορoνοϊού στην Μπαρτσελόνα

Μήνυμα Σαββίδη σε Θεοδωρίδη! (pics)

Δύσκολες ώρες για τον Σάββα Θεοδωρίδη

Έξι κρούσματα κορονοϊού στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Συμφωνία ΠΑΟΚ-Σπόρτινγκ για Μίσιτς

Το… 25ο με Μπεσίκτας

Πήραν… θέση οι νέες προσθήκες (pic)

Ενίσχυση για ΠΑΟΚ με Ανδρεανίδου

Ανακοίνωσε μεταγραφή η Μπεσίκτας!

Συνεχίζουν οι Ιταλοί για Γιαννούλη

Από τον Τετράτζε στον Νίνουα

Η Ρεν έριξε… πόρτα στη Ρεάλ

Μια… ανάσα από Μάρτιτς η Μπεσίκτας

«Συνέχισε να παλεύεις» (pic)

«Τον περιμένουμε για να μας εκπλήξει»

Συνεχίζει στη Ρουμανία ο Δεληγιαννίδης

Σαρώνει και στη… Γερμανία το PAOK TV!

Τα… παζάρια συνεχίζονται!

Κορυφαίος όλων ο Μίσιτς!

«Ενθουσιασμένη που έρχομαι στον ΠΑΟΚ»

«Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για Μπαλοτέλι»

Ενίσχυση με Κούμπουρα!

Έρχονται εξελίξεις με Μίσιτς

Στην Τούμπα το ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας!

«Άτυχη η Μπεσίκτας, έπεσε πάνω στον ΠΑΟΚ»

Χάθηκε το «μπόνους»

Τα γκολ Άκπομ-Κούτσια (video)

Οριστική συμφωνία με Νίνουα!

Ιδιαίτερο μήνυμα ΠΑΟΚ για Κούτσια (pic)

Τα υπερσύγχρονα γιλέκα του ΠΑΟΚ

Συμφωνία ΠΑΟΚ-Σπόρτινγκ για Μίσιτς

Το PAOK TV… σαρώνει! (pic)

Η Νέα Μεσημβρία έγινε… hi tech!

«Χτίζεται ο νέος ΠΑΟΚ!» (pic)

Το γκολ έρχεται… κούτσ(ι)α-κούτσ(ι)α

Κέρδισε Βόλο και Κούτσια ο ΠΑΟΚ

Ξηλώνει το ρόστερ της Γιουβέντους ο Πίρλο

Κλείνει Σισέ η Μπεσίκτας;

Η Μπεσίκτας στον δρόμο του ΠΑΟΚ!

Δουλειά στην… παραλία για Σβαμπ (pics)

Μήνυμα Σαββίδη σε Θεοδωρίδη! (pics)

Έτοιμος για… μάχη ο Σαββίδης! (pic)

Το πανόραμα του Europa League

Ανανεώνει στην Μπεσίκτας ο Χάτσινσον

H επιστροφή του Πέλκα (pics)

Είμαι αετός χωρίς φτερά…

Και μετά την Μπεσίκτας… ποιος;

Live Stream η κλήρωση του ΠΑΟΚ

Το ξέκοψαν στην Μπεσίκτας για Μπαλοτέλι

Μαζί Ρέμπε-Γιάννης Σαββίδης (pic)

Διπλό με παρατηρήσεις Φερέιρα (video)

Η αλλαγή στην προπόνηση του ΠΑΟΚ (pics)

Επιστροφή στη βάση με τακτική

Αρνητικά τα τεστ κορονοϊού στον ΠΑΟΚ!

Ο ευχαριστημένος Γκαλίνοβιτς

Μήνυμα Σαββίδη σε Θεοδωρίδη! (pics)

Συμφωνία ΠΑΟΚ-Σπόρτινγκ για Μίσιτς

«Δουλειά» στο Παλατάκι για Βασιλειάδη (pic)

Φτιαγμένος με τον ΠΑΟΚ ο Μήτρου-Λονγκ!

Oι ευχές της ΚΑΕ στον Γκρίφιν (pic)

Δυναμικό ξεκίνημα για τα διαρκείας! (pic)

Στον… αέρα τα διαρκείας!

Διάκριση για τη Λέξα

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Μυθική ανατροπή και πρόκριση για την Παρί

Ο Τοντιμπό το κρούσμα κορoνοϊού στην Μπαρτσελόνα

Έξι κρούσματα κορονοϊού στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η Ρεν έριξε… πόρτα στη Ρεάλ

Ψάχνει εναγωνίως επιθετικό η Μπεσίκτας

Δύσκολες ώρες για τον Σάββα Θεοδωρίδη

Ανακοίνωσε μεταγραφή η Μπεσίκτας!

Μια… ανάσα από Μάρτιτς η Μπεσίκτας

Τα… παζάρια συνεχίζονται!

«Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για Μπαλοτέλι»