«Καλύτερος του χρόνου ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα»

Ο μάνατζερ του Πορτογάλου τεχνικού μιλά για πρώτη σεζόν αλλά και το μέλλον….

Δηλώσεις σε αθλητική ιστοσελίδα έκανε ο μάνατζερ του Αμπέλ Φερέιρα, Ούγκο Καζούντα, σχολιάζοντας το μέλλον του Πορτογάλου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά και το συνέβη τη σεζον που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες.

Αναλυτικά:

– Θα μείνει ο Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ;

“Όταν ο Αμπέλ υπέγραψε ένα μεγάλο σε διάρκεια συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ το έκανε γιατί η πρόθεσή του ήταν να κάνει δουλειά μακροπρόθεσμα και να πετύχει τους στόχους του σε αυτό το διάστημα.

Η δουλειά που προτάθηκε στον Αμπέλ ήταν να αλλάξει την ομάδα του ΠΑΟΚ, να βγάλει νέους παίκτες για να ενισχύσει την πιθανότητα πώλησής τους στο μέλλον, να παρουσιάσει ένα ποιοτικό επιθετικό ποδόσφαιρο και λογικά να παλέψει επίσης για τίτλους.

Πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των στόχων επετεύχθη, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα των παιχνιδιών του ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα σκεπτικό παιχνιδιού μεγάλης ποιότητας και πολλοί νέοι παίκτες κάνουν τις καλύτερες σεζόν της καριέρας τους. Αυτός είναι ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον”.

– Γιατί η σεζόν δεν κύλησε καλά;

“Είναι πολλοί παράγοντες. Θυμηθείτε ότι όταν ο Αμπέλ ανέλαβε τον ΠΑΟΚ οι προπονήσεις ήδη είχαν ξεκινήσει στην Ολλανδία. Δεν σχεδίασε αυτός τη σεζόν, ούτε συμμετείχε στη διαδικασία των μεταγραφών και στο ποδόσφαιρο χρειάζεται χρόνος για να εφαρμοστούν νέοι μέθοδοι και ιδέες παιχνιδιού.

Δεν είχε αυτό το χρόνο για να γνωρίσει σε βάθος όλη την ομάδα, ούτε να επιλέξει κάποιους παίκτες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για το σκεπτικό παιχνιδιού του, καθώς ήταν μια πολύ γρήγορη διαδικασία. Η σεζόν είχε ήδη αρχίσει.

Είχε μόνο ένα μήνα για να προετοιμάσει ένα τόσο σημαντικό ματς και δυστυχώς έτυχε μια ομάδα πολύ δυνατή γεμάτη ταλέντο που δεν πήγε στον τελικό του Champions League για 30 δευτερόλεπτα (αποκλείστηκε με το γκολ της Τότεναμ στις καθυστερήσεις), τον καλύτερο Άγιαξ των τελευταίων 20 ετών.

Την ίδια ώρα η καρδιά του ΠΑΟΚ ήταν απούσα. Η μεσαία γραμμή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι μιας ομάδας και όλη η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ της προηγούμενης σεζόν ήταν εκτός.

Πέρα από αυτό επίσης ο Βιεϊρίνια ήταν εκτός. Ο Βιεϊρίνια ήταν ένας παίκτης θεμελιώδης γι’ αυτά τα ματς με όλη του την εμπειρία. Ακόμη και με αυτές όλες τις συγκυρίες ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη απόδοση και τρόμαξε τον Άγιαξ μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Έπειτα ο ΠΑΟΚ είχε εξαιρετική απόδοση στο πρωτάθλημα, ήταν για μεγάλο διάστημα στην πρώτη θέση μπροστά από τον Ολυμπιακό και ήταν η καλύτερη ομάδα έως τον Φεβρουάριο, όταν και συνέβησαν δυο καθοριστικά πράγματα:

1. Μία απολύτως άδικη ήττα από τον Ολυμπιακό με ένα αυτογκόλ σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε απόλυτα και 2. Η αφαίρεση επτά βαθμών από το δικαστήριο.

Όταν ελήφθη αυτή η απόφαση ήταν πολύ δύσκολο για όλους, είναι μια κατάσταση πολύ άδικη γιατί τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος με περισσότερη ποιότητα, όμως μια απόφαση απομάκρυνε τον ΠΑΟΚ εντελώς από τα όνειρά του και δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις την ίδια συγκέντρωση από εκεί κι έπειτα.

Υπάρχει κι ένας ακόμη παράγοντας που ο κόσμος πρέπει να καταλάβει. Η ομάδα αυτή τη σεζόν είχε 7-8 βασικούς παίκτες με σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι ήταν το μεγαλύτερο μέρος εκτός ομάδας.

Ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο μπήκαν τον Νοέμβριο, ο Λέο Ζαμπά, ο Κρέσπο, ο Ντούγκλας, ο Μίσιτς, ο Βέρνμπλουμ, ο Πέλκας και ο Βαρέλα επίσης είχαν προβλήματα.

Ο Αμπέλ ποτέ δεν είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του ρόστερ και αυτό περιορίζει, δείτε ότι μετά από την επιστροφή της δράσης ο ΠΑΟΚ συνηθίζει να παίζει χωρίς 5-6 βασικούς για σοβαρούς τραυματισμούς”.

– Η επόμενη σεζόν μπορεί να είναι καλύτερη, όπως για παράδειγμα συνέβη και με τον Πέδρο Μαρτίνς;

“Σίγουρα ναι. Δείτε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχασε τα πάντα στην πρώτη σεζόν και σε μια ομάδα που συνήθως ξοδεύει τα διπλά χρήματα από τον ΠΑΟΚ για μεταγραφές (αυτή τη σεζόν ξόδεψε τα διπλά).

Σήμερα ο Αμπέλ έχει πολύ καλή γνώση όλων των παικτών του, των χαρακτηριστικών τους και επίσης οι παίκτες γνωρίζουν καλά τις μεθόδους του προπονητή.

Ο Αμπέλ ήδη γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα με όλες τις λεπτομέρειες των αντιπάλων του. Οι ιδέες του και η αντιμετώπιση του παιχνιδιού είναι ξεκάθαρα για όλους τους παίκτες και είναι λογικό ότι όταν όλοι οι τραυματίες επιστρέψουν η ομάδα θα είναι πολύ δυνατή.

Ο ιδιοκτήτης και επίσης ο νέος τεχνικός διευθυντής έχουν εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη τους, κινούνται συντονισμένα με τον προπονητή κι αυτό είναι ευχάριστο.

Όλοι θέλουν να βοηθήσουν και συμφωνούν ότι το να βγάζει νέους παίκτες όπως έχει γίνει με τον Γιαννούλη, τον Σβιντέρσκι, τον Τζόλη, τον Λημνιό, τον Μιχαηλίδη, τον Τσιγγάρα, τον Λάμπρου είναι θεμελιώδες για να μεγαλώσει μια ομάδα και να φέρει οικονομικά έσοδα για το μέλλον. Η ομάδα αυτή θα είναι πολύ δυνατή όταν θα μπορέσουν να έρθουν κάποιες μεταγραφές για να βοηθήσουν. Όταν ο Αμπέλ θα έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, αυτή η ομάδα θα έχει μεγάλη επιτυχία”.

– Ποιος είναι ο στόχος;

“Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να φτιάξει μια ομάδα δυνατή και ταυτόχρονα να μπορέσει να βγάλει και να αναδείξει νέους ποδοσφαιριστές για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να κάνει καλές πωλήσεις, όπως και ταυτόχρονα να ανταγωνιστεί για να κερδίσει τους τίτλους που διεκδικεί.

Ο ΠΑΟΚ έχει μερικούς έμπειρους παίκτες που είναι πολύ σημαντικοί για να βοηθήσουν τους πιο νέους να μεγαλώσουν και με αυτή την ισορροπία έμπειρων και νέων ο στόχος του Αμπέλ είναι να τελειοποιήσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με επιθετικό και ελκυστικό τρόπο για να είναι πιο κοντά στην κατάκτηση σημαντικών πραγμάτων για το κλαμπ”.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!