Αρνήσεις στη δίκη της «Συμμορίας»

Tι ειπώθηκε εντός του δικαστηρίου

Δύο από τους 15 κατηγορούμενους της υπόθεσης της «Συμμορίας» σε πειθαρχικό επίπεδο, ο Θόδωρος Κουρίδης και ο Κώστας Ιωαννίδης, κατέθεσαν την Πέμπτη 9/7 στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Την ερχόμενη Τρίτη θα καταθέσει ο Ηλίας Σπάθας και στη συνέχεια σε δύο συνεδριάσεις θα αγορεύσουν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, την Τετάρτη και την Πέμπτη, για να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία.

Κατόπιν αναμένεται η απόφαση, στο τέλος του μήνα, περίπου αφού θα συνοδεύεται από σκεπτικό.

Προύτζος: «Εισήγηση copypasteτο βούλευμα, με τα ίδια λάθη!

Ο πρώην νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΟ κατέθεσε ότι έφυγε από την Ομοσπονδία το 2014 και δεν έχει σχέση με το τι έγινε εκείνο το διάστημα

«Αρνούμαι κατηγορηματικά ως ουσία αβάσιμες τις κατηγορίες. Στις 30 Αυγούστου 2014 έληξε η σχέση μου η συμβατική με την ΕΠΟ. Εκφεύγει της δικαιοδοσίας σας ή πριν τον Ιούνιο του 2014 υπόθεση. Δεν ήμουν αξιωματούχος της ΕΠΟ στους αγώνες του κατηγορητηρίου. Το κατηγορητήριο είναι πιστή αντιγραφή του βουλεύματος, δεν έγινε καμία έρευνα από την κα. Σπανού.Η ερευνήτρια δυστυχώς δεν εφάρμοσε τις διατάξεις του κώδικα για το ανακριτικό καθήκον του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας. Με μία απλή έρευνα ή ένα απλό τηλεφώνημα σε μένα μπορούσε να διαπιστώσει πότε έφευγα. Είμαστε όμως, κρεμασμένοι στα μανταλάκια, αυτό με πικρία το λέω. Θα μπορούσα να μην είμαι διάδικος. Και ο Δούρος με τον Μπριάκο είχαν φύγει και εν τέλει που είναι η συμμορία; Ο Ζωγράφος με τον Ντάλας όριζαν τους διαιτητές τότε» κατέθεσε.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι η έκθεση της ερευνήτριας της Επιτροπής έχει τα ίδια λάθη με το βούλευμα. «Το ότι αντιγράφηκε πιστά το βούλευμα, και δεν έγινε καμία έρευνα, έχει υποπέσει η εισήγηση στα ίδια λάθη με αυτά που υπέπεσε και το βούλευμα.¨Στην τελική έκθεση αγνοήθηκαν τα υπομνήματα μας στην δικογραφία, θα φαινόντουσαν πολλά πράγματα. Οι διαιτητές αποκαλούνται δικαστές του δευτερολέπτου, ο παρατηρητής μπορεί να δει κάποιες φάσεις και στο βίντεο. Σε όλες αυτούς τους αγώνες δεν υπάρχει καμία κακή έκθεση παρατηρητή για διαιτητή. Αν κάποιος δεν ξέρει ποδόσφαιρο και διαβάσει την εισήγηση θα νομίζει ότι στον αγώνα είναι μόνο ο διαιτητής που ευθύνεται μέχρι και το οφσάιντ, δεν υπάρχουν βοηθοί».

Για τις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ Χρήστου Σάββα, είπε…

«Στην έκθεση δεν αναφέρεται η παρουσία του Χρήστου Σάββα στη συνάντηση στο Χίλτον. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που πήγα στο Χίλτον και αυτή με το ζόρι. Ο Σάββας έχει δώσει 6 καταθέσεις και έξι συνεντεύξεις, 12 από ημερομηνία των πινάκων μέχρι και τα 2016. Σε κάθε μια από αυτή έλεγε καινούργια πρόσωπα ως υπαίτια. Οι πίνακες θα ήταν στημένοι αν δεν αρνιόμουν εγώ ο Προύτζος και ο Μαζαράκης να γίνει η αλλαγή των ορίων στην ηλικία. Του στέρησα το εργαλείο του, τον διαιτητή από τους πίνακες… Αυτό ήταν το μίσος του Σάββα και κυρίως το μίσος ότι δεν εξελέγη η παράταξη του αλλά η παράταξη του Σαρρή που εξελέγη με 36 ψήφους. Δεν έχει κατονομαστεί ένας πρόεδρος Ένωσης που εκβιάστηκε. Όταν τον ρωτούσε ο εισαγγελέας «πείτε μου έναν που εκβιάστηκε» ο Σάββας πετούσε τη μπάλα στην εξέδρα λέγοντας «θα τα πω εν καιρώ». Ο εκβιασμός δεν υπάρχει στις κατηγορίες του βουλεύματος, αφαιρέθηκε αλλά υπάρχει στην εισήγηση. Στις συνομιλίες υπάρχει πουθενά ένδειξη χειραγώγησης, υποδεικνύεται σε κάποιον διαιτητή να χειραγωγήσει κάποιο παιχνίδι;».

Ακόμη, ο Θόδωρος Κουρίδης είπε…

«Ο Αλαφούζος για μένα είπε κάτι που διάβασε σε εφημερίδα. Στη μια συνομιλία ο Μαρινάκης μου είπε να πω στον Σαρρή για έναν Ιωαννίδη, δεν ξέρω και ποιόν Ιωαννίδη εννοούσε. Μπορεί να ήμουν ο συνδετικός κρίκος Αρβανιτίδη και Μαρινάκη και να πάω εγώ μαζί της για καφέ και να μιλάνε οι δύο μεταξύ τους.

Κάποιοι πρόεδροι ΠΑΕ από το 11 και μετά για να δικαιολογήσουν τη δική τους ανυπαρξία στις μεταγραφές, κατηγόρησαν τον Ολυμπιακό. Η ΕΠΟ από το 2003 μέχρι το 2016 η ΕΠΟ δεν πήρε δραχμή από Πολιτεία για επιχορήγηση. Το 2012 δεν είχαν να μου δώσουν την αποζημίωση, το 2014 πήραν λεφτά από την Βραζιλία από την Εθνική, με πλήρωσαν και έφυγα».

Ιωαννίδης: «Η ΠΕΦΟ Σπετσών έκλεισε το 1995 και γω πήγα στις Σπέτσες το 2000»

Η πρώτη ερώτηση της Προέδρου στον πρώην διαιτητή Κώστα Ιωαννίδη αφορά την κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου σύμφωνα με την οποία ήταν πρόεδρος στην ΠΕΦΟ Σπετσών.

«Από εκεί ξεκινάει η κωμωδία. Η ΠΕΦΟ Σπετσών σταμάτησε το 1995, εγώ πήγα Σπέτσες το 2000. Το διάβασε στην «Πράσινη» και το είπε στον Εισαγγελέα. Χωρίς κανένα στοιχείο το κατέθεσε έτσι, ελαφρά καρδία» κατέθεσε και συμπλήρωσε…

«Στο δικό μου παιχνίδι της Παναχαϊκής, δεν μπήκε γκολ στις καθυστερήσεις όπως είπε ο Κούγιας. Στο τέλος πήρα συγχαρητήρια από όλους και φύγαμε από το γήπεδο. Δεν με αφορά γιατί μίλαγε ο Μαρινάκης για μένα, το τι λέει ο καθένας… Δεν είχα προβλήματα από τότε που ξεκίνησα, πάντα ήμουν στους 5 καλύτερους διαιτητές της κατηγορίας. Ουτε στα τεστ ούτε στα γραπτά είχα προβλήματα».

Ο πρώην ρέφερι από την Αργολίδα επικαλέστηκε τις εκθέσεις των παρατηρητών… «Υπάρχει η έκθεση του παρατηρητή σε όλους τους αγώνες που είναι το πιο αποδεικτικό στοιχείο. Στο Εργοτέλης – Καλλονή είπε ότι είδε το παιχνίδι και μετά από 3 βίντεο κατάλαβε ότι έκανα λάθος.

Υπήρχε σκοπιμότητα;

Ιωαννίδης: Αν είναι δυνατόν. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι η Καλλονή έπαιζε από το 40 με 10 και τελείωσε με 9 και υποτίθεται ότι ευνόησα την Καλλονή. Έχω δώσει φάουλ έξω από την περιοχή στο 90 και ισοφαρίζει ο Εργοτέλης. Αν είχα δόλο, θα το έδινα;

Στο Βέροια – Ολυμπιακός ο Ανδρέαδης λέει ότι απέβαλα τον Μπαλάφα με 2η κίτρινη επειδή με έβρισε και τον απέβαλα με κόκκινη. Ο Μπαλάφας μετά την πρώτη κίτρινη ήρθε και μου είπε «είσαι μαλάκας» και τον απέβαλα με κόκκινη. Αν δεν το κάνω, εκείνη την ώρα, θα χάσω το παιχνίδι… Στο 20’ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι, δεν το έδωσα. Ήταν. Ο παρατηρητής είπε ότι ήταν «δύσκολη φάση και πάω με τον διαιτητή».

Όταν ξεκίνησε η φάση αυτή τα παιδιά μου ήταν μικρά, τώρα έχουν μεγαλώσει, θέλω να τα προστατέψω, αυτό μονο» κατέθεσε εμφανώς συγκινημένος, σχεδόν βουρκωμένος

«Υπάρχει στα παιχνίδια μου στοιχηματισμός; Μηδέν τίποτα. Υπάρχει χειραγώγηση που η έκθεση είναι άριστη; Εχω παίξει 40 παιχνίδια στην Α’ Εθνική… Να τελειώσει όσο πιο γρήγορα αυτό, να ησυχάσω θέλω…»

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Διπλό με παρατηρήσεις Φερέιρα (video)

«Έκλεισε στη Γουότφορντ ο Ίβιτς!»

Η αλλαγή στην προπόνηση του ΠΑΟΚ (pics)

Ψάχνει εναγωνίως επιθετικό η Μπεσίκτας

Επιστροφή στη βάση με τακτική

Αρνητικά τα τεστ κορονοϊού στον ΠΑΟΚ!

Ο ευχαριστημένος Γκαλίνοβιτς

Ο Τοντιμπό το κρούσμα κορoνοϊού στην Μπαρτσελόνα

Μήνυμα Σαββίδη σε Θεοδωρίδη! (pics)

Δύσκολες ώρες για τον Σάββα Θεοδωρίδη

Έξι κρούσματα κορονοϊού στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Συμφωνία ΠΑΟΚ-Σπόρτινγκ για Μίσιτς

Το… 25ο με Μπεσίκτας

Πήραν… θέση οι νέες προσθήκες (pic)

Ενίσχυση για ΠΑΟΚ με Ανδρεανίδου

Ανακοίνωσε μεταγραφή η Μπεσίκτας!

Συνεχίζουν οι Ιταλοί για Γιαννούλη

Από τον Τετράτζε στον Νίνουα

Η Ρεν έριξε… πόρτα στη Ρεάλ

Μια… ανάσα από Μάρτιτς η Μπεσίκτας

«Συνέχισε να παλεύεις» (pic)

«Τον περιμένουμε για να μας εκπλήξει»

Συνεχίζει στη Ρουμανία ο Δεληγιαννίδης

Σαρώνει και στη… Γερμανία το PAOK TV!

Τα… παζάρια συνεχίζονται!

Κορυφαίος όλων ο Μίσιτς!

«Ενθουσιασμένη που έρχομαι στον ΠΑΟΚ»

«Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για Μπαλοτέλι»

Ενίσχυση με Κούμπουρα!

Έρχεται Θεσσαλονίκη ο Νινούα!

Έρχονται εξελίξεις με Μίσιτς

Στην Τούμπα το ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας!

Υπογράφει τριετές ο Νίνουα

Το… CV του Νίκα Νίνουα

«Άτυχη η Μπεσίκτας, έπεσε πάνω στον ΠΑΟΚ»

Χάθηκε το «μπόνους»

Η Μπεσίκτας έμεινε με τη… χαρά

Τα γκολ Άκπομ-Κούτσια (video)

Οριστική συμφωνία με Νίνουα!

Ιδιαίτερο μήνυμα ΠΑΟΚ για Κούτσια (pic)

Τα υπερσύγχρονα γιλέκα του ΠΑΟΚ

Το PAOK TV… σαρώνει! (pic)

«Χτίζεται ο νέος ΠΑΟΚ!» (pic)

Η Νέα Μεσημβρία έγινε… hi tech!

Το γκολ έρχεται… κούτσ(ι)α-κούτσ(ι)α

Κέρδισε Βόλο και Κούτσια ο ΠΑΟΚ

Ξηλώνει το ρόστερ της Γιουβέντους ο Πίρλο

Κλείνει Σισέ η Μπεσίκτας;

Η Μπεσίκτας στον δρόμο του ΠΑΟΚ!

Δουλειά στην… παραλία για Σβαμπ (pics)

Έτοιμος για… μάχη ο Σαββίδης! (pic)

Συμφωνία ΠΑΟΚ-Σπόρτινγκ για Μίσιτς

Το πανόραμα του Europa League

H επιστροφή του Πέλκα (pics)

Είμαι αετός χωρίς φτερά…

Live Stream η κλήρωση του ΠΑΟΚ

Το ξέκοψαν στην Μπεσίκτας για Μπαλοτέλι

Μαζί Ρέμπε-Γιάννης Σαββίδης (pic)

Διπλό με παρατηρήσεις Φερέιρα (video)

Η αλλαγή στην προπόνηση του ΠΑΟΚ (pics)

Επιστροφή στη βάση με τακτική

Αρνητικά τα τεστ κορονοϊού στον ΠΑΟΚ!

Ο ευχαριστημένος Γκαλίνοβιτς

Μήνυμα Σαββίδη σε Θεοδωρίδη! (pics)

Συμφωνία ΠΑΟΚ-Σπόρτινγκ για Μίσιτς

«Δουλειά» στο Παλατάκι για Βασιλειάδη (pic)

Φτιαγμένος με τον ΠΑΟΚ ο Μήτρου-Λονγκ!

Oι ευχές της ΚΑΕ στον Γκρίφιν (pic)

Δυναμικό ξεκίνημα για τα διαρκείας! (pic)

Στον… αέρα τα διαρκείας!

Διάκριση για τη Λέξα

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Ο Τοντιμπό το κρούσμα κορoνοϊού στην Μπαρτσελόνα

Έξι κρούσματα κορονοϊού στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η Ρεν έριξε… πόρτα στη Ρεάλ

Ανακοινώθηκε ο Δώνης (pic)

Ψάχνει εναγωνίως επιθετικό η Μπεσίκτας

Δύσκολες ώρες για τον Σάββα Θεοδωρίδη

Ανακοίνωσε μεταγραφή η Μπεσίκτας!

Μια… ανάσα από Μάρτιτς η Μπεσίκτας

Τα… παζάρια συνεχίζονται!

«Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για Μπαλοτέλι»