«Φοβήθηκαν ή δεν ήθελαν να δικάσουν τον ΠΑΟΚ»

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης μίλησε για τη νίκη του Δικεφάλου στο CAS

Ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης μίλησε στο radioprimo για τη μεγάλη νίκη του Δικεφάλου στο CAS, ενώ μεταξύ άλλων κάλεσε τα αρμόδια όργανα να προχωρήσουν σε άμεση εκδίκαση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μία έντονη συναισθηματικά ημέρα. Υπάρχει ικανοποίηση γιατί νιώσαμε επιτέλους ότι αυτά που φωνάζαμε τόσο καιρό βρέθηκαν άνθρωποι που έχουν ευθύνη να απονείμουν δικαιοσύνη και άκουσαν τα όσα αυτονόητα λέγαμε.

Ο ΠΑΟΚ φωνάζει εδώ και έξι μήνες για την υπόθεση. Ο Ολυμπιακός κάνει την καταγγελία στην ΕΕΑ, χωρίς όμως να στοιχειοθετείται η παράβαση περί πολυιδιοκτησίας.

Η Επιτροπή λειτούργησε με τον τρόπο που λειτούργησε. Δεν στέκομαι ούτε σε κουμπαριές, ούτε σε συνεργάτες κτλ, αλλά στέκομαι σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι ότι η Επιτροπή παρά τον κανονισμό λειτουργίας του επέτρεψε στον Ολυμπιακό να συμμετέχει στη διαδικασία. Εμάς μας απορρίφθηκε η ένσταση που κάναμε για το συγκεκριμένο γεγονός.

Το δεύτερο είναι ότι η Επιτροπή είναι όργανο του κράτους με αυξημένες αρμοδιότητες. Ελέγχει πράγματα και σωστά κάνει. Είναι σαν έναν εισαγγελέα που κάνει μία ανάκριση και ψάχνει κάποια πράγματα. Αν τελέστηκε δηλαδή κάποιο αδίκημα. Αλλά αν βρει ευρήματα, μόνο πρόστιμο μπορεί να επιβάλλει, όπως και έγινε και εκκρεμεί η απόφαση για το συγκεκριμένο στα διοικητικά δικαστήρια.

Ο Ολυμπιακός όλους αυτούς τους μήνες «έπεφτε» συνεχώς σε αντιφάσεις. Έλεγε ότι τα πειθαρχικά όργανα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της Επιτροπής.

Η πειθαρχική επιτροπή έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν. Να πάρει τα ευρήματα της επιτροπής και τα όργανα του ποδοσφαίρου να κρίνουν αν τα ευρήματα στοιχειοθετούν παράβαση περί πολυιδιοκτησίας.

Για ποιο λόγο οι δικαστές δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης;

«Δεν ξέρουμε τι σκεφτόντουσαν. Φοβήθηκαν ή δε θέλησαν; Παραβίασαν όμως το δικαίωμα του ΠΑΟΚ να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Τα ευρήματα της Επιτροπής δεν έδειχναν πολυιδιοκτησία και θέλαμε ένα δικαστήριο που να το πει αυτό. Πήγαμε στο CAS και είπαμε ότι κανείς δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Αν έβγαινε άκυρη η πράξη της Επιτροπής θα τιμωρούνταν ο ΠΑΟΚ χωρίς να διεκδικήσει αυτά που του στερήθηκαν.

Η απόφαση του CAS δεν μπήκε στη λογική να κρίνει την ΕΕΑ. Καταδικάζει τα όργανα της Ομοσπονδίας. Τους λέει ότι κακώς κύριοι δεν μπήκατε στην ουσία της υπόθεσης.

Μας είπαν πολλά από τον Ολυμπιακό. Σήμερα είπαν ότι το CAS δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, ενώ οι ίδιοι έλεγαν ότι το CAS δεν είχε δικαίωμα να το κάνει αυτό. Ο ΠΑΟΚ από την αρχή είχε πει ότι θέλει να δικαστεί και να μπει κάποιος στην ουσία της υπόθεσης. Ούτε φοιτητής νομικής δε θα μπορούσε να βρει κάτι μεμπτό στα στοιχεία της ΕΕΑ».

Για τα επόμενα βήματα:

«Κερδίσαμε μία μεγάλη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η λογική λέει ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι ενέργειες για την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πάει η τιμωρία για του χρόνου. Εάν μπουν στην ουσία της υπόθεσης ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει. Πρέπει να κλείσει η υπόθεση με το τέλος της σεζόν και υπάρχει χρόνος για να γίνει αυτό. Η Επιτροπή Εφέσεων δεν χρειάζεται όλη την απόφαση του CAS. Όλοι πρέπει να θέλουν να δικαστεί η υπόθεση άμεσα. Δεν πρέπει να μπούμε στη νέα σεζόν με εκκρεμότητα».

Σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ για τα μέλη της Επιτροπής ζητώντας να μην συμμετέχουν στη διαδικασία:

«Όταν μία υπόθεση επιστρέψει στο Εφετείο, δικάζει με άλλη σύνθεση. Ακόμη και χωρίς τον πρόεδρο. Εάν έχουν ευθιξία δεν πρέπει να μας δικάσουν. Είναι πάγια αντίληψη ότι δεν μπορεί κανένας να κάνει παρέμβαση παρά μόνο υπέρ του κατηγορούμενου. Εδώ έγινε μία… ντρίμπλα. Βάφτισαν τον Ολυμπιακό ότι έχει έννομο συμφέρον, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο εάν διεκδικούσε ο Ολυμπιακός κάτι δικό του. Ενώ αυτοί ζητούσαν τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ! Δεν στέκει νομικά η νομιμοποίηση της παρουσίας του Ολυμπιακού στο CAS».

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν τα ΜΜΕ το θέμα:

«Θα εξεταστεί ποιοι και με ποιους τρόπους ενέργησαν ως προς αυτό το κομμάτι. Δεν γίνεται η ομάδα να μείνει ανεπηρέαστη. Χρησιμοποιήθηκε αθέμιτος τρόπος από πλευράς συγκεκριμένων ερυθρόλευκων ΜΜΕ. Δημιουργήθηκε μία συνθήκη που επηρέασε τους ανθρώπους που έλαβαν αποφάσεις. Δημιούργησαν κλίμα για να τους αναγκάσουν να… πετάξουν την υπόθεση και να μην πάρουν απόφαση».

Σε προσωπικό επίπεδο εάν αισθάνεται δικαιωμένος:

«Είμαστε πρόσωπα που κρινόμαστε. Δεχόμαστε την καλοπροαίρετη κριτική. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δείχνει εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια και σε εμένα και στο υπόλοιπο νομικό επιτελείο. Ο κόσμος πικραίνεται όταν μας… στήνουν ή χάνεται μία υπόθεση ή επικοινωνιακά δεχόμαστε μία καταιγίδα εις βάρος μας. Εγώ μιλάω με τη δουλειά μου. Δεν έχω να δώσω καμία απάντηση. Πρέπει να αξιολογούμε με τα δεδομένα της κάθε δίκης, όπως ένας ποδοσφαιριστής για παράδειγμα δεν γίνεται να έχει πάντα καλές μέρες».

Για τον απόηχο της όλης υπόθεσης:

«Οι αρχές απονομής δικαιοσύνης θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητες. Δεν γίνεται να βγαίνει η κυρία Μαρούπα και να λέει αυτά τα πράγματα για τους διαιτητές που επιλέχθηκαν. Στο δίκαιο ο διαιτητής θα βγάλει μία δίκαια απόφαση και όχι να ψηφίσει απλώς τη θέση αυτού που εκπροσωπεί. Είναι άνθρωποι υψηλής νομικής κατάρτισης. Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν. Θέλω να αφήσουμε πίσω μία δύσκολη ιστορία για όλο τον ΠΑΟΚ. Δεν μας άξιζε να έμενε μία τέτοια σκιά. Δεν άξιζε σε έναν ιστορικό σύλλογο και το πώς έχει πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Νιώθουμε ηθικά δικαιωμένοι και παίρνουμε ένα ηθικό πλεονέκτημα για να συνεχίσουμε τον πόλεμο».

Τέλος, για το θέμα της Ξάνθης και αν θα επιστραφούν οι βαθμοί στην ακριτική ομάδα:

«Είναι δύσκολο νομικό θέμα. Όφειλε η Ξάνθη να προασπίσει τα συμφέροντα της και να κάνει προσφυγή. Ίσως οικονομικά να μην μπορούσε. Δεν θα το σχολιάσω εγώ αυτό. Στην πολυιδιοκτησία ή θα είναι και οι δύο ένοχοι ή και οι δύο αθώοι. Όταν με το καλό ο ΠΑΟΚ αθωωθεί θα φανεί τι θα γίνει με την Ξάνθη, πάντως είναι ένα δύσκολο ερώτημα να απαντηθεί».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Προκριματικά σε ουδέτερα γήπεδα;

Οι… γκολάρες της σεζόν (video)

Στη μάχη του Πανελλήνιου ο ΠΑΟΚ

Διευκρίνιση Super League για Αυγενάκη

Από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό ο Τσόχλας!

Κράτησε Αυγενάκη ο Μητσοτάκης!

Τι ισχύει μετά το δεύτερο κρούσμα

Το «αντίο» του Γιαννούλη στον Μαουρίσιο

«Ο Μαουρίσιο είναι οικογένειά μου»

Ώρα… Πηλίου για τον ΠΑΟΚ!

«Κοντά ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας για Άκπομ»

«Ευχαρίστηση να παίζω μαζί σου!» (pic)

«Αισιόδοξος για τη νέα χρονιά»

Οι αθλητικές μεταδόσεις (4/8)

«Μεγάλο ταλέντο ο Τζόλης!»

Τα πρωτοσέλιδα (4/8)

«Θα μας λείψεις φίλε μου» (pic)

«Σωστή επιλογή για Σβαμπ ο ΠΑΟΚ»

Κατέρριψε ρεκόρ η έφορος του ΠΑΟΚ

Η παρουσία Μαουρίσιο στον ΠΑΟΚ με αριθμούς

Αποχαιρέτησε Μαουρίσιο ο Μιχάι

Τα λένε ΕΠΟ-Κλάτενμπεργκ

Ο ΠΑΟΚ έχει προτάσεις για Μιχόγεβιτς!

To ευχαριστώ του ΠΑΟΚ σε Μαουρίσιο (pics)

«Πήγε στους Έλληνες γίγαντες ο Σβαμπ!»

Τέλος από ΠΑΟΚ ο Μαουρίσιο!

Αυτός είναι ο Γιάννης Αμανατίδης

Επικό καλωσόρισμα Κυριάκου σε Σβαμπ (pic)

«Επιτέλους ένα ΠΑΟΚτσάκι στο Οpen» (pic)

«Δεν έρχεται ο Ιβάν»

Τα πρώτα… θέλω του Γκαλίνοβιτς

Ημέρα χαράς για τον Κάτσε

Επέλεξε νούμερο ο Σβαμπ (pic)

Χωρίς Εσίτι ο ΠΑΟΚ

Χαιρέτησε την Serie A o Σάκχοφ

«Θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ ο Βέρνμπλουμ»

Έκλεισε Κομητούδη ο ΠΑΟΚ

Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα στον ΠΑΟΚ

Έκαναν προπόνηση Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο! (pic)

Αινιγματική ανακοίνωση του ΟΦΗ

Νέα προσθήκη στην τεχνική ηγεσία

«Πήγε στους Έλληνες γίγαντες ο Σβαμπ!»

ΣΟΚ στην Αταλάντα με Ίλισιτς

Πήρε και Μπιτς ο ΠΑΟΚ!

Πρώτο θέμα στην Αυστρία ο Σβαμπ

«Ήθελε Μουρίλο ο ΠΑΟΚ»

Τα άλλαξε όλα ο Σβαμπ (pics)

«Mάχη της Μπεσίκτας για Άκπομ-Πούκι»

Η βόλτα του Σβαμπ στην Τούμπα (pics)

Ο ΠΑΟΚ έχει προτάσεις για Μιχόγεβιτς!

«Ξύπνησε» ο Αυγενάκης!

Βενιαμίν και… επιστροφές!

Ο Στέφαν έγινε… Στέφανος (video)

Προκριματικά σε ουδέτερα γήπεδα;

Οι… γκολάρες της σεζόν (video)

Τι ισχύει μετά το δεύτερο κρούσμα

Έκτακτο: Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ!

Το «αντίο» του Γιαννούλη στον Μαουρίσιο

«Ο Μαουρίσιο είναι οικογένειά μου»

Ώρα… Πηλίου για τον ΠΑΟΚ!

Από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό ο Τσόχλας!

«Ετοιμαστείτε για πολλά τρίποντα»

Ανακοίνωσε Καμπερίδη ο ΠΑΟΚ!

Οι σκέψεις για τον Μήτρου-Λονγκ

Ανυπομονεί για ΠΑΟΚ ο Μπιτς

Έτοιμες για το Πανελλήνιο!

Επίσημο του Μπιτς!

Ενεργοποιεί τη βόμβα του καλοκαιριού η Γιουνάιτεντ

Έβηξες; Αποβλήθηκες!

Νταμπλούχος ξανά ο Ολιβέιρα (video)

Ο Ομπαμεγιάνγκ χάρισε στην Άρσεναλ το Κύπελλο

Τρελό σενάριο από Ολλανδία: Ξανά ο Άγιαξ στον δρόμο του ΠΑΟΚ;

Εξώδικο από τον Λεβαδειακό στην ΕΠΟ

Τα… συνεταιράκια εναντίον του Αλαφούζου

Αινιγματική ανακοίνωση του ΟΦΗ

Μπεσίκτας: Σενάρια για Πούκι και Μενσά

Νίκησαν Ραπίντ και Πλζεν