Live: Η δίκη της συμμορίας

Η τελευταία ημέρα της πολύκροτης υπόθεσης,

Η δίκη της συμμορίας ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 15/7 και από δω και έπειτα θα αναμένεται η απόφαση από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αναλυτικά όσα συμβαίνουν στη δίκη:

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία.

Διαβάζει δημοσιεύματα για τον αγώνα.

«Για το συγκεκριμένο αγώνα θα ήθελα να ξέρω τα ουσιώδη στοιχεία για να εκπροσωπήσω τον πελάτη μου, με εικασίες θα το κάνω».

«Κάποιοι εδώ ήρθαν και ανασκεύασαν, αυτά δεν τα λαμβάνουμε υπόψη;», αναρωτιέται ο δικηγόρος του Αμπάρκιολη

«Στο Βέροια – ΟΦΗ, τι έγινε, χειραγώγησε ο Αμπάρκιολης τον αγώνα, από που προέκυψε αυτό. Δεν εχω δει ότι παίχτηκε παράνομος στοιχηματισμός, δεν υπάρχει ο αγώνας στα ύποπτα ματς της Sportsradar. Που το βρήκε η αξιοτιμη κυρλια εισηγήτρια και το εισέφερε στην Επιτροπή σας για να “ικανοποιηθείτε” από τις αποδείξεις αυτές, δεν μπορώ να το καταλάβω…»

«Δεν είδα την ερευνήτρια να ψάχνει να βρει τον στοιχηματισμό, αν το Βέροια – ΟΦΗ είχε στοιχηματική απόδοση και πως ο Αμπάρκιολης πήρε λεφτά από αυτό;»

Θέλουμε ποσά, που παίχτηκαν, τι παίχτηκαν, σε ποιο σημείο, δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά, και σεις καλείστε να κρίνεται ότι είστε ικανοποιημένοι και μπορείτε να προβείτε στις ποινές που προτείνει η εισηγήτρια

«Είχαμε τα στοιχεία που λέει το cas ώστε να σχηματίσετε την… ικανοποίηση; Όσον αφορά τον Αμπάρκιολη, μαζί με τους υπόλοιπους, χειραγώγησαν τον αγώνα αυτό, προσπόρισαν στον εαυτό τους οφέλη από στοιχηματισμό, αυτά τα στοιχεία προσφέρθηκαν στην επιτροπη; Εγώ δε το είχα, ούτε από τα έγγραφα, ούτε από την ακροαματική διαδικασία…»

«Οι comfortable satisfaction είναι κατασκεύασμα του CAS. Δεν υφίσταται σαν νομική έννοια».

«Θα ξεκινήσω με το τι επιτάσσει το cas σε ανάλογες περιπτώσεις»

Ολοκληρώνεται η ακροαματική διαδικασία με τον δικηγόρο του Αμπάρκιολη.

«Αν καταδικάσετε, θα συνεδριάζετε κάθε Δευτέρα με κατηγορούμενο τον ξένο διαιτητή ή παράγοντα… Δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο, που να οδηγεί σε άλλο συμπέρασμα πλην της απαλλαγής».

«Δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο Δημητρόπουλος, ενήργησε με κάποιον τρόπο. Αν ήταν να ενεργήσει θα είχαμε άλλα αποτελέσματα. Τέλος πάντως, όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας…»

«Δεν μπορεί να οδηγηθεί η επιτροπή στο συμπέρασμα ότι υπήρχε προσυνενόηση του Δημητρόπουλου για τον συγκεκριμένο αγώνα ΟΦΗ – ΠΑΟ για τον οποίο κατηγορείται».

«Για τον ΟΦΗ – ΠΑΟ δεν προκύπτει καμιά συνομιλία του, ούτε συνομιλία άλλων για το όνομα του»

«Δεν προέκυψε ότι ο Δημητρόπουλος έχει σχέση με τους 8, τα φερόμενα μέλη της συμμορίας, δεν βρέθηκε λογαριασμός του σε στοιχηματική εταιρεία, ούτε ότι έχει παίξει ο ίδιος ούτε ότι έχει γίνει κάτι μέσω τρίτου»

«Ο Κούγιας σαν διακεκριμένος ποινοκολογος θα έπρεπε να ειναι πιο φειδωλός σε ότι αφορά τον εντολέα μου. Απο μονο του το λάθος δεν μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι ήταν σκόπιμο, πρέπει να συνοδεύεται και από αποδεικτικά στοιχεία».

«Σε ότι αφορά τον εντολέα μου δεν προέκυψαν στοιχεία για τα αποδιδόμενα αδικήματα»

«Όταν έχουμε ανεπιτυχη αποτελέσματα, θα έχουμε δηλώσεις, ανακοινώσεις αποψεις, ποιος ευθύνεται, διαιτητής, ο παράγοντας του αντίπαλου, ο αγωνιστικός χώρος, ποτέ δεν θα δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο».

«Η κατηγορία για τον Δημητρόπουλο είναι ένα προϊόν υποκειμενικών προσωπικών απόψεων».

«Είναι πολύ εύκολο για κάποιον να κάνει μια καταγγελία, ότι ο Δημητρόπουλος ήταν προθυμος να εκτελέσει εντολές, να ευνοήσει κάποια ομάδα, όταν αυτή συνοδεύεται από μια φημολογία, ο Δημητρόπουλος δεν μπορεί να απαντήσει με μια μονολεκτική άρνηση…»

Θα αγορεύσει τώρα ο δικηγόρος του διαιτητή Δημητρόπουλου

Επέστρεψε το προεδρειο…

Απομένουν οι δικηγόροι των διαιτητών Αμπάρκιολη και Δημητρόπουλου.

Μικρή διακοπή για 10 λεπτά.

Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του δικηγόρου του κ. Προύντζου.

«Είμαι πεποισμένος ότι θα βρείτε τον τρόπο να αποδώσετε πραγματική δικαιοσύνη. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει στοιχείο εις βάρος του εντολέα μου».

«Η εμπλοκή με τέτοιες κατηγορίες και τέτοιες εξοντωτικές ποινές, μπορεί να σε συνθλίψει».

«Είπε ότι τον θεωρεί έντιμο άνθρωπο».

«Ο κύριος Βασάρας, ίσως ο πιο αξιοπιστος μάρτυρας κατά τη γνώμη μου, ήταν ξεκάθαρος για τον εντολέα μου. Είπε ότι ουδέποτε παρενέβη στο έργο του, οτι ουδέποτε του ζήτησε κάποια χάρη, ουδέποτε άκουσε άλλόν άνθρωπο σε όλο το διάστημα της καριέρας του, να λέει κάτι για τον κ. Προύντζο».

«Όπως είπε ενώπιον σας, αναφέρεται σε γεγονότα από το 2013 και πίσω στο 10 και το 12. Δεν μίλησε για γεγονότα, ίσως μονο ότι συμμετείχε σε μια συνάντηση σε μια ταβέρνα».

«Τι φοβερό λέει για τον Προύντζο, ο Κούγιας στην κατάθεση του το 2013, τίποτα…»

«Το όνομα του θα το συναντήσει κανεις μονο όπου περιγράφεται η συμμορία».

«Ουδέποτε στα 12 χρόνια της θητείας του ομως, ήταν μέλος της ΚΕΔ»

«Σε αντίθεση με άλλα μέλη της συμμορίας, τότε ήταν αξιωματούχος της ΕΠΟ από την οποία παραιτήθηκε το 2016»

«Στον εντολέα μου αποδίδετε συμμετοχή σε συμμορία μαζί με άλλα 7 μελη με σκοπό τη χειραγώγηση 5 αγώνων»

Σειρά έχει τώρα, ο δικηγόρος του κου Προύντζου.

Ολοκλήρωσε ο δικηγόρος του κου Σταθόπουλου

«Και για μένα είναι μονοδρομος, όπως είπε και ο συνάδελφος, η απαλλαγή του κου Σταθόπουλου».

«Επειδή υπάρχουν στοιχεία, στη συνάντηση στο Χίλτον που αποσπασματικά πήγε ο Σταθόπουλος, ουτε τηλέφωνο έχει με κανέναν, ούτε στις κασέτες είναι, ένα κουτσομπολιό μονο από τον Σάββα».

«Τα ίδια στοιχεία έχει ο εφέτης και τα ίδια εσείς. Ο ένας κρίνει έτσι, ο άλλος αλλιώς. Δεν μπορείτε να πειτε όμως, ότι το CAS επειδή είπε κάτι που δεν σας εξυπηρετεί, αυτό το ξεχνάω…»

Συνεχίζει ο δικηγόρος του Αριστείδη Σταθόπουλου

«Η εισήγηση λέει ότι όποιος ελεγχει την ΕΠΟ, ελεγχει την διαιτησία. Αυτό είναι αυτονόητο, αφιύ η ΕΠΟ ορίζει την ΚΕΔ θεσμικά. Που είναι η βόμβα που είπε ο κύριος Αλαφούζος»

«Ο Σταθόπουλος ήταν έκλεγμένος πρόδρος στη Μεσσηνια και στην ιστορία το μονο που τον εμπλέκει, ως μέλος της ΕΠΟ, από μια κατάθεση του κου Σάββα, είναι κάτι που μπορεί να ειπωθεί για αυτό τον άνθρωπο. Μόνο αυτή μπορούμε να πούμε ότι κάτι λέει για στον Σταθόπουλο, ανεξάρτητα από το ότι ανασκευάστηκε αργότερα».

Αγορεύει τώρα δικηγόρος του κου Σταθόπουλου.

Δεκτό το αίτημα, η προθεσμία είναι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 21/7, το μεσημέρι

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού υποβάλει αίτημα για κατάθεση υπομνήματος…

Ολοκλήρωσε ο κ. Τάρτης, δικηγόρος του Γ. Παπακωνσταντίνου

«Δεν πρέπει να καταστρέψουμε ανθρώπους με τέτοιου είδους εικασίες. Η πρόταση της εισηγήτριας δεν πρέπει να γίνει δεκτή. Όταν έρθει η ώρα του CAS εκεί απαιτείται πλήρης απόδειξη».

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με μη νομιμες δραστηριότητες».

Ολοκληρώνει ο κ. Τάρτης. “Δεν γίνεται, δεν μπορείτε να εκδώσετε μια καταδικαστική απόφαση για Παπακωνσταντίνου χωρίς να υπάρχει ένας άνθρωπος να του χρεώσει κάτι συγκεκριμένος. Τι πάει να πει η ομάδα των 8. Λες και μιλάμε για γκάνκστερ

«Δεν μπορείτε να μην λάβετε υπόψη σας αυτούς που… βελτίωσαν τις καταθέσεις τους».

«Στον Παπακωνσταντίνου έγινε άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα γιατί κρίθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Μεγάλωσε στο ποδόσφαιρο και προσέφερε, εκλέγεται στην Εύβοια με ποσοστά 98% και περιμένει την απόφαση σας για να δει αν θα μπορεί να επιστρέψει».

«Είχε δίκιο ο Καπερνάρος. Εχουν έρθει με ποινές. Ελεγχθηκαν όλοι τους, δεν βρέθηκε ψήγμα μη νόμιμης εισροής χρημάτων στους λογαριασμούς τους. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, είναι μονόδρομος η απόφαση σας, μονο μία, η απαλλαγή».

Συνέχιζει ο Θανάσης Τάρτης, δικηγόρος του Γ. Παπακωνσταντίνου…«Ο Σάββας δεν διέψευσε αυτά που ακούγονται ότι είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, αυτό μπορεί να εξηγήσει το μένος του για κάποιους ανθρώπους. Δεν είχε όμως, συγκεκριμένα πράγματα να πει. Θα υποβληθούν μηνύσεις για όσα ειπώθηκαν εις βάρος του κ. ΠΑπακωνσταντίνου».

«Πρόκειται για μια νόμιμη, λογική συνάντηση, σε νομιμο ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για το ποδόσφαιρο. Το είπε και ο κύριος Σάββας »

«Ο Σάββας ήταν αντίπαλος τους, με ποια λογική κλήθηκε εκεί;»

«Η κα. Σπανού θεωρεί τη συνάντηση στο Χίλτον, επιλήψιμη, θα το δούμε αυτό. Είναι αδιανόητο τέτοιες συναντήσεις να γίνονται δημόσια θέα και να μην γίνονται σε κανένα γραφείο».

«Η κα. εισηγήτρια των αναφέρει ως έναν από τους 8. Ο Παπακωνσταντίνου πως συμμετείχε στους 8? Πως συμμετίχε και έλεγχε τη διαιτησία, έγινε εντολες, πως, σε ποιον διαιτητή; πήρε ο ίδιος; έβαλε άλλους; Η αιτία που είναι εδώ είναι επειδή τον πάντρεψαν ο Πιλάβιος και ο Σαρρής. Καμία άλλη σχέση δεν έχει…»

«Δεν ειχε κανένα διαιτητή μέχρι πολύ, πολύ αργότερα, όταν έφυγε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Βλέποντας ρους πίνακες θα δείτε πότε οριστηκε διαιτητής από την Εύβοια».

«Δεν συμμετείχε στην ΚΕΔ, ούτε στο μέλλον, ποτέ, ούτε μέχρι την αποχώρηση του. Αποχώρησε πριν ξεκινήσει η έρευνα της Επιτροπής σας, δεν ήταν ποτέ μέλος ΚΕΔ, δεν είχε συμμετοχή σε σύνταξη κανενός πίνακα. Το 2012 που εκλέχτηκε δε, δεν είχε κανένα διαιτητή από το νομό του».

«Εκλέχτηκε μέλος της ΕΠΟ, τρεις μήνες μετά τη σύνταξη των πινάκων…»

«Ευχαριστώ στα ΜΜΕ και ειδικά στο συγκεκριμένο. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, υπάρχει ένα τεράστιο λαθος, γίνεται τεράστιος λόγος για περιβόητη ΚΕΔ του 2012 που εκεί ξεκίνησαν όλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου τότε δεν είναι είναι καν μέλος της ΕΠΟ

«Παρακολούθησα όσο μπορεσα τη διαδικασία. Ας είναι καλα το sdna που γράφει με λεπτομέρειες, όσα λέγονται εδώ…»

«Αυτή η δίκη παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας. Θα έπρεπε να περιμένετε το αποτέλεσμα της δίκης. Μια απαλλακτική απόφαση που είναι πιθανή στο ποινικό, υπάρχει ο κίνδυνος αντιφατικών αποφάσεων. Εκεί να αθωωθούμε κι εδώ να τιμωρηθούμε με ποινές που έχουν ποινικό χαρακτήρα».

«Θεωρούμε ότι η ποινική διαδικασία έπρεπε να προηγηθεί γιατί οι ποινές της εισηγήτριας είναι πειθαρχικές αλλά με ακραίο ποινικό χαρακτήρα. Θα έπρεπε να περιμένατε την εξέλιξη της ποινικής δίκης».

«Δεν συναντήσαμε κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με τα καταγγελόμενα. Σε κανένα σημείο, με εξαίρεση ίσως την κατάθεση Σάββα, δεν υπήρξε σύνδεση με τα καταγγελόμενα αδικήματα. Στην πορεία στο ποινικό δικαστήριο, η υπόθεση ξεφούσκωσε…»

Αγορεύει ο Θανάσης Τάρτης, δικηγόρος του Γ. Παπακωνσταντίνου

Η πρόεδρος λέει ότι δεν προβλέπεται στον κώδικα, δευτερολογία της εισηγήτριας

Ολοκληρώθηκε η αγορευση του Β. Καπερνάρου, δικηγόρου του Η. Σπάθα

«Πιστεύω ότι αποδείξαμε ότι δεν είμαστε απατεώνες, δεν δωροδοκηθήκαμε, αποδείξαμε εμείς στην ελαττωματική διαδικασία της έρευνας, αφενός ότι ήταν ελαττωματική, αφετέρου ότι ήταν άδικη».

«Ο Σπάθας όταν πήγε ανακριτή, δεν είχε ούτε μισό περιοριστικό όρο. Τέλος, να σας πω ότι αν, έχω την εντύπωση θέλω να πιστεύω ότι ηδη κατά την ακροαματική διαδικασία… είναι υποχρέωση σας να εξακριβώσετε την αλήθεια… Είστε υποχρεωμένοι να αποδώσετε διαδικασία…»

«Αφού υπάρχει διαφθορά του Σπάθα και ενεργεί διεφθαρμένα, γιατί δεν τον κατηγορείται για δωροδοκία, με το άρθρο 21. Γιατί δεν τολμάει η έρευνα, να του βάλει το άρθρο που έχει τη λέξη διαφθορά. Εχει απάντηση; Θα την ακούσουμε στη δευτερολογία της».

«Υστερα από αυτον τον αγώνα, ο Ντάλας τον όρισε και σε άλλους 4 τον Σπάθα. Δεν το λάβατε υπόψη ούτε αυτό. Λάβατε μονο τον Αγγελίδη. Αυτή είναι η ποιότητα της έκθεσης, νομιζω ότι την απονομιμοποιήσαμε και την αποδομήσαμε, έχει λάθη, κενά, αντιφάσεις. Αν ενδιαφερόνταν η κυρία ερευνήτρια γι’ αυτό το θέμα, θα μπορούσε να επισκεφτεί ως ακροατής την ποινική δίκη και να διασταυρώσει τι είπαν κάποιοι μάρτυρες για κάποιους κατηγορούμενους. Δεν περίμενα ποτε ότι σε επιτροπή με δικαστές, θα ήταν αυτή εισήγηση δικαστή…»

«Έρχεται ο Ντάλας στον ανακριτή και λέει ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ότι έκανε λάθος στη δεύτερη κίτρινη του Μάσα. Αυτό δεν το έλαβε υπόψη, έλαβε υπόψη τι είπε ο κουτσομπόλης Αγγελίδης. Είπε ότι είναι σοκ γιαυτόν να κατηγορούνται διαιτητές, λέει ότι γνωρίζει τον Γιάχο και τον Σπάθα και ότι στηρίχθηκε σε αυτούς όταν ήρθε στην Ελλάδα».

«Υπάρχει κράτος δικαίου; Αποψη μου όχι, όσο υπάρχουν τέτοιες διαδικασίες και εξυπηρετήσεις σκοπιμοτήτων…»

«Τελειώνοντας, η ΕΠΟ λέει ότι δεν έχει στοιχεία για στοιχηματισμό από τον συγκεκριμένο αγώνα, ούτε για το Ξάνθη – ΠΑΟ. Η ΕΠΟ λέει “όχι ούτε και προσυνενοημένος” αλλά μιλάμε για χειραγώγηση…»

«Περιμένω στη δευτερολογία της να πει ένα στοιχείο όπου υποδεικνύει ότι ο Σπάθας είχε επαφή με κάποιον. Ποιο είναι το περιουσιακό του όφελος. Ανοίξατε λογαριασμούς; Τι έγινε στο πρώτο στάδιο της έρευνας; Στο δεύτερο εδω; Πρέπει να εφαρμόσετε κάποιους κώδικες, κάνει ο καθένας ότι γουστάρει και λέει “εσύ τα πήρες”. Όχι, θα μου φέρετε πραγματικά γεγονότα…»

«Πως αποδείχθηκε αυτή η βαριά κατηγορία για έναν διαιτητή αυτού του επιπέδου και πως αποδείχθηκε ότι αυτό έγινε με τον επιπρόσθετο σκοπό να κερδίσει οικονομικό κέρδος. Έχει καμια ένδειξη η ερευνήτρια, ή πήρε το βούλευμα και το μετέφερε στην έκθεση… Γιατί κάποιοι έτσι γουστάρησαν… »

«Κι επειδή κατέθεσε ο Αλαφούζος στον Ανδρεάδη, έγινε ο Σπάθας βούλευμα, μπήκε στο κάδρο και τώρα ψάχνεται να βρείτε αποδείξεις…»

«Ο Αλαφούζος δεν τιμωρήθηκε έπειτα από καταγγελία Σπάθα. Ο Εισαγγελέας ενήργησε μόνος του. Και τρεις μήνες μετά κατέθεσε αυτά που κατέθεσε για τον Σπάθα στον Ανδρεάδη. Δεν είπε κάτι για το Αστέρας – Ολυμπιακός, πως θα καταγγείλει ότι αδικήθηκε ο Αστέρας; Δεν στέκει. Ο παρατηρητής διαιτησίας του έβαλε εξαιρετικό βαθμό».

«Εφτά μάρτυρες, δεν τους έλαβε υπόψη της η κα Σπανού στην αγόρευση της. Δεν πρέπει να δευτερολογήσει, να επιχειρηματολογήσει;»

Είπε ακόμη… «Ότι δεν υπέπεσε κάτι μεμπτο στον αγώνα του Αστέρα. Ο Κούγιας είπε ότι είναι ο καλύτερος έλληνας διαιτητής της τελευταίας 20ετίας. Ο Παπαδάκος κατέθεσε ότι δεν διέκρινε στήσιμο ή χειραγώγηση, λάθη από τους βοηθούς, κανένα λάθος όμως, από τον Σπάθα. Ο Παπαδάκος ήταν στο γήπεδο και είπε ότι η αποβολή Μάσα δικαιολογείται”

«Ότι δεν υπέπεσε κάτι μεμπτο στον αγώνα του Αστέρα. Ο Κούγιας είπε ότι είναι ο καλύτερος έλληνας διαιτητής της τελευταίας 20ετίας. Ο Παπαδάκος κατέθεσε ότι δεν διέκρινε στήσιμο ή χειραγώγηση, λάθη από τους βοηθούς, κανένα λάθος όμως, από τον Σπάθα. Ο Παπαδάκος ήταν στο γήπεδο και είπε ότι η αποβολή Μάσα δικαιολογείται».

«Ο Βασάρας στην κατάθεση του, είπε ότι δεν εξέφρασε παράπονα για διαιτητή, ούτε έχει στοιχεία για δόλια συμπεριφορά. Ότι ο Σπάθας είχε πάρα πολύ καλή απόδοση, μεγάλη εμπειρία και προσόντα. Ουδέν μεμπτον για τον Σπάθα».

«Ο Αλαφούζος είπε για ακραία εύνοια στον Ολυμπιακό στην κατάθεση του. Εκανε λόγο για στημένη συμπεριφορά Σπάθα στον αγώνα με την Ξάνθη, ο αγώνας δεν είναι στον κατηγορητήριο. Είπε ότι ο Σπάθας ήταν μιλημένος αλλά δεν έχει στοιχεία. Δεν θυμάται για τον αγώνα Αστέρας – Ολυμπιακός».

«Ο Χρήστος Σάββας κατέθεσε ότι είχε πολύ καλή εντύπωση για τον Σπάθα. Ο Βρύζας κατεθεσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για τον Σπάθα, τίποτα αρνητικό. Ο Μελισσανίδης είπε ότι δεν υπάρχει το ονομα Σπάθα στις απομαγνητοφωνήσεις».

«Εχετε καμια καταγγελία εκτός από κουτσομπολιό; Κανένας κυρία πρόεδρε…».

«Ποιος ήρθε και σας χτύπησε την πόρτα και είπε ότι είναι αδικημένος. Υπάρχει αδικημένος; Όχι. Απορία, κουίζ, απάντηση ποιος θα μου δώσει. Πως σύρετε ο Σπάθας; Γιατί στερήθηκε η διαιτησία αυτό το ταλέντο».

«Τι έκανε ο Σπάθας κατά την εισηγήτρια, σε αυτό τον αγώνα θέτω το ερώτημα, ποιος αδικήθηκε; Υπάρχουν δυο αντίπαλοι, έρχεται κατηγορούμενος ότι ευνόησε κάποιον. Ποιος αδικήθηκε για να ευνοηθεί κάποιος; Έχετε στα στοιχεία σας όπου εξέφρασε παράπονα σαν αδικημένος ο Αστέρας Τρίπολης. Έχετε κανένα δελτίο Τύπου, κανένα εξώδικο, καμια αναφορά στην ΕΠΟ, στην uefa, στον παπά της ενορίας; Δεν γίνεται να υπάρχει ευνοημένος χωρίς αδικημενο».

Ο κ. Καπερνάρος κάνει λόγο για αερολογίες στην έκθεση

«Λέει ότι ο Σπάθας ενήργησε αντιαθλητικά, ανήθικα και διεφθαρμένα. Είναι το ίδιο με συμπεριφορές παράνομες ανήθικες και αντιδεοντολογικές που γίνονται αναφορά στον κώδικα δεοντολογιας;»

Ο κ. Καπερνάρος αναφέρεται στον Κώδικα Δεοντολογίας και τον Πειθαρχικό Κώδικα…

«Προκαλώ, νομίζω ότι έχετε καθήκον να δευτερολογήσει και να πει τι σχέση έχει ο Σπάθας με τους πίνακες (αναφέρεται στην εισηγήτρια), πως βγαίνει αυτό το επιχείρημα στο πρόσωπο του Σπάθα, περιμένω απάντηση από την εισηγήτρια. Που βρήκε αυτό το επιχείρημα;»

«Η κα ερευνήτρια βασίζεται στον μάρτυρα Ιάκωβο Αγγελίδη, ο οποίος χωρίς σεβασμό, δεν τόλμησε να έρθει εδώ. Καλά κάνει, επαγγελματίας είναι, του δίνει τα λεφτά, λέει ότι πρέπει. Γιατι δεν είδατε τι είπε ο Ντάλας στον ανακριτή κυρία ερευνήτρια. Ο Ντάλας διαψεύδει τον Αγγελίδη, άρα διαψεύδει το επιχείρημα σας που επικαλείστε τον Αγγελίδη…»

«Ολόκληρος κανονισμός δεοντολογίας δεν κάνει λόγο πουθενά για πραγματικό γεγονός. Που θα στηριχτείτε για να βγάλετε απόφαση. «Εμμένω στην έκθεση μου» λέει η ερευνήτρια (διαβάζει την έκθεση…)
«Μεταφέρει ότι λέει το βούλευμα στην έκθεση της η εισηγήτρια. Τη σέβομαι θεσμικά, δεν σέβομαι όμως αυτό (δείχνει την έκθεση). Τον περιλαμβάνει μέσα στις συνομιλίες της ΕΥΠ. Δεν είναι ο Σπάθας στις συνομιλίες της ΕΥΠ».

Ο κ. Καπερνάρος διαβάζει την πρόταση της εισηγήτριας για τον Σπάθα.

«Η πρόταση έχει υπόβαθρο, να σας οδηγήσει σε δίκαιη απόφαση; Με τι επιχειρή«ματα;»

«Μου έκανε ιδιαίτερη κατάπληξη σε 43 χρόνια η έκθεση αυτή… Η εισηγήτρια δεν έλαβε καθόλου ως στοιχεία απόδειξης αυτά που ειπώθηκαν στην Επιτροπή σας. Εκανε εισήγηση χωρίς να ενδιαφερθεί να ρωτήσει κάποιον μάρτυρα… Η πρόταση της δεν ήταν ούτε τρία λεπτά, την χρονομέτρησα, σε κανέναν δεν έκανε ούτε μια ερώτηση, σε κανέναν μάρτυρα».

«Η πρόταση της κας. Εισαγγελέως, σφοδρή πιθανολόγηση, σφοδρή πιθανολόγηση κάνει μόνο το δικαστήριο…»

«Διεπίστωσα ότι η παρουσία της εισηγήτριας δεν είναι καθόλου τυπική. Γιατί πήγαμε υπόμνημα με όλα τα στοιχεία στην Επιτροπή ώστε να επιστεγαστεί η ερευνητική διαδικασία; Αν δεν τα λαμβάνει υπόψη η εισηγήτρια, τότε ποια είναι η εισφορά της στη διαδικασία;»

«Καμία επιτροπή δεν αποτελείται από δικαστές, μόνο εσείς. Η ποινή των 60.000 ευρώ (σ.σ. εχει προταθεί για τον Σπάθα) είναι πολύ μεγάλη. Σημαίνει μισθός 5.000 ευρώ τον μήνα για ένα χρόνο. Και με αυτό καταργείται η αρχή της αναλογικότητας. Αυτή η ποινή είναι δυσανάλογη».

Συνεχίζει την αγόρευση του ο κ. Καπερνάρος…

«Χθες δεν είχα την προδιάθεση, για να αγορεύσω, μέχρι σήμερα μελετούσα το νομικό κατασκεύασμα που λέγεται κώδικας δεοντολογίας, είδα και πειθαρχικό κώδικα και έχω απορία για τα κενά του κώδικα δεοντολογίας. Ο Κώδικας Δεοντολογίας έχει κάποια σημεία που προκαλούν ιλαρότητα»

Θα αγορεύσει πρώτα ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος του Ηλία Σπάθα

Μόλις μπήκε το προεδρείο στην αίθουσα

Οι 15 κατηγορούμενοι λοιπόν είναι: 1. Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης Ολυμπιακού). 2. Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης Ατρόμητου), 3. Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου), 4. Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου), 5. Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), 6. Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), 7. Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), 8. Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), 9. Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), 10. Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ), 11. Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ), 12. Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής), 13. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής), 14. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής), 15. Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής).

Στο… σκαμνί του κατηγορουμένου κάθονται 15 φυσικά πρόσωπα ανάμεσα στα οποία και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης για τον οποίο υπάρχει εισήγηση για ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Πριν από τον Αλέξη Κούγια είχε καταθέσει ο Κύρος Βασάρας. Το πρώην μέλος της ΚΕΔ τη Δευτέρα 6/7 επανέλαβε αυτά που είχε πει στην ποινική δίκη της υπόθεσης υποστηρίζοντας ότι το καλοκαίρι του 2012 Δούρος και Μπριάκος του έφεραν «γραμμένους και εκτυπωμένους τους πίνακες διαιτησίας».

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ στη δίωρη κατάθεση του έκανε λόγο για σχέδιο εξόντωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη από τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Είχε προηγηθεί την ίδια ημέρα, ο Αλέξης Κούγιας με τον οποίο ολοκληρώθηκε η λίστα των μαρτύρων κατηγορίας.

Από τη λίστα των «15» δεν απολογήθηκε άλλος κατηγορούμενος, άλλωστε δεν είναι υποχρεωτικό κάτι τέτοιο.

Οι απολογίες των κατηγορούμενων είχαν ξεκινήσει την Πέμπτη 9/7 με τον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ Θόδωρο Κουρίδη και τον πρώην διαιτητή Κώστα Ιωαννίδη. Αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Απομένουν λοιπόν, οι δικηγόροι των Σπάθα, Παπακωνσταντίνου, Προύντζου, Κουρίδη, Σταθόπουλου, Δημητρόπουλου, Αμπάρκιολη.

Την Τρίτη 14/7 λοιπόν, αγόρευσαν οι δικηγόροι του Ολυμπιακού, του Ατρόμητου και από φυσικά πρόσωπα, του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Γιώργου Σπανού, του Γιάννη Αγγελόπουλου, του Ρικάρντο Σα Πίντο και ακόμη των: Σαρρή, Μπριάκου, Δούρου, Ιωαννίδη.

Με τις αγορεύσεις των υπόλοιπων δικηγόρων των κατηγορουμένων, θα ολοκληρωθεί λοιπόν, σήμερα η ακροαματική διαδικασία.

H απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα..

Άξιο αναφοράς είναι πως η εισηγήτρια κ. Σπανού εμμένει στη θέση της, πως πρέπει ο Ολυμπιακός να υποβιβαστεί!

 

 

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Τα λένε για το νέο πρωτάθλημα

«Θέλει Σαντόν πριν την Τούμπα»

Στο… τρέξιμο ο Νινούα (pic)

«Ένα βήμα μπροστά η Μπεσίκτας»

«Ζωηρό» ενδιαφέρον για Ουάρντα

Θέλει Γκάρι Ροντρίγκες ο Ολυμπιακός

«Μπαίνει» και ο Νινούα!

Επιστρέφει ο Ροντρίγκο!

Δεκαπενταύγουστος στο… γήπεδο!

«Πρέπει να πουλήσει για να πάρει Γιαννούλη»

Πρώτα η επίθεση, μετά ο επιθετικός

Παίρνει επιθετικό η Μπεσίκτας

Τούμπα… χωρίς λογοκρισία! (video)

Μένει ο Πέτζα, φεύγει ο Ντίβατς

Αντίστροφη μέτρηση για προετοιμασία

Χαμόγελα για Ροντρίγκο!

FORZA με αποκαλύψεις για ΠΑΟΚ!

Επένδυση για το μέλλον στον ΠΑΟΚ

Οι αθλητικές μεταδόσεις (15/8)

«Ο Γιαλτσίν έκοψε το Νίνουα»

Τα πρωτοσέλιδα (15/8)

Η Μπάγερν ξεφτίλισε τη Μπαρτσελόνα!

Οι Τούρκοι για τη μεταγραφή Νινούα σε ΠΑΟΚ

«Θα γίνει καλό ματς με τον ΠΑΟΚ»

Νέο κρούσμα κορονοϊού στη Μπαρτσελόνα

Μήνυμα Σαββίδη σε Θεοδωρίδη! (pics)

Συμφωνία ΠΑΟΚ-Σπόρτινγκ για Μίσιτς

Λιώμα στην Ελλάδα παίκτης της Τσέλσι (pics)

Στο PAOK TV το ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας!

Το… κάρφωσε ο Βέρνμπλουμ (video)

«Μάχη ΠΑΟΚ-Ίβιτς για Γκλέιζερ»

Τελειώνει του Νινούα!

Οι Τούρκοι για τη μεταγραφή Νινούα σε ΠΑΟΚ

Η αλλαγή στην προπόνηση του ΠΑΟΚ (pics)

Μόνο οι ανακοινώσεις για Νινούα

«Επιλογή Κλοντ Πιελ ο Γιαννούλης!»

«Έκλεισε στη Γουότφορντ ο Ίβιτς!»

Διπλό με παρατηρήσεις Φερέιρα (video)

Η Μπάγερν ξεφτίλισε τη Μπαρτσελόνα!

Μυθική ανατροπή και πρόκριση για την Παρί

Το θέλω του Φερέιρα

Δύσκολες ώρες για τον Σάββα Θεοδωρίδη

Έγραψε ιστορία η εκπληκτική Λειψία

Ανακοίνωσε μεταγραφή η Μπεσίκτας!

Ελεύθερος ο Κάνιας

Ο ευχαριστημένος Γκαλίνοβιτς

«Πάμε στην Τούμπα για την πρόκριση»

Στο PAOK TV το ματς με τη Μπεσίκτας, αλλά…

«Τον περιμένουμε για να μας εκπλήξει»

Στη Θεσσαλονίκη ο Νινούα (pics, videos)

Το βάρος και στη φυσική κατάσταση

Στο… τρέξιμο ο Νινούα (pic)

«Ζωηρό» ενδιαφέρον για Ουάρντα

«Μπαίνει» και ο Νινούα!

Επιστρέφει ο Ροντρίγκο!

«Πρέπει να πουλήσει για να πάρει Γιαννούλη»

Χαμόγελα για Ροντρίγκο!

Οι Τούρκοι για τη μεταγραφή Νινούα σε ΠΑΟΚ

Μένει ο Πέτζα, φεύγει ο Ντίβατς

Αντίστροφη μέτρηση για προετοιμασία

Επένδυση για το μέλλον στον ΠΑΟΚ

Ξεκίνησε προετοιμασία ο Παπαντωνίου (pic)

«Έφυγε» ο Μάκης Πυριτίδης

Φιλικό με Προμηθέα για ΠΑΟΚ

Πρεμιέρα με Έλληνες και test για ΠΑΟΚ

«Θέλει Σαντόν πριν την Τούμπα»

«Ένα βήμα μπροστά η Μπεσίκτας»

Θέλει Γκάρι Ροντρίγκες ο Ολυμπιακός

Παίρνει επιθετικό η Μπεσίκτας

«Θα γίνει καλό ματς με τον ΠΑΟΚ»

Θρήνος στη Μπεσίκτας