«Τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ δείχνουν τον δρόμο!»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη

Στον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Εγνατία μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην έως τώρα πορεία του Δικεφάλου στο Champions League.

Αναλυτικά:

Ξεκινάμε με την πορεία σου Ακαδημία Κούδα, Ερασιτέχνες ΠΑΟΚ, δανεικός σε Λάρισα και Καβάλα και απλήρωτος, χρειάστηκες την βοήθεια των γονιών σου τότε για την επιβίωση. Επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 21 ετών το 2002 είχες στην αρχή ένα μηδενικό συμβόλαιο και έναν μισθό 600 ευρώ, η πορεία και η υπομονή σου αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Τι έχεις να τους συστήσεις;

“Αυτό που μπορώ να πω, θα ακουστεί λίγο σύνηθες, είναι ότι για να πετύχεις κάτι στην ζωή σου πρέπει να προσπαθήσεις με πολύ δουλειά. Εκεί θα εστιάσω πιο πολύ στο να κυνηγάς τα όνειρά σου, αν αγαπάς κάτι πρέπει να το κυνηγάς και φυσικά όταν αρχίζεις να το κατακτάς η διάρκεια είναι που θα σε καθιερώσει ως σπουδαίο σε αυτό που κάνεις”.

Είχες πει παλιότερα σε συνέντευξη σου ότι αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω δεν θα έλεγες τι ομάδα είσαι στην Ελλάδα γιατί αν είσαι ειλικρινής το βρίσκεις μπροστά σου. Η ερώτηση είναι αν γυρνούσες στα 18 σου θα άλλαζες κάτι στην καριέρα σου;

“Διέγραψα την πορεία μου, εκ του αποτελέσματος αυτές είναι οι σωστές και λάθος μου αποφάσεις, όλα είναι δικά μου, επομένως έμαθα και από τα λάθη μου, δεν θα άλλαζα κάτι, όχι, γιατί αυτό ένιωθα εκείνη την περίοδο και θεωρώ εφόσον ήθελα να το κάνω, σωστά έπραξα”.

Σίγουρα πάντως δικαιώνεσαι εκ του αποτελέσματος με 112 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις είσαι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μετά τον Σαράφη και τον Κούδα και επίσης δεύτερος σκορερ στην Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ με 14 γκολ. Είσαι στο πάνθεον κάτω από Σαράφη και Κούδα! Πως νιώθεις;

“Κατ’αρχήν τρέφω μεγάλη εκτίμηση για τα ονόματα που προανέφερες. Ο ΠΑΟΚ είναι μια σπουδαία ομάδα, έχουν περάσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές και το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε αυτούς νομίζω είναι πολύ κολακευτικό, αισθάνομαι πολύ όμορφα, έχω ζήσει πάρα πολύ ωραίες στιγμές με την ομάδα και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που σου δίνει πολλές ευκαιρίες σου ανοίγει πολλές πόρτες, γνωρίζεις ανθρώπους, ζεις στιγμές, έχεις άσχημα και όμορφα συναισθήματα, εμπειρίες και χτίζεις χαρακτήρα μέσα από αυτό και γίνεσαι αυτός που είσαι”.

Όταν ξεκινούσες πιτσιρικάς το περίμενες ότι μόλις τελειώσεις θα είσαι τρίτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ;

“Είναι όμορφο να ακούς το όνομά σου σε στατιστικά στοιχεία. Αλλά νομίζω ότι πιο σημαντικό είναι η αξία του ανθρώπου , ένιωσα τόσα ωραία πράγματα στο ποδόσφαιρο γνώρισα πολλούς ανθρώπους, έκανα λάθη, έμαθα από αυτά έκανα σωστά πράγματα, ο αθλητισμός ενώνει, τα υπόλοιπα είναι στατιστικά δεν μου αρέσει να τα μεγαλοποιώ αλλά ούτε και να τα ισοπεδώνω. Πιο πολύ κρατάω τις στιγμές που έζησα και όλα αυτά που πέρασα. Οι αριθμοί απλά με κολακεύουν, μέχρι εκεί”.

Αν μπορείς να μας πεις την γνώμη σου για τον Τζόλη, τον Μιχαηλίδη, τον Κούτσια και τον Βράκα, έκανα ήδη όχι μόνο ντεμπούτο αλλά και εντύπωση όπως ο Τζόλης και ο Μιχαηλίδης.

“Δείχνουν τον δρόμο στα παιδιά που βρίσκονται πίσω τους και είναι πολύ σημαντικό να δίνονται ευκαιρίες γιατί αποδείξανε ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε υψηλό επίπεδο σε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει και δίνει και στα μικρά παιδιά την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Εμένα μ’αρέσει αυτό που γίνεται και πρόκειται για πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, βέβαια θα πρέπει να συνεχίσουν και να μην είναι ένα πυροτέχνημα γιατί πραγματικά έχουν το ταλέντο. Αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος είναι πολύ όμορφο. Ελπίζω να συνεχιστεί”!

Τέσσερα ματς για τον ΠΑΟΚ με την έναρξη της σεζόν στην Τούμπα, με τρεις νίκες μια ισοπαλία δύο πολύ μεγάλες νίκες στην Ευρώπη και προκρίσεις, ένα στραβοπάτημα ενδιάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο. Ποιο το σχόλιό σου για αυτά τα τέσσερα πρώτα επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα;

“Είναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα , καλύτερη εικόνα έχει ο προπονητής και οι άνθρωποι που είναι γύρω από την ομάδα, αυτό που έχουμε δει ως θεατές εμείς είναι μια πολύ καλή εικόνα, σίγουρα το στραβοπάτημα με τον Ατρόμητο δεν ήταν πολύ καλό, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και το δεδομένο είναι ότι η ομάδα έχει ταλέντο έχει ποιότητα και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα”.

Το φετινό πρωτάθλημα πως το βλέπεις, θα αλλάξει κάτι με σύγκριση τα τελευταία χρόνια;

“Δεν έχω πλήρη εικόνα γιατί είναι πολύ νωρίς, η διαίσθησή μου και αυτό που έχω δει έως τώρα με οδηγεί να πω ότι πάλι ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό θα διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα”.

Ποια είναι η άποψή σου για τον Αμπέλ Φερέιρα;

“Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι δέχτηκε αυστηρή κριτική, ήταν λογικό γιατί και οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες, αλλά και η θέση του δεν ήταν εύκολη γιατί ουσιαστικά ήρθε ξαφνικά σε προχωρημένο στάδιο και δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί όλο το ρόστερ παρότι υπήρχαν ποδοσφαιριστές με υψηλή ποιότητα. Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, υπάρχουν κάποιες προσθήκες, είναι ένα κομμάτι που το διαχειρίζονται ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής, αυτοί γνωρίζουν καλύτερα ποια είναι τα κενά της ομάδας και ποιες διορθώσεις πρέπει να γίνουν, όμως υπάρχει ένας βασικός κορμός , έχει ποιότητα στο ράστερ του ο ΠΑΟΚ και αυτό που κάνουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι να ενισχύσουν την εικόνα της ομάδας”.

Για τους δύο αγώνες με την Κράσνονταρ τι λες;

“Δεν γνωρίζω την εικόνα της Κράσνονταρ, φαντάζομαι ότι είναι μια καλή ομάδα, ποιοτική, θεωρώ ότι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, η ομάδα η οποία θα μπει στου ομίλους θα είναι αυτή η οποία θα ανταποκριθεί καλύτερα σε αυτά τα δύο παιχνίδια και φυσικά είναι σημαντικό να έχεις και τον παράγοντα τύχη”.

Όσον αφορά στην Εθνική μας ομάδα, εκεί τι βλέπεις;

“Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό τα στεγανά να παραμείνουν στην ομάδα, βλέπουμε κατά καιρούς να δημιουργούνται εσωτερικά προβλήματα με δηλώσεις ίσως με μία μορφή αφέλειας, ο προπονητής προσπαθεί να χτίσει μια ομάδα με ταυτότητα, έχουμε ταλέντο έχουμε δυνατότητες αλλά θα πρέπει να δουλέψει η Εθνική μας σε αυτό το κομμάτι. Θα πρέπει να έχει παιδιά που να σπρώχνουν τους υπόλοιπους και να αποκτήσει την ταυτότητα που είχε παλιότερα. Ελπίζω σε πολύ καλύτερες μέρες και να δούμε ξανά την Εθνική μας ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση”.

Θα ήθελες να επιστρέψεις στο ποδόσφαιρο και σε ποιο πόστο;

“Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου, γιατί δεν έχει προκύψει και κάτι, το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο έχω μεγαλώσει, με κάνει να νιώθω οικεία, όμορφα, αλλά δεν έχει βρεθεί κάτι ακόμα για να με τραβήξει”.

Μια καριέρα γεμάτη δόξα αλλά και ένα άδοξο, απρόσμενο τέλος, ξαφνικά στις 24 Αύγουστου του 2015 ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας σου με τον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν αυτό το τέλος που άξιζε στην καριέρα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, δεν ξέρω αν σου έχει μείνει κάποια πικρία. Πως το βιώνεις ακόμα…

“Δεν είχα την ματαιοδοξία να ζητώ ένα τέλος με δάφνες, με τραγούδια, με χειροκροτήματα, θεωρώ ότι από το ποδόσφαιρο πήρα τόσο ωραία πράγματα. Έτσι ήρθαν τα πράγματα, όλα για κάποιον λόγο γίνονται, δεν έχω κάποιο παράπονο, κέρδισα πολλά από το ποδόσφαιρο, γνώρισα τόσους πολλούς ανθρώπους, εμένα το ποδόσφαιρο μου έχει χαρίσει την ζωή που έζησα και συνεχίζω να ζω”.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!